jaj som myslel ze mace zobere celu armadu lebo fanataci mali zbrane tiez .......jj tiez som vsimol ze nejaka mala armada na tyrela pritom by mal mat najvacsiu v zapadozemi to som si myslel ze kvôli fin. rozpoctu seriálu ........
Jsem vážně zvědav, jak z toho Arya teď vybruslí. Bledou holčičku by njakým zázrakem mohla přemoci, ale pokud ji poté bude stíhat sám Jaqen H'ghar, tam by podle mě neměla šanci, ani kdyby ujížděla na druhý konec světa. Viděli jsme, čeho jsem schopný a navíc je vytrvalý…
Jsem vážně zvdav, jak z toho Arya teď vybruslí. Bledou holčičku by njakým zázrakem mohla přemoci, ale pokud ji poté bude stíhat sám Jaqen H'ghar, tam by podle mě neměla šanci, ani kdyby ujížděla na druhý konec světa. Viděli jsme, čeho jsem schopný a navíc je vytrvalý…
#7123 Smooth: Díky, chystám se na to, ale patrně až s další knihou. Teď čtu Malazskou knihu padlých a tam je univerzum opravdu rozsáhlé, troufám si tvrdit rozsáhlejší než Martinův svět, tak se v tom nechci domotat, takže Svět musí hold počkat :-D
#7122 crazytunny: Čarostromů je ve Westerosu ještě hromada, minimálně každý rod na severu má svůj Boží háj s čarostomem a třeba Jon skládal přísahu Noční hlídce v háji čarostromů za Zdí :-)
#7104 Monkeyskunk: K té historii a kontinentům doporučuju knihu „The World of Ice and Fire“ – je tam dobře popsaná historie Westerosu, jednotlivých významných rodů. Jsou tam zmíněné další dva kontienty a zmíněné i nějaké pradávné mýtické stavby
Stejně se všichni starkové znovu setkají na zimohradu, protože ho musí dobít, když pominu všechny ty důvody tak ten hlavní je že poslední čarostrom v západozemí je právě na zimohradu a ten potřebuje Brann.
Dále to dám jako spoiler i když je to spíše úvaha a teorie!
začínají se šířit teorie že Brann svým cestováním zpět do minulosti ovlivní/ovlivnil dějiny mnohem více než se zdálo – třeba Rhaegarovi namlouval „BURN THEM ALL“ a myslel tím WW a on se z toho stejně jako Hodor zblaznil a jak to dopadlo jsme viděli upaloval kdekoho …atd.
Navíc Euron Greyjoy má údajně ROH, který chce dát Daenerys darem,.....
Epizoda byla výborná, na rozdíl od zřejmě mnohých mi klidnější děj nevadil. Sam a jeho rodina super! Co se týče kostýmů – je to fantasy, já s tím problém rozhodně nemám :-). Bratrstvo Mužů bez tváře taky skvělé, řekla bych, že nejlepší twist by byla Aryina smrt aka děti, nezahrávejte si se sektami! Jsem na tu její linku dost zvědavá, jak se jí (ne)podaří z téhle situace vybrousit… Vrabčák, Margaery… Jo, jo! Tommen aka udělámvšecomiřeknete taky dobrý, čekám, kam se to vyvine! Za mě dost povedená epizoda!
Jsem osobně zvědav jestli se tentokrát Benjen Stark mihne na více dílů, pokud tomu dobře rozumím musí Brana dovést ke zdi nebo někam kde je ten čarovnej strom.Těžký to úkol.
