#1901 T.T: Tohle podepisu. Taky mi prislo, ze si minulym dilem vycerpali na dlouho budget na efekty. Proto to asi bylo na zaver ve tmě a viděli jsme jen chvili Ghosta.
Tenhle díl byl fajn v tom, že nám přinesl scénky prakticky ze všech příběhových linek, ale tím pádem se v něm vlastně nic nestalo. Tommen je král, Daenerys se do Westerosu asi v životě nedostane, Sansa je v „bezpečí“ u tety, Brienne cestuje, Arya cestuje, Bran teď zase cestuje a Jon porazil bandu opilců. Potěšil moment s Hodorem a odhalení, že Malíček opravdu zručně tahá za nitky, naopak zklamalo celkové vyznění dílu a opětovné nesetkání Starků.
#1898 Markoman96: Ono podle kontextu se dát toho odvodit dost, například spousta přídavných jmen je celkem zbytečná na překlad – jako podíval se zamračeně, zasmušile, neradostně :D Ale souhlas, že lepší by bylo to mít načtené v čj, já si to v čj přečtu asi až potom, vypadá to, že času budu mít ještě hafo, než se dostanem k poslednímu dílu :D Harryho jsem taky četla, ten je fajn a slovíčka se dost opakujou, ale to už jsme moc mimo téma :)
#1897 LadySephira: Hmm, jasné. Já se též chci nějak zdokonalovat v ajině, ale myslím, že lepší je to číst, až když víš, o čem to je. A s tím překladem… ze začátku jsem překládal skoro každé slovo, co jsem nevěděl, pak jsem to vzdal a jel jsem podle kontextu prostě. A můžu říct, že jsem to četl asi skoro stejně rychle jako v češtině, ale samozřejmě já už to předtím četl v češtině, takže výhoda… slovíčko, které mi pořád vyskakuje z Harryho Pottera je quill = brk. Nevím proč :D
#1896 Markoman96: Tak kdybych musela překládat každé druhé slovo, asi bych do toho taky nešla :) Většinou překládám průměrně 2 slova na stránce, s tím, že někde třeba jedu i 5 stránek bez překladu a pak je odstavec, kde rozumím jen půlce slov :D Ale i tak to samozřejmě trvá dýl než ta čeština…jenže já ty knihy dostala v aj jako dárek, tak je mi to i takové blbé to vzdát :D
#1895 LadySephira: Já bych to jedině četl v ajině podruhé. Nechtěl bych si to zhnusit neustálým překládáním. Právě jsem četl Vezně z Azkabanu v angličtině, když mi do toho čistou náhodou vlezla Hra o trůny :) Díky za to :)
#1894 kiso1561: Tak to bych taky brala, aspoň bych si to pamatovala :D Já jsem si ale dala za úkol je přečíst v aj, první kniha zatím necelé 3 měsíce, druhou už rozečítám potřetí, tak snad se konečně zadaří, ale těch 900 stran mě fakt děsí :D
No nevím jak vy, ale já už se nemůžu dočkat na další díl… Miluju tenhle seriál a knihu též. Nedávno jsem začal číst Hru o trůny na základě doporučení v této diskuzi a musím říct, že mě to baví, i když vím, jak to bude probíhat dál… Za týden 300 stránek… Není to nic top, ale pro mě určitě. Dokonce jsem někde v hodnocení na databazeknih.cz četl, že někdo četl 1 kniha/1 den. A myslím, že to bych ani nestihl, kdybych i chtěl za 24 hodin vkuse.
PS: Jsem zvědavý na poslední dva díly této série. Doufám, že 10. epizoda podle jejího názvu přinese to, co si myslím. :)
#1909 T.T: Co tam je spolecneho s Sherlockem?
#1912 segovesus#1908 segovesus: Na to se taky těším, už jenom jako fanoušek BBC Sherlocka :)
#1910 pajajs #1911 Lem0n#1907 T.T: A konecne se dockame …
… The Iron Bank of Bravos! :)
#1909 T.T#1906 Wolfinator1: A příští díl nám to vynahradí sadomaso Ramsay :D https://www.youtube.com/watch?…
#1908 segovesus#1905 segovesus: Ani toho králíka nesvlíkli :D, ale teta Lysa to řevem vynahrazuje :D
#1907 T.TJe to skutečně tak, že v tomto díle nebyla žádná nahá scéna?
#1906 Wolfinator1Osobně mě tenhle díl bavil o mnoho víc než předcházející dva. Alespoň tu byla nějaká akce.
