#6025 Stardos: jo, Bronn mi taky hned chybel. Proc neni s Jaimem? Proc neni na lodi? Nebo proste nekam zmizel? Zabily ho ty dve kravy? A vubec – jak se dostaly k tomu princi? Vzdyt mel s sebou urcite nejakou osobni straz, na lodi byla posadka…
Pro všechny, kteří se pozastavují nad tím, kam zmizeli psi a ten poslední voják. V promo k druhému dílu je vidět scéna, kde nějaký voják mluví s Boltny, tak třeba ten poslední prostě utekl i se psy.
#6020 Stardos: Neber to doslovně, je mi jasné, že ho nezabili z tohoto důvodu. Ale vypadá to tak neskutečně debilně a když už tu je ta zatracená předloha která má určitý smysl tak si z ní sakra něco vezmu a nebudu vymýšlet tyhle stupidní kraviny které se nedají ani popsat slušně a krotím se jak jen to jde.
Co tu taháte smrt Dorana jako pomstu za smrt Oberyna? :D Jasně, není to úplně nejlepší uctění památky milence a otce, jenže brát to jako pomstu? A potom kdo je Dumb a Dumber. Opět, každý má svůj názor, jenže chce to popřemýšlet i nad tím, co se v epizodě stalo.Budu citovat : "Dorane, kdy jsi naposledy opustil palác? Kdyby jsi ho opustil, věděl by jsi, že jsou tebou lidé znechucení, že tě nesnáší za to, že jsi nechal smrt Ellie a Oberyna plavat. " Tohle se nedá považovat jako pomsta pro Oberyna, ale jako plán, jak dále vést pomstu. To co zde je špatné, je to zneuctění Oberyna, kdyby radší Dorana zamkly někam, bylo by to lepší, přesto to nehodlám považovat jako pomstu pro Oberyna
#6018 HenryTheEight: Hlavně v knihách měl Doran s Oberynem svůj plán… Tady to naše tupá DéDé zase nedomyslela, a tak nejlepší pomsta „za smrt Oberyna“ je to, že mu zabijeme bratra. Výborně DéDéčka, doufám že dostanete další cenu za „MasterStoryTelling“.
#6016 GloomyMoon: Souhlas, postavy se chovají nelogicky. V knihách má každý pro svoje jednání nějaký důvod. Šílená Cersei, která neumí vládnout se dá pochopit. Theon, který zradí Robba, se dá pochopit. Dokonce i všemi nenáviděný Joffrey se dal s velkou dávkou odstupu nějak „pochopit“, prostě to byl hajzl.
Ale to Dorne? Všechny tyhle kravský postavy (Ellaria + sand bitches) se na scénu dostaly jenom díky Oberynovi, což byl borec a troufnu si tvrdit, že byl oblíbenou postavou snad všech. Tak přece nemůžu scénáristům sežrat to, že jeho vlastní dcery a jeho milenka se budou chovat takhle kurevsky a nelogicky. Mimochodem, kdyby Oberyn chtěl, tak mohl Dorana zabít úplně kdykoliv, ale proč to neudělal? Jednak to byl jeho brácha a taky nebyl Dumb ani Dumber…
Nevím jak má Martin v úmyslu zakončit příběh, ale už by pomalu mohl začít alespoň trochu redukovat záporáky (hlavně Boltony a Freye). Docela se tam hromaděj a začínají mě už docela s*át. Navíc přibývají další a další (třeba rodina Oberyna včetně tý jeho vdovy – a to jsem Oberynovi samotnému fandil) a další a další (vrahové Jona Sněha) a další a další (Zombie-Hora, Vrabčáci – tupá banda fanatiků). Jo a ještě tu samozřejmě máme Bílé chodce.
No je to prostě svět úchyláka George Martina, co rád vidí svět v plamenech, takže bych s tím měl asi počítat :-) Jen jsem si musel někde postěžovat :D Už dokonce začínám počítat s tím, že to bude končit, jak Bílí chodci vyhráli.
Nemyslím si, že se ostatní snaží srovnávat seriál s předlohou. I když si odmyslíme knihy, zapomeneme na ně a budeme brát v potaz jen to, co je v seriálu, tak musíme uznat, že linka v Dorne je špatná. Postavy se chovají nelogicky a i ta vysmívaná teleportace je problém. Přitom by to šlo vyřešit elegantně – poslat přes moře havrana nějakému kontaktu, který by prince odkrouhnul. A řeší se tu psi. Je to sice nepodstatná drobnost, ale z hlediska celku je to velká chyba. Seriál nasadil od první série laťku opravdu vysoko a tvůrci by se měli takových chyb vyvarovat.