Ha, tady na Edně je poslední epizoda hodnocená docela špatně a mě se líbila asi skoro nejvíc. Nikdo prvoplánově neumřel, představil se další rod, vrátil se Walder Frey, Edmure Tully a Benjen Stark a obrat v Králově přístavišti mě potěšil. Konečně Cersei a Jaime čumí. :D Jenom si mohli odpustit další hollywoodský vpád postavy, která zachrání situaci, když už si každý myslí, že dojde k nejhoršímu – je to levné a viděli jsme to už tisíckrát v různých filmech, nikoho to už nedojme. Teď se zeptám na něco povrchnějšího – nepřipadaly vám někomu divné ty šaty Tarlyových? Teda respektive hlavně Samovy matky a pak převlečené Gilly? Ty nabírané rukávy se vůbec nehodily do doby, do níž má být děj situován (tedy něco jako evropský Středověk), vlastně ani ten náhrdelník a vypadalo to debilně. I ta látka Gillyiných šatů byla taková divně lesklá a vypadala levně. Oproti jinak hezkým kostýmům to byl až moc velký skok. Jo a Margaery ve vězení nějak zrezla. Nemá být zrzavá ani podle knížky a doteď nebyla, tak nechápu. Jedině, že by se naráz probudily její Redwyneovské geny po Ollenině straně rodiny… :)
#7113 n0b0dy: Nevyvracím, že se ve věži nestalo něco důležitého, jen si myslím, že to nebude odhalení Jona. Sám jsem byl zastáncem R+L=J, dokonce mě při četbě sama napadla. Ale objevuje se spousta nepřímých důkazů (už jsem o nich tady psal před pár dny) a teď si myslím, že to GRRM tak napsal, aby jsme na R+L=J přišli a pak nám spadla brada, až odhalí pravdu. On je toho schopný :-)
Tohle mi přijde jako dost slabá teorie. Takže vlastně popíráš tak obrovsky velký set up toho všeho, okolo původu Jona, všechny ty drobné hinty, napovídající teorii R+L=J, včetně i hodně důležitých věcí jako, že Ned přišel do věže za Lyannou, kde byla celá postel od krve a poslední její slova byla „promise me“? Osobně jsem zastáncem této teorie již po ukončení 5 série, vše tomu napovídalo a tato série mě v tom jen potvrzuje. Na víc pochybuji, že by ztráceli čas zrovna tím, aby ukazovali flashbacky z tower of joy, kdyby nebyla nějakým způsobem důležitá. Jinak máš pravdu v tom, že jaký otec takový syn. Ale berme to s nadsázkou, Ned přeci jen Jona od malička vychoval, to se na osobě podepíše a každý kluk chce být přece jako jeho otec. Nicméně bych to nepletl do věci, ohledně jeho pravého původu.
jaj som myslel ze mace zobere celu armadu lebo fanataci mali zbrane tiez .......jj tiez som vsimol ze nejaka mala armada na tyrela pritom by mal mat najvacsiu v zapadozemi to som si myslel ze kvôli fin. rozpoctu seriálu ........
#7127 BixB: Nebude, prostě musí zemřít někdo namísto lady Crane. Je jedno, jestli Arya nebo Waif.
#7128 jack817: Jeho armáda tam nebyla, jinak by tam byl. V Přístavišti bylo tak maximálně pár stovek vojáků Tyrellů. Reálně jich mají daleko víc.
vysvetlite mi preco samov otco nebol v kralovom pristaviste ked je vazal tyrelov a jeho armada tam bola :) ??
#7129 El Tigre ChinoJsem vážně zvědav, jak z toho Arya teď vybruslí. Bledou holčičku by njakým zázrakem mohla přemoci, ale pokud ji poté bude stíhat sám Jaqen H'ghar, tam by podle mě neměla šanci, ani kdyby ujížděla na druhý konec světa. Viděli jsme, čeho jsem schopný a navíc je vytrvalý…
#7129 El Tigre Chino #7132 mia28Jsem vážně zvdav, jak z toho Arya teď vybruslí. Bledou holčičku by njakým zázrakem mohla přemoci, ale pokud ji poté bude stíhat sám Jaqen H'ghar, tam by podle mě neměla šanci, ani kdyby ujížděla na druhý konec světa. Viděli jsme, čeho jsem schopný a navíc je vytrvalý…
#7123 Smooth: Díky, chystám se na to, ale patrně až s další knihou. Teď čtu Malazskou knihu padlých a tam je univerzum opravdu rozsáhlé, troufám si tvrdit rozsáhlejší než Martinův svět, tak se v tom nechci domotat, takže Svět musí hold počkat :-D
#7122 crazytunny: Čarostromů je ve Westerosu ještě hromada, minimálně každý rod na severu má svůj Boží háj s čarostomem a třeba Jon skládal přísahu Noční hlídce v háji čarostromů za Zdí :-)
#7104 Monkeyskunk: K té historii a kontinentům doporučuju knihu „The World of Ice and Fire“ – je tam dobře popsaná historie Westerosu, jednotlivých významných rodů. Jsou tam zmíněné další dva kontienty a zmíněné i nějaké pradávné mýtické stavby
#7125 MonkeyskunkStejně se všichni starkové znovu setkají na zimohradu, protože ho musí dobít, když pominu všechny ty důvody tak ten hlavní je že poslední čarostrom v západozemí je právě na zimohradu a ten potřebuje Brann.
Dále to dám jako spoiler i když je to spíše úvaha a teorie!
začínají se šířit teorie že Brann svým cestováním zpět do minulosti ovlivní/ovlivnil dějiny mnohem více než se zdálo – třeba Rhaegarovi namlouval „BURN THEM ALL“ a myslel tím WW a on se z toho stejně jako Hodor zblaznil a jak to dopadlo jsme viděli upaloval kdekoho …atd.
