Vse jiz bylo recene – holt the door byl (pro me) asi ten jeden z nejvic epickych momentu v GoT co jsem tam zatim videla (lvl zvratu ala Red Wedding apod.) Premyslim ale, co vsechno muze znamenat ta znacka na ruce Brana. Pokud by se kvuli tomu nemohl vratit zpatky za Zed, tak by to bylo solidne na hovno, navic neznamena to nahodou, ze ho NK odted vyciti na sto honu kdekoliv, kdyz mu udelal takove hezke tetovani? Navrhovala bych Branovi – v ramci zpytovani svedomi – co nejrychleji useknout ruku a pak zakrnet do nejakeho stromu a tam zustat. Co bez ruky a nohou taky delat ze, kdyz jeho oddany nosic musel drzet dvere.
#6924 mauvais-ange: Myslím si, že ohledně Aryi to asi tak bude … Cituji přímo zde z Edny ze sekce Epizody : S06E07: The Broken Man : Nejvyšší vrabčák se zaměří na svůj další cíl, Jaime čelí hrdinovi, Arya vymyslí plán a Sever na sebe upozorní.
Nepřijde mim že by měla vymýšlet další vraždu, spíš to bude plán jak se Arya stane zase Aryou …
Zdravím. Možná bude můj dotaz znít hloupě, ale i tak se zeptám. Co se stalo s těma miminkama (chlapečkama), které nosili do lesa ženy od toho divokýho hajzlíka (jméno si bohužel nepamatuji). V jednom díle přece bylo, že ho položili na nějaký „oltář“ přišel k němu modrooký, dotknul se ho a miminku zmodrali oči. Co se s nimi pak stalo?
Mam Inu TEORIU CO ked JINY :) nespali .............Len bojovali z deti lesa tak nebolo vidno ani deti ani JIny ......a teraz uz deti lesa prehravali z deti lesa a uz sa objavovali .......urcite jedna okolnost bude preco sa prave teraz objavili bude ta rebelia a urcite to bude mat nieco spolocne zo starkom ......
#6915 HenryTheEight: …ale vždyť o tom se bavíme celou dobu. Mně z toho jenom nějak vyplývalo, že jsi za dvě označil knižního. Akorát knižní a seriálový nejsou „lehce rozdílné“ ale očividně úplně jiné postavy s jinou historií, jiným původem a jiným příběhem.
#6918 Mela: Draci nebyli vzácní… na druhém konci světa. Jinak jo, nevidím problém v tom, že by pár tisíc let spali pod sněhem, proč ne. Děti žijou taky tak dlouho a taky nedělají nic, když jsou považovány za stejný mýtus jako chodci (pro hlídku teď ještě větší mýtus dokonce). A to ani nemusí spát.
Podle mě si tím, jak se snaží být „nikým“ jen čím dál víc uvědomuje, že jím není. Přineslo jí to dobrý zkušenosti, ale to je asi tak všechno. Čekám, že v dalším vývoji, potom co viděla to divadlo a má otrávit herečku, tak si uvědomí, že to tak vlastně nechce a nakonec odejde a vydá se na svoji soukromou pouť pomsty :-D Knížky jsem nečetla, tak nevím, je to jen má teorie, třeba se nakonec přeci jen stane nikým, ale moc se mi to nezdá. Možná se teda ještě předtím naučí na sebe brát různé podoby a pak teprve zmizí, což by znamenalo, že tu herečku otráví a obstojí ve zkoušce a pak jí teprve dojde, že to nebylo správný…Ať tak nebo jinak, myslím si, že si uvědomí spíš kdo je a jen využije schopností co se naučila k tomu, aby se vrátila zpátky a pomstila se.
