Dreadfort je na řece myslím, takže mohla plout na Sever, pak koňma a pak zas plout po řece na těch člunech. Co se týče útoku s tou hrstkou asi nezvládneš posekat hrad plný Boltoňáků. Překvapila je nějaký pobila, ale když se probudily a připravili na boj všichni tak jí asi přečíslili a vytlačili a byla ráda, že utekla :D
Ještě k aktuální epizodě – přišlo ještě někomu strašně divné, jak Asha (Yara) jela zachránit Theona?? Když se podíváte na mapu, kde jsou Iron islands a kde je Dreadfort, tak musela plout kolem celého Westerosu. Měla proslov o nezlomných Ironborn. A pak Ramsey vypustí psí a všichni ti nejlepší stateční válečníci berou nohy na ramena??? WTF? Chápu, že Theona odepsala, ale ten úprk mi nesedí. Bych spíš pochopil, že povraždí na koho příjdou, vyplundrujou Dreadfort a Theona tam nechají svému osudu.
Těžko říct na jakého se ptal, já si klidně vsadím na to, že na jakéhokoliv, když to chtěl dávat do googlu. Kdyby někdo, kdo dával pozor v seriálu, prostě zahlédl jen jméno Aegon, logicky by ho napadl Aegon I a nevyptával by se.
#2483 Firefly621: v seriálu se mluví hlavně o Aegonovi Dobyvateli a Aegonovi Nevhodném – Eggovi… ale vesměs jsou Aegoni veřejně známí, myšleno, že každý ví, že byly mrtě Aegonů, a ještě mají ty různé přídomky a může si je vyhledat, nebo rodokmen Targaryenů
ale když se někdo zeptá jen „kdo je Aegon“, tak se zřejmě ptá na TOHO Aegona a taky tu odpověď dostal, bohužel neschovanou. Kdybych to už nevěděla, rvala bych si vlasy :-)
#2484 blacken: Tak to jsem si nevšimla, že by se tu řešilo, možná to bylo ve spoilerech, které jsem nečetla.. Neboj, nic ti neuniklo…
A to bys vážně chtěla vědět, kdyby žil? Dozvědět se takovou podstatnou novinku z diskuze, místo ze seriálu nebo knížky? :-O
#2482 Orea: Tak otázka na jméno Aegon není žádný spoiler v seriálu se o něm mluví často. Myslela jsem, že už někdo řeší i to o čem se chvíli psalo v souvislosti s Varysem a stěžuje si, že jsou pod spoilerem schované spoilery :D
#2481 Firefly621: už je to naštěští smazané… byla to reakce na #2472, spoiler jako prase… a ukázkový případ toho, jak z otázek typu #2472 unikají spoilery a proto by měly být radši v jiné diskuzi, když to v seriálu ještě nebylo… ale už mlčim :-) nezlob se, musela jsem O:-)
Taky mě zajímá, kdo je Aegon – definice, že je to časté jméno mi moc nestačí, když se tu rozebírá, že nakonec to bude on, na koho si Varys vsadí. Takže to zase někomu utekl spoiler, nebo mi něco uniklo? Už byl v seriálu?
#2475 Eddard1: Zopakuju: Políbil ji Petyr, o generaci starší vdaný muž, a ona ten polibek nečekala, byla trochu v šoku a okamžitě se odtrhla. Takhle ta scéna měla vyznít. V seriálu jen nemůžeš vidět vnitřní monolog a myšlenkový tok Sansy. V seriálu byl taky ten polibek prodloužený jen proto, aby byla vidět v povzdálí Lysa, která ten polibek vidět měla a měla si ho špatně vyložit – tedy že jí Sansa krade muže.
Kdo je Aegon ?? dal by som to do googlu ale nechem aby sa mi stalo to iste co minule ked som si nejaku postavu vyhladaval a dal som meno postavy a zatym sa mi automaticky doplnilo „death“
#2488 T.T: Právě že to v knize nebylo, proto jsem na to koukal jak péro z gauče.
Dreadfort je na řece myslím, takže mohla plout na Sever, pak koňma a pak zas plout po řece na těch člunech. Co se týče útoku s tou hrstkou asi nezvládneš posekat hrad plný Boltoňáků. Překvapila je nějaký pobila, ale když se probudily a připravili na boj všichni tak jí asi přečíslili a vytlačili a byla ráda, že utekla :D
#2491 Smooth#2487 Smooth: Prý to nebylo v knize, takže to neřeš :D HBO chtěli ušetřit na závěrečné 3 epické epizody.