Navíc Euron Greyjoy má údajně ROH, který chce dát Daenerys darem,.....
Uvidíme
#7124 Engeneer #7137 rhobosEpizoda byla výborná, na rozdíl od zřejmě mnohých mi klidnější děj nevadil. Sam a jeho rodina super! Co se týče kostýmů – je to fantasy, já s tím problém rozhodně nemám :-). Bratrstvo Mužů bez tváře taky skvělé, řekla bych, že nejlepší twist by byla Aryina smrt aka děti, nezahrávejte si se sektami! Jsem na tu její linku dost zvědavá, jak se jí (ne)podaří z téhle situace vybrousit… Vrabčák, Margaery… Jo, jo! Tommen aka udělámvšecomiřeknete taky dobrý, čekám, kam se to vyvine! Za mě dost povedená epizoda!
#7116 Eleanor05: Vzhledem k tomu, že výstroj vojáků v got je směska od starověku po novověk, tak kdo by řešil střih nějakých šatů :P
Jsem osobně zvědav jestli se tentokrát Benjen Stark mihne na více dílů, pokud tomu dobře rozumím musí Brana dovést ke zdi nebo někam kde je ten čarovnej strom.Těžký to úkol.
Vivat Benjen :D
Náhodou pěkná epizoda, velmi se mi líbila večeře u Sama a takový ten twist „před“ pochodem hanby.
Ha, tady na Edně je poslední epizoda hodnocená docela špatně a mě se líbila asi skoro nejvíc. Nikdo prvoplánově neumřel, představil se další rod, vrátil se Walder Frey, Edmure Tully a Benjen Stark a obrat v Králově přístavišti mě potěšil. Konečně Cersei a Jaime čumí. :D Jenom si mohli odpustit další hollywoodský vpád postavy, která zachrání situaci, když už si každý myslí, že dojde k nejhoršímu – je to levné a viděli jsme to už tisíckrát v různých filmech, nikoho to už nedojme. Teď se zeptám na něco povrchnějšího – nepřipadaly vám někomu divné ty šaty Tarlyových? Teda respektive hlavně Samovy matky a pak převlečené Gilly? Ty nabírané rukávy se vůbec nehodily do doby, do níž má být děj situován (tedy něco jako evropský Středověk), vlastně ani ten náhrdelník a vypadalo to debilně. I ta látka Gillyiných šatů byla taková divně lesklá a vypadala levně. Oproti jinak hezkým kostýmům to byl až moc velký skok. Jo a Margaery ve vězení nějak zrezla. Nemá být zrzavá ani podle knížky a doteď nebyla, tak nechápu. Jedině, že by se naráz probudily její Redwyneovské geny po Ollenině straně rodiny… :)
#7120 Darth Jar Jar#7113 n0b0dy: Nevyvracím, že se ve věži nestalo něco důležitého, jen si myslím, že to nebude odhalení Jona. Sám jsem byl zastáncem R+L=J, dokonce mě při četbě sama napadla. Ale objevuje se spousta nepřímých důkazů (už jsem o nich tady psal před pár dny) a teď si myslím, že to GRRM tak napsal, aby jsme na R+L=J přišli a pak nám spadla brada, až odhalí pravdu. On je toho schopný :-)
#7110 Engeneer: Rheagar, podle teorie Jonův otec, taktéž hodil svatební slib (bral bych to jako přísahu) za hlavu a utekl s Lyannou
Tohle mi přijde jako dost slabá teorie. Takže vlastně popíráš tak obrovsky velký set up toho všeho, okolo původu Jona, všechny ty drobné hinty, napovídající teorii R+L=J, včetně i hodně důležitých věcí jako, že Ned přišel do věže za Lyannou, kde byla celá postel od krve a poslední její slova byla „promise me“? Osobně jsem zastáncem této teorie již po ukončení 5 série, vše tomu napovídalo a tato série mě v tom jen potvrzuje. Na víc pochybuji, že by ztráceli čas zrovna tím, aby ukazovali flashbacky z tower of joy, kdyby nebyla nějakým způsobem důležitá. Jinak máš pravdu v tom, že jaký otec takový syn. Ale berme to s nadsázkou, Ned přeci jen Jona od malička vychoval, to se na osobě podepíše a každý kluk chce být přece jako jeho otec. Nicméně bych to nepletl do věci, ohledně jeho pravého původu.
#7115 Engeneer#7111 n0b0dy: Třeba, že Jon je opravdu Nedův syn?
#7110 Engeneer: Co má tohle do činění s R+L=J ?
#7112 Engeneer