V knize se Jon s Duchem rozloučil před přelezením zdi, to by pro vlka byl docela náročný úkol. .-) Zase se shledali v Černém hradu, kde Duch dorazil nějakou dobu po Jonovi. Proč to v seriálu udělali tak, jak to udělali, se asi budeš muset zeptat tvůrců. :-)
#1763 Athaeneus: Zmínka asi ano, ale nikterak významná, více prostoru dostane tahle země v příští sérii. Oberyn je mladším bratrem Dorana, vládce Dorne, který kvůli zdravotnímu stavu nemůže cestovat. Proto jel do Králova přístaviště místo něj Oberyn.
Proč mám pocit, že v téhle epizodě nebylo nic jako v kize? :-D Teda ne že bych to měla přečtené (mám Hostinu, takže z Branovy linky nevím skoro nic) a ne že bych si to vechno pamatovala… Ale musím říct, že se mi to líbilo, aspoň je změna a je to napínavy :-) Ale fakt nechápu, kde vzbouřenci z NW vzali Ducha, nedává to smysl ani v ději seriálu… působí to na mě, že ho tvůrci prostě šoupli do klece, aby byl zase na scéně…
pokud si teda dobře vzpomínám, tak Duch šel s Jonem na průzkum a tam se ztratil… ale teď je v první kapitole v Tanci na jih od zdi, pokud to teda dobře chápu, ale nevím, jak by se tam dostal… prosím kdyžtak napište jen to, co m i z hlavy vypadlo, ale žádné spoilery, pokud to v knize teprve bude :-)
#1762 xDzambar: Je to pravděpodobné. Každopádně, tahle dějová linie nemá nic společného s knihou, takže na přesné rozuzlení si budeme muset počkat všichni. ;-)
#1760 Bortas: Aháá. To bylo vlastně v tom prvním díle. Takže on je teď s Jonem Sněhem kámoš, ale vypadá to, že jejich zájmy se rozejdou v Krasterově chatrči, že?
#1759 xDzambar: V seriálu jej na zeď vyslal Roose Bolton jelikož se od Theona dozvěděl, že Bran s Rickonem jsou naživu a napadlo jej, že by mohli vyrazit ke svému bratrovi Jonovi do Černého hradu. Chce je mrtvé, aby se nikdo nedozvěděl, že jsou legitimní dědicové Neda Starka naživu.
Díl byl zajímavý dozvěděli jsme se kdo všechno měl prsty v zabití Joffreyho. Slynt je pořád pěkný sráč ani výlet na Zeď ho moc nezměnil doufám že tahle postava zařve co nejdřív. Nejzajímavější scéna bylo loučení Brienne a Jaimeho zdálo se mi že se oba milují. Margaery si pěkně omotává Tommena okolo prstu ještě aby se předním svlékla a Cerseie by ztratila dalšího syna :D. Nějak si nepamatuji že by se poslední scéna vyskytovala v knížce. Hodně mi chyběly scény se Stannisem a Mancem Nájezdníkem snad nám to vynahradí v příštím díle :)
Proc si myslite, ze ten na konci patri k detem lesa? Zaprvy uz podle nazvu…deti lesa pochazeji z lesa a za druhy bojovali proti bilym chodcum a pomohli se stavbou Zdi.....do ktere mimochodem zabudovali magii, ktera odpuzuje bily chodce
řekl bych, že zatím nejslabší epizoda, dějový vývoj jen ukazoval kam se co posouvá, mimo závěrečnou scénu s bílými chodci to bylo podprůměrné… to by ten seriál potřebvoal snad hodinu a půl aby bylo obsáhlé vše z knihy :)
Musím říct, že konec se mi moc líbil. V knihách mi vadilo, že o chodcích víme tak málo. Vždycky jsem si přestavovala, že je to nějaká úplně jiná rasa a teď zjišťuji, že vlastně vznikli z lidí, teda alespoň doufám, že si seriál moc nevymýšlí. Taky se nemůžu dočkat až se Jon dostane do Krasterovy tvrze. Myslíte si, že se potká s Branem, nebo se Branovi nějak podaří osvobodit a oni se minou. Podle mě je Jon zachrání a bude srdceryvné loučení, kdy se Jon bude vracet na zeď a Bran pokračovat na sever.
#1732 Migueli: Pokud je toto brané jako středověké fantasy, tak ve středověku se nevykalo, pouze tykalo. Takže ne žádné „Vy, můj pane“, ale „Ty , můj pane“. Tzn. i tvoje výsosti. To je například častá chyba překladatelů historické fantasy z angličtiny, jelikož tam se vykání nerozlišuje :)
#1768 barahir: Ano, má dnu (česky pakostnice), kvůli které nemůže chodit, je odkázaný na nosítka a sebemenší pohyb mu činí obrovské bolesti.
#1765 Orea:
V knize se Jon s Duchem rozloučil před přelezením zdi, to by pro vlka byl docela náročný úkol. .-) Zase se shledali v Černém hradu, kde Duch dorazil nějakou dobu po Jonovi. Proč to v seriálu udělali tak, jak to udělali, se asi budeš muset zeptat tvůrců. :-)
#1774 Orea#1766 Bortas: Takže je to s Doranovou nemocí pravda?