#6014 Gustava the goose: Je samozřejmé, že se vždy budou díla od předlohy lišit, lišili se všechny série (poupravené scény, vedlejší postavy, vzhled…), ale to, co předvádí s Dorne od páté série, doposud, je vrchol stupidity, nevyžaduji po nich aby tam bylo tisíc Oberynových bastardů, nevyžaduji každý rod a postavu která se tam kdy objevila… stačí základní linka, jako tomu bylo doposud se vším. Ale jako parodie na zasmátí je to dostačující, to ano.
#5999 mart910: Souhlasím. Kniha je odlišný příběh od seriálu. Nesrovnávejte to, protože není cílem producentů jet podle knihy na 100%. Smiřte se s tím. (Všichni jsou mrtví Dejve :D )
#6011 Bloody Jesse: Tak on věděl, že Drogo je mrtvej, což znamená, že určitě slyšel, co se stalo. Jeho khalasar se rozprostřel po ostatních (část asi určitě, nezůstal pohromadě s jedním khalem) a on nejspíš dobře slyšel i to, že si vzal nějakou bledou cizinku s bílýma vlasama odpovídající jejímu popisu. + Mluvila plynně dothracky, což asi není pro nedothraky moc běžné u cizinců, a věděla o khalu Drogovi, jehož jméno by nějaká holka z okolí Zálivu otrokářů asi sotva znala, což to dost podoporovalo.
Kromě již těch zmíněných logických chyb co už tu byly řečeny mě zarazila ještě jedna věc, třeba mi to někdo vysvětlí. Jaký měl důvod ten nový Khal věřit tomu co říká Daenerys? Když mu řekla, že je Daenerys za bouře zrozená…blablabla, tak se jí vysměje, ale najednou řekne, že je žena Khal Droga a on jí to bez otázek věří? Je nějaký logický důvod proč jí to věřil, nebo je to jedna z dalších věcí nad kterými není radno příliš přemýšlet?
#5949 Xendors: dala svoj zivot za zivot johnovi? :D
ze by johnovi red woman dala svoju life energy?? nemozem uverit ze by to bolo take romanticke))
Taková teorie, vím, že něco podobného se řešilo koncem páté řady, tentokrát někdo viděl ve skvrně po Jonovi draka :D Co myslíte ?
#6037 Tobar#6025 Stardos: jo, Bronn mi taky hned chybel. Proc neni s Jaimem? Proc neni na lodi? Nebo proste nekam zmizel? Zabily ho ty dve kravy? A vubec – jak se dostaly k tomu princi? Vzdyt mel s sebou urcite nejakou osobni straz, na lodi byla posadka…
Hmm.. a kdo to pozoroval Varyse a Tyriona? :-O
Další věc je, proč nikdo spíše neřeší kde je Bronn, a řeší zmizení psů?
#6027 tapnejde o žádnej „hejt“ jak se tu snažíte tlačit. ale o to že ta epizoda stála za hovno, po takové době čekání, a děj se pohnul o nula nula nic
#6035 TobarTaky vám tak strašně vadí Olly? Ten má pohled na pěst.. ještě ho tam tisíckrát zaberou a nakonec stejně nic. Ani slovo :-/
#6040 AkisiPro všechny, kteří se pozastavují nad tím, kam zmizeli psi a ten poslední voják. V promo k druhému dílu je vidět scéna, kde nějaký voják mluví s Boltny, tak třeba ten poslední prostě utekl i se psy.
#6020 Stardos: Neber to doslovně, je mi jasné, že ho nezabili z tohoto důvodu. Ale vypadá to tak neskutečně debilně a když už tu je ta zatracená předloha která má určitý smysl tak si z ní sakra něco vezmu a nebudu vymýšlet tyhle stupidní kraviny které se nedají ani popsat slušně a krotím se jak jen to jde.
Co tu taháte smrt Dorana jako pomstu za smrt Oberyna? :D Jasně, není to úplně nejlepší uctění památky milence a otce, jenže brát to jako pomstu? A potom kdo je Dumb a Dumber. Opět, každý má svůj názor, jenže chce to popřemýšlet i nad tím, co se v epizodě stalo.Budu citovat : "Dorane, kdy jsi naposledy opustil palác? Kdyby jsi ho opustil, věděl by jsi, že jsou tebou lidé znechucení, že tě nesnáší za to, že jsi nechal smrt Ellie a Oberyna plavat. " Tohle se nedá považovat jako pomsta pro Oberyna, ale jako plán, jak dále vést pomstu. To co zde je špatné, je to zneuctění Oberyna, kdyby radší Dorana zamkly někam, bylo by to lepší, přesto to nehodlám považovat jako pomstu pro Oberyna
#6021 AviaRa#6018 HenryTheEight: Hlavně v knihách měl Doran s Oberynem svůj plán… Tady to naše tupá DéDé zase nedomyslela, a tak nejlepší pomsta „za smrt Oberyna“ je to, že mu zabijeme bratra. Výborně DéDéčka, doufám že dostanete další cenu za „MasterStoryTelling“.