#1901 T.T: Tohle podepisu. Taky mi prislo, ze si minulym dilem vycerpali na dlouho budget na efekty. Proto to asi bylo na zaver ve tmě a viděli jsme jen chvili Ghosta.
#1901 T.T: ! No oni se Starkove uz mozna ani moc nepotkaj a Dany bude v Meerenu jeste tak 1 2 dalsi rady-
Tenhle díl byl fajn v tom, že nám přinesl scénky prakticky ze všech příběhových linek, ale tím pádem se v něm vlastně nic nestalo. Tommen je král, Daenerys se do Westerosu asi v životě nedostane, Sansa je v „bezpečí“ u tety, Brienne cestuje, Arya cestuje, Bran teď zase cestuje a Jon porazil bandu opilců. Potěšil moment s Hodorem a odhalení, že Malíček opravdu zručně tahá za nitky, naopak zklamalo celkové vyznění dílu a opětovné nesetkání Starků.
#1902 CptChimp #1903 segovesusněkdo se tu ptal na identitu Whitewalkera z posledního dílu, který proměnil to děcko. nejvíce se diskutuje o
http://awoiaf.westeros.org/…ght%27s_King
navíc i na HBO official webu na tuhle teorii utekl spoiler
#1898 Markoman96: Ono podle kontextu se dát toho odvodit dost, například spousta přídavných jmen je celkem zbytečná na překlad – jako podíval se zamračeně, zasmušile, neradostně :D Ale souhlas, že lepší by bylo to mít načtené v čj, já si to v čj přečtu asi až potom, vypadá to, že času budu mít ještě hafo, než se dostanem k poslednímu dílu :D Harryho jsem taky četla, ten je fajn a slovíčka se dost opakujou, ale to už jsme moc mimo téma :)
#1897 LadySephira: Hmm, jasné. Já se též chci nějak zdokonalovat v ajině, ale myslím, že lepší je to číst, až když víš, o čem to je. A s tím překladem… ze začátku jsem překládal skoro každé slovo, co jsem nevěděl, pak jsem to vzdal a jel jsem podle kontextu prostě. A můžu říct, že jsem to četl asi skoro stejně rychle jako v češtině, ale samozřejmě já už to předtím četl v češtině, takže výhoda… slovíčko, které mi pořád vyskakuje z Harryho Pottera je quill = brk. Nevím proč :D
#1899 LadySephira#1896 Markoman96: Tak kdybych musela překládat každé druhé slovo, asi bych do toho taky nešla :) Většinou překládám průměrně 2 slova na stránce, s tím, že někde třeba jedu i 5 stránek bez překladu a pak je odstavec, kde rozumím jen půlce slov :D Ale i tak to samozřejmě trvá dýl než ta čeština…jenže já ty knihy dostala v aj jako dárek, tak je mi to i takové blbé to vzdát :D
#1898 Markoman96#1895 LadySephira: Já bych to jedině četl v ajině podruhé. Nechtěl bych si to zhnusit neustálým překládáním. Právě jsem četl Vezně z Azkabanu v angličtině, když mi do toho čistou náhodou vlezla Hra o trůny :) Díky za to :)
#1897 LadySephira#1894 kiso1561: Tak to bych taky brala, aspoň bych si to pamatovala :D Já jsem si ale dala za úkol je přečíst v aj, první kniha zatím necelé 3 měsíce, druhou už rozečítám potřetí, tak snad se konečně zadaří, ale těch 900 stran mě fakt děsí :D
#1896 Markoman96#1893 Markoman96: ja som všetky 5 knihy prečítal za necelé dva mesiace :D
#1895 LadySephiraNo nevím jak vy, ale já už se nemůžu dočkat na další díl… Miluju tenhle seriál a knihu též. Nedávno jsem začal číst Hru o trůny na základě doporučení v této diskuzi a musím říct, že mě to baví, i když vím, jak to bude probíhat dál… Za týden 300 stránek… Není to nic top, ale pro mě určitě. Dokonce jsem někde v hodnocení na databazeknih.cz četl, že někdo četl 1 kniha/1 den. A myslím, že to bych ani nestihl, kdybych i chtěl za 24 hodin vkuse.
PS: Jsem zvědavý na poslední dva díly této série. Doufám, že 10. epizoda podle jejího názvu přinese to, co si myslím. :)
#1894 kiso1561Neverte vsemu, co kdo pise a nechte se prekvapit :-)
#1888 Grifin: Bol zo seriálu vyškrtnutý, škoda no som sa na neho tešil, inak to najlepšie tu nebolo spomenuté jazdil na losovi :D foto