#1988 El bond: K těm Kastarkům, pokud tě to zajímá, jak to bude, tak viz spoiler.
To by ambice asi pravděpodobně měli. Jenže myslím, že starý Kastark byl zabit na krvavé svatbě a zbyl po něm jen nějaký strýc či bratranec, už přesně nevím a jeho dcera. Ten strýc je starý plesnivý dědek, co dělal kastelána a vždy chtěl vládnout Kastarkům sám. Taky si dělá zálusk na Kastarkovu dceru. A vůbec se v knize popisuje jako úlisný slizoun :-P No a ten se právě spolčí z Boltonem, protože mu slíbí tu dceru a vládu nad Kastarky. Aspoń myslím, že tak nějak to bylo. Taky jsem z té spousty informací trochu zmatená :-P
#1986 pajajs: Jasne, me spis jde o to ze by pravdepodobne meli ambice ujmout se vlady na severu sami a urcite po tom co se stalo nemaji Boltona moc v lasce… #1987 marki87: Ok diky, tak si holt pockam, snad se k tomu jeste venovat budou
#1985 El bond: Na Kastarky se nepozapomnělo, ještě si je užijeme později :-) A co se týče ostatních armád… Asi ještě nebylo ukázáno, co se s nimi stalo. I v knize se to čtenář dozvídal postupně po částech a někdy i dost zmateně. Jsem docela zvědavá, jak se s tím poperou v seriálu. Už teď se někdy ztrácím v postavách a to jsem četla knihy :-P
#1985 El bond: Sám Jorah říkal Daenerys, že vojáci se přidávají na strany, které vítězí… Nevím tedy proč by Kastarci neměli přecházet k Boltonům, když za
Kastarkovi zabil 2 syny Jaime a Catelyn ho osvobodila = zrada
#1983 blacken: Neprimo vyplynulo z konverzace mezi Lorasem a Renlym ke konzumaci manzelstvi, ze uz panna stejne nejspis nebude…
Me by spis zajimalo co se stalo se vsemi vojaky, pac v rekotoci, kde probihalo nejvic bitev a tazeni musi bejt hroznej bordel… a dale na severu se nejak pozapomelo na Kastarky – myslim ze by jen tak dobrovolne Boltonovi vladu nenechali…
#1981 tarava: Pokud vím, tak než jí zasnoubili s Jofreym, tak v trůním sále všem řekla, že její manželství s Renlym nebylo naplněno, tudíž by tedy oficiálně měla být panna. Pokud by už nebyla panna a provdala se za krále a Cersei by se to podařilo nějak prokázat, tak by se toto cizoložství dalo klasifikovat jako vlastizrada a tudíž by byla popravena.
Ale od Cersei by to byla vážně blbost nechat popravit Margery po tom, co jí otec řekl, že nutně potřebují spojenectví s Tyrely, kvůli jejich finanční situaci. Spíš jen pletichaří, jak co nejvíc omezit její moc nad Tommenem a udržet si svojí vlastní.
#1980 kutas: Kdo musí mít otce a matku? Jon Arryn? On byl dost starý oproti Lyse minimálně o generaci. Takže jestli je Lyse odhadem 35, tak jemu třeba 50–60 a jeho rodiče jsou pravděpodobně po smrti
#1972 YgritteAnna: Ale prd prosimtě. Za Renlyho už byla pravdána a proběhla i svatební noc(formálně), takže může kdykoliv říci, že to bylo s Renlym. To, že není panna, snad nedokazuje, že je cizoložnice, když je vdova po Renlym.
