Sergej Lannister zemře rukou Tommena (přeci jen má zemřít rukou mladšího bratra). Nicméně bude umírat pomalu a Tommena mezitím zapíchne někdo jiný, takže ji zhebne před očima.
Matku draků zachrání od Dothrackého soudu DrugOn a ona jej zvládne zkrotit, čímž si získá jejich respekt. V tu chvíli přijde zima a jelikož víme, že svět je kulatý, tak se vydá na východ: Zastavit ji z druhé strany.
Ukáže se, že WideWalkeři (Sam k nim nepatří) vlastně nejsou splozenci zla a Jon s nima uzavře příměří.
#6486 Upejr: Benjen Stark zmizel za Zdí a nikdo neví, jak a kde je mu konec. A Blackfish by měl bojovat v Řekotočí a klást odpor Lanisterům, ale vzhledem k tomu, že žádná postava, která tam teď v knize je, tam v seriálu není, takže ho nejspíš už neuvidíme.
#6478 Ann Taylor: Malý spíš jménem, v seriálu přeci jen k nejmenším hercům nepatří. Právě ty překlady z vymyšlených i skutečných jazyků můžou být ošemetné, protože valonqar může být výraz pro bratříčka, ale třeba i pro malíček (nejmenší prst), to ví jen Martin. :D Osobně každopádně sázím na to, že Cersei zabije Jaime, jakožto její o pár minut mladší bratr.
#6482 Eleanor05: V knížce padl „malý bratr“, zda v seriálu netuším.Tímto by se dalo i odůvodnit, proč nesnáší tak hodně Tyriona, jsou tu i jiné důvody, například že při jeho porodu umřela Cersei matka a dále pro další věci, ale jeden z hlavních důvodu bude i tento.A faktem je, že i Jaime je malý bratr, protože se Cersei narodila dříve pokud si pamatuji
#6466 Athaeneus: A to je v knížce, že má být zabita bratrem? Protože v seriálu nic takovýho neříkali. A pokud je to v knížce, tak to nemusí být v seriálu, a pokud přece, asi to bude Tyrion.
#6471 meetsa: Já mám Nejvyššího vrabčáka taky docela ráda, hlavně asi proto, že Jonathan Pryce je prostě pan herec, totálně si krade scény s ním pro sebe. A taky je to jediná postava, která se alespoň trochu pomstila Cersei… Ale nevím, jestli by se Tommen nechal tak přesvědčit po těch pár větách, měl s ním alespoň mluvit déle…
#6463 badyvlasim: Tak Sam je kladnej, ale upřímně řečeno, kdo může rozhodnout, že je kladnější, než Bran? A ještě upřímněji, kdo z vás se na toho nudného blbce rád dívá? U Hodora je těžké rozhodnout, jak moc je čistý nebo kladný, protože nemluví. Jeho dva hlavní povahové rysy jsou, že je poslušný a zbabělý…
#6459 DramaQueen: Tak už podle přezdívky chápu, že se chceš hádat, ale já to myslela spíš jako odpověď Scénáristovi s velkým S, kterej psal zas naprosto rozhodně a nezpochybnitelně, že nejlepší linka je Zeď. Jinak je to samozřejmě věc názoru. Královo přístaviště se mi zdálo nejlepší, v této sérii vypadá nejtrapněji. Jonova linka je teď lepší, ale dosud mi připadala nejslabší. V první sérii mě celkem bavily všechny linky, nejslabší mi přišla Cat. Dany mě taky bavila v první sérii, pak už moc ne, ona se začala měnit i postava Daenerys z někoho sympatickýho na někoho namyšleného a omezeného. Ary mě bavila v první a pak ve druhé s Tywinem. Pak začala být nudná, teď je skoro nesnesitelná (děj je u ní prostě pořád dokola to samé). Dorne je výsměch. Boltony nesnáším, takže se na ně nerada dívám. Nejlepší linii má teď pro mě Bran… Přece jenom D and D bez pomoci knížky nejsou moc dobří scénáristé, tak je lepší obracet se do minulosti, protože to ještě psal George R. R. Martin… Ale je to můj názor, abys to pochopila.