#6918 Mela: Asi tě to překvapí, ale v historii draci v Západozemí skoro nebyli. Pouze cca 150 let mezi tím, kdy je přitáhl s sebou Aegon Dobyvatel a rokem cca 150, kdy zemřel poslední drak :-)
#6903 Stardos: #6909 HenryTheEight: Spíš než jako terminátory bych si dovolil je přirovnat k replikátorům z Hvězdné Brány … :D Jejich primární účel je ničit, a replikovat-množit se.. Nemají problém „vypnout“ a při správné chvíli – šup a jsou aktivní … Navíc pokud ste viděli SGA tak tam to ještě víc sedí (možná si to jen představuju :D ve zkratce se tam stalo toto). Antikové válčili proti Wreitům. Ač byli antikové o hodně vyspělejší (děti lesa) prohrávali válku proto, že byly v početní nevýhodě a to se z dlouhodobého hlediska ukázalo rozhodující (lidé). Když už byli antikové zahnáni do kouta.. jeden z nich přišel s nápadem a vytvořil Lidské replikátory [WW (nebo přímo v serialu NK)], kteří byli navrženi jako zbraň proti Wraitům (lidem). Z počátku to fungovalo.. pak ale Wraiti něco s replikátory provedli (přepsali zakl. program ale to je jedno) .. a replikátoři se zvrtli a začali útočit na vše živé včetně antiků. Vidím tam určitou podobu.. :D .. Třeba se dozvíme .. zda plán dětí fungoval .. třeba ano a pak pomocí krvavé magie (Rudá kněžka, rudá kněz… nebo něco jiného) mohli lidé otočit WW proti dětem. Něco však selhalo … V rámci nápravy seslal na zem Pán Světla hrdinu v podobě Azora Ahaie .. a ten je pak poslal k ledu. :D Sice samé spekulace.. vše mě napadalo postupně co tu píšu.. není to nijak promyšlené ani připravené. Nečetl sem to po sobě může to být nehorázná sra… :D Ale názor sem vyjádřil .. díky za přečtení popř. zanechání odezvy :D
nepročítal sem to tu tak soráč jestli už to tu někdo psal… Kde myslíte že pujde Jorah ? Já osobně tipuju že zkusí zajít za Quaithe … neví někdo víc? :D tipy? :D
nepročítal sem to tu tak soráč jestli už to tu někdo psal… Kde myslíte že pujde Jorah ? Já osobně tipuju že zkusí zajít za Quaithe … neví někdo víc? :D tipy? :D
Fakt obdivuju R.R.Martina za to, jak dokáže roky předem propřemýšlet osudy postav. Hodorova historie mě fakt rozbrečela a to nekecám. Už jen kvůli tomu, že jeho jméno vymyslel před mnoha lety a teprve po mnoha letech dokázal přijít na světlo s tím, o to jméno znamená. BTW: Zajímalo by mě, jak se s tím pokutí čeští překladatelé. :D Jména zeserou jak můžou, ale tohle nezvládnou ani za zlatou cihlu. :)
#6911 Ann Taylor: Navíc jak všichni víme noční hlídka mívala dřív tisíce členů a určitě lepší informace jak čelit WW. Před pár set lety ani nebyla občanská válka a draci nebyli zase tolik vzácní. Mohli prostě čekat na ideální podmínky, protože to vypadá že pro ně čas nemá žádnou roli. Navíc je tohle fantasy svět a tak mohli čekat klidně dalších 10 tisíc let a pořád by se bojovalo mečem a oštěpem jako ve středověku.
#6911 Ann Taylor: Možná jsou ty dvě postavy jenom v mojí hlavě a nejsem si jistý, že to dokážu správně popsat, ale prostě vidím jako lehce rozdílnou postavu seriálovýho Nočního krále a knižního Nočního krále, přestože mají spoustu společného :) Už bych se tím raději nezabýval :)
A pokud bylo v knize psáno, že hibernovali, tak tím moje pochyby z velké části padají. Já to totiž teď četl znovu a neuvědomuju si, kde všechno to mohlo být zmiňované, ale mohl jsem to určitě někde přehlédnout, četl jsem to v eng a něco jsem si možná ne úplně správně přeložil :)
Zdravím! Tak díl byl parádní. To že děti lesa stvoří WW, ještě k tomu tím že člověku vimplantují dračí sklo do hrudi, by mě nenapadlo. To že neví jak se proti nim bránit neberu mají přece dračí sklo. Jen mě udivuje že nestřílej šípy místo aby se je pokoušely zabít na blízko. Plus nechápu proč to poslední dítě nehodilo ten „granát“, ale muselo se nechat sežrat.
Hodor dost cool důvod proč je jaký je. Z prvu jsem nechápal proč havran tahá brana do vzpomínky s hodorem, když ví že se blíží WW. Ale je to jasné vrána věděla všechno co se stane a potřeboval udělit branovi lekci. Bran sice může ovlivnovat minulost ale jako to platí všude když něco ovlivní jako by se to stalo čili už je dopředu jasné že to udělá. Hodor je hodor od té doby co byl kluk udělal mu to bran teď což znamená že i když ovlivnil minulost už vlastně bylo jasné že to musí udělat což naprosto znemožňuje že může upravit co se stalo do teď.
Ještě k hodorovi podle mě neříká hodor kvůli tomu že viděl svou smrt ale proto že v podstatě mu bran zabil vědomí tím že spojil vědomí hodora a malého hodora přičemž hodor umřel a v hodorově mladé hlavě zůstal jen povel bez dalšího vědomí a vzpomínek.