#1770 Bortas#1765 Orea: Hlavně, že ty si dáváš na ty spoilery pozor ;)
#1774 Orea#1763 Athaeneus: Zmínka asi ano, ale nikterak významná, více prostoru dostane tahle země v příští sérii. Oberyn je mladším bratrem Dorana, vládce Dorne, který kvůli zdravotnímu stavu nemůže cestovat. Proto jel do Králova přístaviště místo něj Oberyn.
#1768 barahirProč mám pocit, že v téhle epizodě nebylo nic jako v kize? :-D Teda ne že bych to měla přečtené (mám Hostinu, takže z Branovy linky nevím skoro nic) a ne že bych si to vechno pamatovala… Ale musím říct, že se mi to líbilo, aspoň je změna a je to napínavy :-) Ale fakt nechápu, kde vzbouřenci z NW vzali Ducha, nedává to smysl ani v ději seriálu… působí to na mě, že ho tvůrci prostě šoupli do klece, aby byl zase na scéně…
pokud si teda dobře vzpomínám, tak Duch šel s Jonem na průzkum a tam se ztratil… ale teď je v první kapitole v Tanci na jih od zdi, pokud to teda dobře chápu, ale nevím, jak by se tam dostal… prosím kdyžtak napište jen to, co m i z hlavy vypadlo, ale žádné spoilery, pokud to v knize teprve bude :-)
#1767 xDzambar #1769 Bortas #1771 kiso1561#1762 xDzambar: Je to pravděpodobné. Každopádně, tahle dějová linie nemá nic společného s knihou, takže na přesné rozuzlení si budeme muset počkat všichni. ;-)
Zdravim, kdo vlastně je princ Oberyn? Byla v seriálu do čtvrté série vůbec nějaká zmínka o lidech z Dorne?
#1766 Bortas #1772 segovesus#1760 Bortas: Aháá. To bylo vlastně v tom prvním díle. Takže on je teď s Jonem Sněhem kámoš, ale vypadá to, že jejich zájmy se rozejdou v Krasterově chatrči, že?
#1764 Bortas#1759 xDzambar: Je to v 4×02, taky jsem si to musel dohledávat.
#1759 xDzambar: V seriálu jej na zeď vyslal Roose Bolton jelikož se od Theona dozvěděl, že Bran s Rickonem jsou naživu a napadlo jej, že by mohli vyrazit ke svému bratrovi Jonovi do Černého hradu. Chce je mrtvé, aby se nikdo nedozvěděl, že jsou legitimní dědicové Neda Starka naživu.
#1762 xDzambarČus nemohl by mi někdo připomenout, jak se dostal ten řezač Jamieho ruky na Zeď? Tohle setkání mě celkem překvapilo…
#1760 Bortas #1761 barahir#1754 Ohař stínu: Tady je to docela popsaný http://www.icefire.cz/…-dlouha-noc/
Díl byl zajímavý dozvěděli jsme se kdo všechno měl prsty v zabití Joffreyho. Slynt je pořád pěkný sráč ani výlet na Zeď ho moc nezměnil doufám že tahle postava zařve co nejdřív. Nejzajímavější scéna bylo loučení Brienne a Jaimeho zdálo se mi že se oba milují. Margaery si pěkně omotává Tommena okolo prstu ještě aby se předním svlékla a Cerseie by ztratila dalšího syna :D. Nějak si nepamatuji že by se poslední scéna vyskytovala v knížce. Hodně mi chyběly scény se Stannisem a Mancem Nájezdníkem snad nám to vynahradí v příštím díle :)
Proc si myslite, ze ten na konci patri k detem lesa? Zaprvy uz podle nazvu…deti lesa pochazeji z lesa a za druhy bojovali proti bilym chodcum a pomohli se stavbou Zdi.....do ktere mimochodem zabudovali magii, ktera odpuzuje bily chodce
řekl bych, že zatím nejslabší epizoda, dějový vývoj jen ukazoval kam se co posouvá, mimo závěrečnou scénu s bílými chodci to bylo podprůměrné… to by ten seriál potřebvoal snad hodinu a půl aby bylo obsáhlé vše z knihy :)
#1798 Eddard1Otázka :-) nemrtví jsou ti s černým prackama a bílí chodci jsou ti s modrýma očima? A jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Díkes
#1758 LadySephiraMusím říct, že konec se mi moc líbil. V knihách mi vadilo, že o chodcích víme tak málo. Vždycky jsem si přestavovala, že je to nějaká úplně jiná rasa a teď zjišťuji, že vlastně vznikli z lidí, teda alespoň doufám, že si seriál moc nevymýšlí. Taky se nemůžu dočkat až se Jon dostane do Krasterovy tvrze. Myslíte si, že se potká s Branem, nebo se Branovi nějak podaří osvobodit a oni se minou. Podle mě je Jon zachrání a bude srdceryvné loučení, kdy se Jon bude vracet na zeď a Bran pokračovat na sever.
#1732 Migueli: Pokud je toto brané jako středověké fantasy, tak ve středověku se nevykalo, pouze tykalo. Takže ne žádné „Vy, můj pane“, ale „Ty , můj pane“. Tzn. i tvoje výsosti. To je například častá chyba překladatelů historické fantasy z angličtiny, jelikož tam se vykání nerozlišuje :)
#1745 rhobos: díky, nejsem dobrá na jména :D