#1978 kutas: Mám takový dojem, že ani v knize toho o jeho rodu moc není myslím, že proto, že žádný rod už skoro není s ženou co měl před Lysou neměl děti ( ta pak zemřela) a ani nemá žádné sourozence, tedy pokud si dobře pamatuju ( takže Arryn je pokrevně v podstatě snad jen jeho neduživý synáček ).
o Jonu Arrynovi se toho moc neví víme jenom že ho malíček nechal zavraždit ale neznáme jeho život ani nějaké příbuzné dokonce mi připadá že v seriálu nějak opomíjejí zmínky o jeho rodu
#1972 YgritteAnna: Jen si obesla vsechny, kteri budou rozhodovat o Tyrionovi. Margaery ma promluvit se svym otcem :) Serial se pripravuje na ferovy proces.
Výborný díl!! po předchozích, ze kterých jsem byla trochu rozpačitá (viz.minulý díl) byl skvělý, napětí v každé scéně, klasické brilantní dialogy, boj u krastera nezklamal. „setkání“ Brana a Jona na mě zapůspbilo a super hudební motiv u Jonova souboje. Na linku Petyra na Orlím hnízdě jsem se těšila :D Btw, zdá se mi to, nebo Cersei trochu ztrácí nervy? :/
Ten malej Robin je fakt hajzlík nevycválanej. Všimli jste si, jak mu Malíček přivezl dárek a on ho pak vyhodil těma Měsíčníma dveřma? A Podrick-Brienne taky super. Co se Cersei a její rozumnosti v téhle epizodě týče:
Ona už nejspíš tuší, že Margery fakt není panna a chce jí provdat za krále, aby jí pak mohla obvinit z cizoložství. Proto takovýhle intriky.
#1988 El bond: K těm Kastarkům, pokud tě to zajímá, jak to bude, tak viz spoiler.
To by ambice asi pravděpodobně měli. Jenže myslím, že starý Kastark byl zabit na krvavé svatbě a zbyl po něm jen nějaký strýc či bratranec, už přesně nevím a jeho dcera. Ten strýc je starý plesnivý dědek, co dělal kastelána a vždy chtěl vládnout Kastarkům sám. Taky si dělá zálusk na Kastarkovu dceru. A vůbec se v knize popisuje jako úlisný slizoun :-P No a ten se právě spolčí z Boltonem, protože mu slíbí tu dceru a vládu nad Kastarky. Aspoń myslím, že tak nějak to bylo. Taky jsem z té spousty informací trochu zmatená :-P
#1988 El bond: Možná, ale Karstarkové mohou být s Boltonama právě proto, že jim Robb zabil starýho lorda, proto také od něj odešli hned potom.
#1986 pajajs: Jasne, me spis jde o to ze by pravdepodobne meli ambice ujmout se vlady na severu sami a urcite po tom co se stalo nemaji Boltona moc v lasce… #1987 marki87: Ok diky, tak si holt pockam, snad se k tomu jeste venovat budou
#1989 Wolfinator1 #1990 marki87#1985 El bond: Na Kastarky se nepozapomnělo, ještě si je užijeme později :-) A co se týče ostatních armád… Asi ještě nebylo ukázáno, co se s nimi stalo. I v knize se to čtenář dozvídal postupně po částech a někdy i dost zmateně. Jsem docela zvědavá, jak se s tím poperou v seriálu. Už teď se někdy ztrácím v postavách a to jsem četla knihy :-P
#1988 El bond#1985 El bond: Sám Jorah říkal Daenerys, že vojáci se přidávají na strany, které vítězí… Nevím tedy proč by Kastarci neměli přecházet k Boltonům, když za
#1983 blacken: Neprimo vyplynulo z konverzace mezi Lorasem a Renlym ke konzumaci manzelstvi, ze uz panna stejne nejspis nebude…
Me by spis zajimalo co se stalo se vsemi vojaky, pac v rekotoci, kde probihalo nejvic bitev a tazeni musi bejt hroznej bordel… a dale na severu se nejak pozapomelo na Kastarky – myslim ze by jen tak dobrovolne Boltonovi vladu nenechali…
#1986 pajajs #1987 marki87#1981 tarava: Pokud vím, tak než jí zasnoubili s Jofreym, tak v trůním sále všem řekla, že její manželství s Renlym nebylo naplněno, tudíž by tedy oficiálně měla být panna. Pokud by už nebyla panna a provdala se za krále a Cersei by se to podařilo nějak prokázat, tak by se toto cizoložství dalo klasifikovat jako vlastizrada a tudíž by byla popravena.