Jinak klasicky Sansa je pitomá a strašně mě rozčiluje. Malíček i přes hrozící smrt vybrusluje a dál mu vše hraje do karet. (mimochodem v řekotočí budou asi lenistři podle trailerů ne?)
Denerys klasicky dětská ale málem mě to rozbrečelo. Na co jsem u deny zvědav je mereen a tyryon s verysem :) (napadlo někoho jak asi deny uživý hordu dothraků bez rabování otročení atd.?)
Arya a další zkouška jestli je nikým ztvárněná vtipným divadlem. Moc hezký. Doufám že nikdy nebude nikým. Asi to ví i její učitel Nikdo :)
A co se týče železných pro mě jako nečtenáře je dost zajímaví přístup železných i když jestli euron říkal pravdu tak proč nepodpořit toho kdo zabil krále kterého nemám rád.
PS: pardon za spam a omlouvám se za chyby vidím jich hodně ale opravovati je nebudu
#6909 HenryTheEight: Tak teď tě nechápu. Jak by se mohla postava označit jako dvě rozdílný, když je to… prostě jen postava, která měla jméno a titulovala se králem, pro zkrácení mu z toho titulu udělali přezdívku a ta se na rozdíl od jeho jména dochovala, takže už ho označují jenom tou? To fakt nechápu. Prostě to byl v knížce Noční král, kterému se tak říkalo, protože to byl král Noční pevnosti, v seriálu je to ale jiná postava s jiným původem, jenom se stejným jménem.
A co dělali chodci? Normálně, asi nic, ne? V knížce všichni, kdo o tom kdy mluvili, řekli, že „spali“, tak proč by ne? Spánek, hibernace, čekání na vhodné podmínky…? V tom nevidím problém. Vyhnali je daleko na sever, zpacifikovali, porazili, znemožnili jim se vrátit zpátky… a teď se očividně něco změnilo, co je „probralo“ a znova přilákalo. To mi jako vysvětlení stačí, pokud se neobjeví jiné.
*receno
Vse jiz bylo recene – holt the door byl (pro me) asi ten jeden z nejvic epickych momentu v GoT co jsem tam zatim videla (lvl zvratu ala Red Wedding apod.) Premyslim ale, co vsechno muze znamenat ta znacka na ruce Brana. Pokud by se kvuli tomu nemohl vratit zpatky za Zed, tak by to bylo solidne na hovno, navic neznamena to nahodou, ze ho NK odted vyciti na sto honu kdekoliv, kdyz mu udelal takove hezke tetovani? Navrhovala bych Branovi – v ramci zpytovani svedomi – co nejrychleji useknout ruku a pak zakrnet do nejakeho stromu a tam zustat. Co bez ruky a nohou taky delat ze, kdyz jeho oddany nosic musel drzet dvere.
#6932 rockysiburger#6924 mauvais-ange: Myslím si, že ohledně Aryi to asi tak bude … Cituji přímo zde z Edny ze sekce Epizody : S06E07: The Broken Man : Nejvyšší vrabčák se zaměří na svůj další cíl, Jaime čelí hrdinovi, Arya vymyslí plán a Sever na sebe upozorní.
Nepřijde mim že by měla vymýšlet další vraždu, spíš to bude plán jak se Arya stane zase Aryou …
Zdravím. Možná bude můj dotaz znít hloupě, ale i tak se zeptám. Co se stalo s těma miminkama (chlapečkama), které nosili do lesa ženy od toho divokýho hajzlíka (jméno si bohužel nepamatuji). V jednom díle přece bylo, že ho položili na nějaký „oltář“ přišel k němu modrooký, dotknul se ho a miminku zmodrali oči. Co se s nimi pak stalo?
#6931 anyqMam Inu TEORIU CO ked JINY :) nespali .............Len bojovali z deti lesa tak nebolo vidno ani deti ani JIny ......a teraz uz deti lesa prehravali z deti lesa a uz sa objavovali .......urcite jedna okolnost bude preco sa prave teraz objavili bude ta rebelia a urcite to bude mat nieco spolocne zo starkom ......
#6915 HenryTheEight: …ale vždyť o tom se bavíme celou dobu. Mně z toho jenom nějak vyplývalo, že jsi za dvě označil knižního. Akorát knižní a seriálový nejsou „lehce rozdílné“ ale očividně úplně jiné postavy s jinou historií, jiným původem a jiným příběhem.