#2490 SmoothJeště k aktuální epizodě – přišlo ještě někomu strašně divné, jak Asha (Yara) jela zachránit Theona?? Když se podíváte na mapu, kde jsou Iron islands a kde je Dreadfort, tak musela plout kolem celého Westerosu. Měla proslov o nezlomných Ironborn. A pak Ramsey vypustí psí a všichni ti nejlepší stateční válečníci berou nohy na ramena??? WTF? Chápu, že Theona odepsala, ale ten úprk mi nesedí. Bych spíš pochopil, že povraždí na koho příjdou, vyplundrujou Dreadfort a Theona tam nechají svému osudu.
#2488 T.T #2496 Tomces#2485 Orea:
Těžko říct na jakého se ptal, já si klidně vsadím na to, že na jakéhokoliv, když to chtěl dávat do googlu. Kdyby někdo, kdo dával pozor v seriálu, prostě zahlédl jen jméno Aegon, logicky by ho napadl Aegon I a nevyptával by se.
#2483 Firefly621: v seriálu se mluví hlavně o Aegonovi Dobyvateli a Aegonovi Nevhodném – Eggovi… ale vesměs jsou Aegoni veřejně známí, myšleno, že každý ví, že byly mrtě Aegonů, a ještě mají ty různé přídomky a může si je vyhledat, nebo rodokmen Targaryenů
ale když se někdo zeptá jen „kdo je Aegon“, tak se zřejmě ptá na TOHO Aegona a taky tu odpověď dostal, bohužel neschovanou. Kdybych to už nevěděla, rvala bych si vlasy :-)
#2484 blacken: Tak to jsem si nevšimla, že by se tu řešilo, možná to bylo ve spoilerech, které jsem nečetla.. Neboj, nic ti neuniklo…
A to bys vážně chtěla vědět, kdyby žil? Dozvědět se takovou podstatnou novinku z diskuze, místo ze seriálu nebo knížky? :-O
#2486 Firefly621 #2492 blackenNo bylo to několik stran zpět… myslela jsem, že mi něco uniklo…
Protože jméno Aegon sice padlo, ale nikdy jsem neslyšela, že by krom Daenerys žil ještě nějaký jiný Targaryen… Natož, že by o něm věděl někdo další…
#2485 Orea#2482 Orea: Tak otázka na jméno Aegon není žádný spoiler v seriálu se o něm mluví často. Myslela jsem, že už někdo řeší i to o čem se chvíli psalo v souvislosti s Varysem a stěžuje si, že jsou pod spoilerem schované spoilery :D
#2485 Orea#2481 Firefly621: už je to naštěští smazané… byla to reakce na #2472, spoiler jako prase… a ukázkový případ toho, jak z otázek typu #2472 unikají spoilery a proto by měly být radši v jiné diskuzi, když to v seriálu ještě nebylo… ale už mlčim :-) nezlob se, musela jsem O:-)
#2483 Firefly621#2479 blacken: Kde vidíš, že by se něco takového rozebíralo?
#2482 Orea#2479 blacken: Někomu utekl spoiler (zase).
Taky mě zajímá, kdo je Aegon – definice, že je to časté jméno mi moc nestačí, když se tu rozebírá, že nakonec to bude on, na koho si Varys vsadí. Takže to zase někomu utekl spoiler, nebo mi něco uniklo? Už byl v seriálu?
#2480 Root #2481 Firefly621#2476 Smooth: Už i první král Targů se jmenoval Aegon I Conqueror :)
#2475 Eddard1: Zopakuju: Políbil ji Petyr, o generaci starší vdaný muž, a ona ten polibek nečekala, byla trochu v šoku a okamžitě se odtrhla. Takhle ta scéna měla vyznít. V seriálu jen nemůžeš vidět vnitřní monolog a myšlenkový tok Sansy. V seriálu byl taky ten polibek prodloužený jen proto, aby byla vidět v povzdálí Lysa, která ten polibek vidět měla a měla si ho špatně vyložit – tedy že jí Sansa krade muže.
#2472 kesuaus: Aegon je takové typické jméno Targů – ať už králů, nebo bastardů a nebo na počest některého z Targů :)
#2478 Smooth#2470 T.T: a kde ukázala seriálu že se ho štítí? a neoperuj s pojmy jejíž význam ani přesně neznáš.
#2477 Smoothnebo mozek když je to tam ještě pod tím napsané :D
[smazáno] alebo by stačilo pred odoslaním komentára použiť náhled…
Kdo je Aegon ?? dal by som to do googlu ale nechem aby sa mi stalo to iste co minule ked som si nejaku postavu vyhladaval a dal som meno postavy a zatym sa mi automaticky doplnilo „death“
#2476 Smooth#2470 T.T: Eddard1 opravdu jedná ve filosofickém duchu postavy, jenž mu nejspíše dala jméno…