Ale od Cersei by to byla vážně blbost nechat popravit Margery po tom, co jí otec řekl, že nutně potřebují spojenectví s Tyrely, kvůli jejich finanční situaci. Spíš jen pletichaří, jak co nejvíc omezit její moc nad Tommenem a udržet si svojí vlastní.
#1981 tarava: Teď moc nestíhám – za předpokladu, že s Renleym nic neproběhlo by měla být panna pořád ne? Nebo mi unikl nějakej úlet?
#1985 El bond#1980 kutas: Kdo musí mít otce a matku? Jon Arryn? On byl dost starý oproti Lyse minimálně o generaci. Takže jestli je Lyse odhadem 35, tak jemu třeba 50–60 a jeho rodiče jsou pravděpodobně po smrti
#1996 kutas #1997 barahir#1972 YgritteAnna: Ale prd prosimtě. Za Renlyho už byla pravdána a proběhla i svatební noc(formálně), takže může kdykoliv říci, že to bylo s Renlym. To, že není panna, snad nedokazuje, že je cizoložnice, když je vdova po Renlym.
#1983 blacken #1984 LadyJ#1979 Wolfinator1: díky, ale určo musí mít otce a matku ale o nich asi toho taky moc nevíme :(
#1982 tarava#1978 kutas: Mám takový dojem, že ani v knize toho o jeho rodu moc není myslím, že proto, že žádný rod už skoro není s ženou co měl před Lysou neměl děti ( ta pak zemřela) a ani nemá žádné sourozence, tedy pokud si dobře pamatuju ( takže Arryn je pokrevně v podstatě snad jen jeho neduživý synáček ).
#1980 kutaso Jonu Arrynovi se toho moc neví víme jenom že ho malíček nechal zavraždit ale neznáme jeho život ani nějaké příbuzné dokonce mi připadá že v seriálu nějak opomíjejí zmínky o jeho rodu
#1979 Wolfinator1#1972 YgritteAnna: a není on trochu retardovaný? Třeba za to chudák ani nemůže
#1974 rockyzz: Ne jen nesnáším ty co bláboly jako ty o tom jaká zase nejhorší epizoda to byla.
#1972 YgritteAnna: Jen si obesla vsechny, kteri budou rozhodovat o Tyrionovi. Margaery ma promluvit se svym otcem :) Serial se pripravuje na ferovy proces.
#1950 Eddard1: A nemáš teď ty náhodou něco jako menstruaci? Že zníš docela nasraně.
#1976 Eddard1Výborný díl!! po předchozích, ze kterých jsem byla trochu rozpačitá (viz.minulý díl) byl skvělý, napětí v každé scéně, klasické brilantní dialogy, boj u krastera nezklamal. „setkání“ Brana a Jona na mě zapůspbilo a super hudební motiv u Jonova souboje. Na linku Petyra na Orlím hnízdě jsem se těšila :D Btw, zdá se mi to, nebo Cersei trochu ztrácí nervy? :/
Ten malej Robin je fakt hajzlík nevycválanej. Všimli jste si, jak mu Malíček přivezl dárek a on ho pak vyhodil těma Měsíčníma dveřma? A Podrick-Brienne taky super. Co se Cersei a její rozumnosti v téhle epizodě týče:
Ona už nejspíš tuší, že Margery fakt není panna a chce jí provdat za krále, aby jí pak mohla obvinit z cizoložství. Proto takovýhle intriky.
#1975 segovesus #1977 Eddard1 #1981 taravatěma Měsíčníma dvřma by větrat neměli… Mohlo by se stát neštěstí :D