#6918 Mela: Draci nebyli vzácní… na druhém konci světa. Jinak jo, nevidím problém v tom, že by pár tisíc let spali pod sněhem, proč ne. Děti žijou taky tak dlouho a taky nedělají nic, když jsou považovány za stejný mýtus jako chodci (pro hlídku teď ještě větší mýtus dokonce). A to ani nemusí spát.
#6828 MyEyesAreBlind: Na Aryu mám stejný názor
Podle mě si tím, jak se snaží být „nikým“ jen čím dál víc uvědomuje, že jím není. Přineslo jí to dobrý zkušenosti, ale to je asi tak všechno. Čekám, že v dalším vývoji, potom co viděla to divadlo a má otrávit herečku, tak si uvědomí, že to tak vlastně nechce a nakonec odejde a vydá se na svoji soukromou pouť pomsty :-D Knížky jsem nečetla, tak nevím, je to jen má teorie, třeba se nakonec přeci jen stane nikým, ale moc se mi to nezdá. Možná se teda ještě předtím naučí na sebe brát různé podoby a pak teprve zmizí, což by znamenalo, že tu herečku otráví a obstojí ve zkoušce a pak jí teprve dojde, že to nebylo správný…Ať tak nebo jinak, myslím si, že si uvědomí spíš kdo je a jen využije schopností co se naučila k tomu, aby se vrátila zpátky a pomstila se.
#6928 D.T#6918 Mela: Asi tě to překvapí, ale v historii draci v Západozemí skoro nebyli. Pouze cca 150 let mezi tím, kdy je přitáhl s sebou Aegon Dobyvatel a rokem cca 150, kdy zemřel poslední drak :-)
#6903 Stardos:
#6909 HenryTheEight: Spíš než jako terminátory bych si dovolil je přirovnat k replikátorům z Hvězdné Brány … :D Jejich primární účel je ničit, a replikovat-množit se.. Nemají problém „vypnout“ a při správné chvíli – šup a jsou aktivní … Navíc pokud ste viděli SGA tak tam to ještě víc sedí (možná si to jen představuju :D ve zkratce se tam stalo toto). Antikové válčili proti Wreitům. Ač byli antikové o hodně vyspělejší (děti lesa) prohrávali válku proto, že byly v početní nevýhodě a to se z dlouhodobého hlediska ukázalo rozhodující (lidé). Když už byli antikové zahnáni do kouta.. jeden z nich přišel s nápadem a vytvořil Lidské replikátory [WW (nebo přímo v serialu NK)], kteří byli navrženi jako zbraň proti Wraitům (lidem). Z počátku to fungovalo.. pak ale Wraiti něco s replikátory provedli (přepsali zakl. program ale to je jedno) .. a replikátoři se zvrtli a začali útočit na vše živé včetně antiků. Vidím tam určitou podobu.. :D .. Třeba se dozvíme .. zda plán dětí fungoval .. třeba ano a pak pomocí krvavé magie (Rudá kněžka, rudá kněz… nebo něco jiného) mohli lidé otočit WW proti dětem. Něco však selhalo … V rámci nápravy seslal na zem Pán Světla hrdinu v podobě Azora Ahaie .. a ten je pak poslal k ledu. :D Sice samé spekulace.. vše mě napadalo postupně co tu píšu.. není to nijak promyšlené ani připravené. Nečetl sem to po sobě může to být nehorázná sra… :D Ale názor sem vyjádřil .. díky za přečtení popř. zanechání odezvy :D
Fakt obdivuju R.R.Martina za to, jak dokáže roky předem propřemýšlet osudy postav. Hodorova historie mě fakt rozbrečela a to nekecám. Už jen kvůli tomu, že jeho jméno vymyslel před mnoha lety a teprve po mnoha letech dokázal přijít na světlo s tím, o to jméno znamená. BTW: Zajímalo by mě, jak se s tím pokutí čeští překladatelé. :D Jména zeserou jak můžou, ale tohle nezvládnou ani za zlatou cihlu. :)
#6934 mia28#6911 Ann Taylor: Navíc jak všichni víme noční hlídka mívala dřív tisíce členů a určitě lepší informace jak čelit WW. Před pár set lety ani nebyla občanská válka a draci nebyli zase tolik vzácní. Mohli prostě čekat na ideální podmínky, protože to vypadá že pro ně čas nemá žádnou roli. Navíc je tohle fantasy svět a tak mohli čekat klidně dalších 10 tisíc let a pořád by se bojovalo mečem a oštěpem jako ve středověku.