#6475 Stardos: No nevím, v tom moc nevidím ten zlatý rubáš… a zas když se bavíme o valonqarovi, který je jen v knížce, tak tam ani nevidím to, že by malého tlustého koťata, Lorase a otiskování pečetí milujícího Tommena přitáhli k fanatické víře, které ani nerozumí…
#6477 El Tigre Chino: Malíček nemá a neměl sourozence. Dalo by se k němu vztáhnout to, že je malý, ale zase není člen žádného bratrstva, kdybychom to nebrali doslova jako sourozenecký vztah.
Valonqar může být úplně kdokoliv. Tyrion, Jaime, Tommen, Rickon, Bran, Malíček, Kevan (ten ale v knize umřel, takže těžko), Edmure nebo Brynden Tully, Ohař, kdokoliv z královské stráže, …
#6473 El Tigre Chino: #6474 Ann Taylor:
Ne duši nevezmou, asi jste to blbě pochopili, ale změní ho :D Něco jako Lancel, toho dokázali změnit ke svému obrazu, proč ne Tommena :D To by mohlo označovat jeho „smrt“ Btw, je to pouze teorie jak by vrah Cersei mohl být Tommen :D
#6467 Ann Taylor: Čistě hypoteticky, co když to může být myšleno obrazně, tedy co když Tommen umře, jenže jeho fyzická část přežije, lépe řečeno co když jeho duše už nebude ta co měl.A malý bratr= malý vrabčák?
#6485 El Tigre Chino: Při debatě o valonqarovi bych seriál vůbec nebrala v potaz. Tam to nezaznělo, takže tam se s tím patrně nepočítá.
#6489 Athaeneus: Eště Vláďu by moh se Sergejem vzít a bylo by to dobrý. Jenom někoho pomalu doškrtit už v mrtvém stavu bude asi problém.
#6492 AthaeneusMoje Thrall teorie:
#6486 Upejr: Benjen Stark zmizel za Zdí a nikdo neví, jak a kde je mu konec. A Blackfish by měl bojovat v Řekotočí a klást odpor Lanisterům, ale vzhledem k tomu, že žádná postava, která tam teď v knize je, tam v seriálu není, takže ho nejspíš už neuvidíme.
#6495 Eddard1 #6497 Stardos*Benjenem failfish
Dokáže mi někdo říct co se stalo s černou rybou a Brandonem Statkem? Oficiálně myslím mrtvý není ani jeden, ne?
#6488 Smooth#6478 Ann Taylor: Malý spíš jménem, v seriálu přeci jen k nejmenším hercům nepatří. Právě ty překlady z vymyšlených i skutečných jazyků můžou být ošemetné, protože valonqar může být výraz pro bratříčka, ale třeba i pro malíček (nejmenší prst), to ví jen Martin. :D Osobně každopádně sázím na to, že Cersei zabije Jaime, jakožto její o pár minut mladší bratr.
#6490 Ann Taylor#6482 Eleanor05: V knížce padl „malý bratr“, zda v seriálu netuším.Tímto by se dalo i odůvodnit, proč nesnáší tak hodně Tyriona, jsou tu i jiné důvody, například že při jeho porodu umřela Cersei matka a dále pro další věci, ale jeden z hlavních důvodu bude i tento.A faktem je, že i Jaime je malý bratr, protože se Cersei narodila dříve pokud si pamatuji
#6498 Eleanor05#6478 Ann Taylor: Ten Malíček by se dal brát, jakože malý „bratr“ od Cat se kterou vyrůstal v Řekotočí, ale teď nevím, jestli je mladší než Cat :D
#6466 Athaeneus: A to je v knížce, že má být zabita bratrem? Protože v seriálu nic takovýho neříkali. A pokud je to v knížce, tak to nemusí být v seriálu, a pokud přece, asi to bude Tyrion.