#6016 GloomyMoon: Souhlas, postavy se chovají nelogicky. V knihách má každý pro svoje jednání nějaký důvod. Šílená Cersei, která neumí vládnout se dá pochopit. Theon, který zradí Robba, se dá pochopit. Dokonce i všemi nenáviděný Joffrey se dal s velkou dávkou odstupu nějak „pochopit“, prostě to byl hajzl.
#6019 AviaRaAle to Dorne? Všechny tyhle kravský postavy (Ellaria + sand bitches) se na scénu dostaly jenom díky Oberynovi, což byl borec a troufnu si tvrdit, že byl oblíbenou postavou snad všech. Tak přece nemůžu scénáristům sežrat to, že jeho vlastní dcery a jeho milenka se budou chovat takhle kurevsky a nelogicky. Mimochodem, kdyby Oberyn chtěl, tak mohl Dorana zabít úplně kdykoliv, ale proč to neudělal? Jednak to byl jeho brácha a taky nebyl Dumb ani Dumber…
Nevím jak má Martin v úmyslu zakončit příběh, ale už by pomalu mohl začít alespoň trochu redukovat záporáky (hlavně Boltony a Freye). Docela se tam hromaděj a začínají mě už docela s*át. Navíc přibývají další a další (třeba rodina Oberyna včetně tý jeho vdovy – a to jsem Oberynovi samotnému fandil) a další a další (vrahové Jona Sněha) a další a další (Zombie-Hora, Vrabčáci – tupá banda fanatiků). Jo a ještě tu samozřejmě máme Bílé chodce.
No je to prostě svět úchyláka George Martina, co rád vidí svět v plamenech, takže bych s tím měl asi počítat :-) Jen jsem si musel někde postěžovat :D Už dokonce začínám počítat s tím, že to bude končit, jak Bílí chodci vyhráli.
Nemyslím si, že se ostatní snaží srovnávat seriál s předlohou. I když si odmyslíme knihy, zapomeneme na ně a budeme brát v potaz jen to, co je v seriálu, tak musíme uznat, že linka v Dorne je špatná. Postavy se chovají nelogicky a i ta vysmívaná teleportace je problém. Přitom by to šlo vyřešit elegantně – poslat přes moře havrana nějakému kontaktu, který by prince odkrouhnul. A řeší se tu psi. Je to sice nepodstatná drobnost, ale z hlediska celku je to velká chyba. Seriál nasadil od první série laťku opravdu vysoko a tvůrci by se měli takových chyb vyvarovat.
#6018 HenryTheEight#6014 Gustava the goose: Je samozřejmé, že se vždy budou díla od předlohy lišit, lišili se všechny série (poupravené scény, vedlejší postavy, vzhled…), ale to, co předvádí s Dorne od páté série, doposud, je vrchol stupidity, nevyžaduji po nich aby tam bylo tisíc Oberynových bastardů, nevyžaduji každý rod a postavu která se tam kdy objevila… stačí základní linka, jako tomu bylo doposud se vším. Ale jako parodie na zasmátí je to dostačující, to ano.
#5999 mart910: Souhlasím. Kniha je odlišný příběh od seriálu. Nesrovnávejte to, protože není cílem producentů jet podle knihy na 100%. Smiřte se s tím. (Všichni jsou mrtví Dejve :D )
#6015 AviaRa#6012 Ann Taylor: *pro dothraky moc běžné vídat u cizinců, jsem se nějak zamotala :D
#6011 Bloody Jesse: Tak on věděl, že Drogo je mrtvej, což znamená, že určitě slyšel, co se stalo. Jeho khalasar se rozprostřel po ostatních (část asi určitě, nezůstal pohromadě s jedním khalem) a on nejspíš dobře slyšel i to, že si vzal nějakou bledou cizinku s bílýma vlasama odpovídající jejímu popisu. + Mluvila plynně dothracky, což asi není pro nedothraky moc běžné u cizinců, a věděla o khalu Drogovi, jehož jméno by nějaká holka z okolí Zálivu otrokářů asi sotva znala, což to dost podoporovalo.
#6013 Ann TaylorKromě již těch zmíněných logických chyb co už tu byly řečeny mě zarazila ještě jedna věc, třeba mi to někdo vysvětlí. Jaký měl důvod ten nový Khal věřit tomu co říká Daenerys? Když mu řekla, že je Daenerys za bouře zrozená…blablabla, tak se jí vysměje, ale najednou řekne, že je žena Khal Droga a on jí to bez otázek věří? Je nějaký logický důvod proč jí to věřil, nebo je to jedna z dalších věcí nad kterými není radno příliš přemýšlet?
#6012 Ann Taylor #6032 GOT