#6923 Engeneer #6925 Ann Taylormalíček musel použít nějaký létající koberec nebo má nějaké přenášedlo jelikož jeho přesun byl opravdu ohromující
#6914 imbik: +11111111111111 perfektne napisane :)
#6911 Ann Taylor: Možná jsou ty dvě postavy jenom v mojí hlavě a nejsem si jistý, že to dokážu správně popsat, ale prostě vidím jako lehce rozdílnou postavu seriálovýho Nočního krále a knižního Nočního krále, přestože mají spoustu společného :) Už bych se tím raději nezabýval :)
#6925 Ann TaylorA pokud bylo v knize psáno, že hibernovali, tak tím moje pochyby z velké části padají. Já to totiž teď četl znovu a neuvědomuju si, kde všechno to mohlo být zmiňované, ale mohl jsem to určitě někde přehlédnout, četl jsem to v eng a něco jsem si možná ne úplně správně přeložil :)
Zdravím! Tak díl byl parádní. To že děti lesa stvoří WW, ještě k tomu tím že člověku vimplantují dračí sklo do hrudi, by mě nenapadlo. To že neví jak se proti nim bránit neberu mají přece dračí sklo. Jen mě udivuje že nestřílej šípy místo aby se je pokoušely zabít na blízko. Plus nechápu proč to poslední dítě nehodilo ten „granát“, ale muselo se nechat sežrat.
Hodor dost cool důvod proč je jaký je. Z prvu jsem nechápal proč havran tahá brana do vzpomínky s hodorem, když ví že se blíží WW. Ale je to jasné vrána věděla všechno co se stane a potřeboval udělit branovi lekci. Bran sice může ovlivnovat minulost ale jako to platí všude když něco ovlivní jako by se to stalo čili už je dopředu jasné že to udělá. Hodor je hodor od té doby co byl kluk udělal mu to bran teď což znamená že i když ovlivnil minulost už vlastně bylo jasné že to musí udělat což naprosto znemožňuje že může upravit co se stalo do teď.
Ještě k hodorovi podle mě neříká hodor kvůli tomu že viděl svou smrt ale proto že v podstatě mu bran zabil vědomí tím že spojil vědomí hodora a malého hodora přičemž hodor umřel a v hodorově mladé hlavě zůstal jen povel bez dalšího vědomí a vzpomínek.
Jinak klasicky Sansa je pitomá a strašně mě rozčiluje. Malíček i přes hrozící smrt vybrusluje a dál mu vše hraje do karet. (mimochodem v řekotočí budou asi lenistři podle trailerů ne?)
Denerys klasicky dětská ale málem mě to rozbrečelo. Na co jsem u deny zvědav je mereen a tyryon s verysem :) (napadlo někoho jak asi deny uživý hordu dothraků bez rabování otročení atd.?)
Arya a další zkouška jestli je nikým ztvárněná vtipným divadlem. Moc hezký. Doufám že nikdy nebude nikým. Asi to ví i její učitel Nikdo :)
A co se týče železných pro mě jako nečtenáře je dost zajímaví přístup železných i když jestli euron říkal pravdu tak proč nepodpořit toho kdo zabil krále kterého nemám rád.
PS: pardon za spam a omlouvám se za chyby vidím jich hodně ale opravovati je nebudu
#6916 LumickoV seriali moze byt pokojne Benjen a Coldhands ta ista osoba si myslim :D No, uvidime
#6910 Fosie: Zajímavé… Třeba se to opakuje proto, že se narodil/a Azor Ahai?
#6933 Fosie#6909 HenryTheEight: Tak teď tě nechápu. Jak by se mohla postava označit jako dvě rozdílný, když je to… prostě jen postava, která měla jméno a titulovala se králem, pro zkrácení mu z toho titulu udělali přezdívku a ta se na rozdíl od jeho jména dochovala, takže už ho označují jenom tou? To fakt nechápu. Prostě to byl v knížce Noční král, kterému se tak říkalo, protože to byl král Noční pevnosti, v seriálu je to ale jiná postava s jiným původem, jenom se stejným jménem.
#6915 HenryTheEight #6918 MelaA co dělali chodci? Normálně, asi nic, ne? V knížce všichni, kdo o tom kdy mluvili, řekli, že „spali“, tak proč by ne? Spánek, hibernace, čekání na vhodné podmínky…? V tom nevidím problém. Vyhnali je daleko na sever, zpacifikovali, porazili, znemožnili jim se vrátit zpátky… a teď se očividně něco změnilo, co je „probralo“ a znova přilákalo. To mi jako vysvětlení stačí, pokud se neobjeví jiné.