#6484 Stardos#6471 meetsa: Já mám Nejvyššího vrabčáka taky docela ráda, hlavně asi proto, že Jonathan Pryce je prostě pan herec, totálně si krade scény s ním pro sebe. A taky je to jediná postava, která se alespoň trochu pomstila Cersei… Ale nevím, jestli by se Tommen nechal tak přesvědčit po těch pár větách, měl s ním alespoň mluvit déle…
#6463 badyvlasim: Tak Sam je kladnej, ale upřímně řečeno, kdo může rozhodnout, že je kladnější, než Bran? A ještě upřímněji, kdo z vás se na toho nudného blbce rád dívá? U Hodora je těžké rozhodnout, jak moc je čistý nebo kladný, protože nemluví. Jeho dva hlavní povahové rysy jsou, že je poslušný a zbabělý…
#6501 blacken#6459 DramaQueen: Tak už podle přezdívky chápu, že se chceš hádat, ale já to myslela spíš jako odpověď Scénáristovi s velkým S, kterej psal zas naprosto rozhodně a nezpochybnitelně, že nejlepší linka je Zeď. Jinak je to samozřejmě věc názoru. Královo přístaviště se mi zdálo nejlepší, v této sérii vypadá nejtrapněji. Jonova linka je teď lepší, ale dosud mi připadala nejslabší. V první sérii mě celkem bavily všechny linky, nejslabší mi přišla Cat. Dany mě taky bavila v první sérii, pak už moc ne, ona se začala měnit i postava Daenerys z někoho sympatickýho na někoho namyšleného a omezeného. Ary mě bavila v první a pak ve druhé s Tywinem. Pak začala být nudná, teď je skoro nesnesitelná (děj je u ní prostě pořád dokola to samé). Dorne je výsměch. Boltony nesnáším, takže se na ně nerada dívám. Nejlepší linii má teď pro mě Bran… Přece jenom D and D bez pomoci knížky nejsou moc dobří scénáristé, tak je lepší obracet se do minulosti, protože to ještě psal George R. R. Martin… Ale je to můj názor, abys to pochopila.
#6475 Stardos: No nevím, v tom moc nevidím ten zlatý rubáš… a zas když se bavíme o valonqarovi, který je jen v knížce, tak tam ani nevidím to, že by malého tlustého koťata, Lorase a otiskování pečetí milujícího Tommena přitáhli k fanatické víře, které ani nerozumí…
#6477 El Tigre Chino: Malíček nemá a neměl sourozence. Dalo by se k němu vztáhnout to, že je malý, ale zase není člen žádného bratrstva, kdybychom to nebrali doslova jako sourozenecký vztah.
#6483 Stardos #6485 El Tigre ChinoValonqar může být úplně kdokoliv. Tyrion, Jaime, Tommen, Rickon, Bran, Malíček, Kevan (ten ale v knize umřel, takže těžko), Edmure nebo Brynden Tully, Ohař, kdokoliv z královské stráže, …
#6478 Ann Taylor#6475 Stardos: Že se z tebe stane fanatik nebo to, že změníš názor, přece neznamená, že jsi umřel. Ani duševně. :D
#6473 El Tigre Chino:
#6476 El Tigre Chino #6478 Ann Taylor#6474 Ann Taylor:
Ne duši nevezmou, asi jste to blbě pochopili, ale změní ho :D Něco jako Lancel, toho dokázali změnit ke svému obrazu, proč ne Tommena :D To by mohlo označovat jeho „smrt“ Btw, je to pouze teorie jak by vrah Cersei mohl být Tommen :D
#6472 Stardos: Cože?:D
#6470 Somebody Special: Nemusí. Prostě valonqarem.
#6475 Stardos#6472 Stardos: No doprdele. :D Vrabčáci ti přece nevezmou duši.
#6475 Stardos#6467 Ann Taylor: Čistě hypoteticky, co když to může být myšleno obrazně, tedy co když Tommen umře, jenže jeho fyzická část přežije, lépe řečeno co když jeho duše už nebude ta co měl.A malý bratr= malý vrabčák?
#6473 El Tigre Chino #6474 Ann TaylorMně se líbilo jak High Sparrow pěkně zpracovával Tommena k obrazu svému :)
#6481 Eleanor05