Knihy jsem četla všechny, ale jak je toho tuna,tak to mám trochu zmatený…chci si jen něco ujasnit – scéna jak se Jaime vyspí s Cersei u mrtvýho těla – že se časově podle knih měla odehrát ve chvíli,kdy se Jaime vrátil do přístaviště? nebo ne? je to jenom taková drobnůstka…
vykřičník na začátku řádku, za ním mezera a volný řádek před ním) důsledně spolu s možností náhledu, abyste viděli, zda Vámi zakrytá část je opravdu zakrytá. #1704 Markoman96:
#1701 Markoman96: V knize jich je kolem 30 000(teda alespoň podle Jonova odhadu), ale jen polovina bojeschopných mužů. K nim máš děti, ženy, starce, stáda dobytka, všechen jejich majetek…prostě tohle musí pojet branou, protože tohle opravdu Zeď nepřeleze. Ti, co přelezli Zeď mají za úkol provádět diverzní akce a oslabit tak Černý hrad a v případě Manceho útoku napadnout Černý hrad ze zadu.
#1699 cechman: Ale Manceho armáda má 10000 ľudí a koľký sú z toho starý a deti, nie je možné aby všetci preliezli Zeď. Takže malá skupina šo preliezla napadnú Čierny hrad s nádejou že keď ich porazia tak Mancemu už len otvora tunel a všetci pekne prejdú.
#1697 mavee: Ok, takhle se to dá pochopit, jen mám ještě jedno ALE :-) Podle např. této mapy: http://quartermaester.info/ je Hrad klasicky na zdi, přelezli ji třeba na kraji. No a myslím, že obránci zdi říkali, že Černý hrad resp. oni jsou jedinou jejich překážkou aby šli na jih a rabovali a že na další vojsko narazí až za 1000km. Vždyť já když bych to přelezl na kraji, tak proč se vracet do středu zdi nebo k černému když už mám otevřenou cestu až na jih k winterfellu a dalším..
#1693 ZouZoja: Na začátek je třeba zdůraznit, že Ne! je Ne :) ale Cersei neříkala moc ne, ale spíše, že to „není správné“. V kostele pod tělem zemřelého syna a navíc má problém s Jaimeho rukou, která se ji evidentně hnusí. Myslím, že autoři seriálu něco chystají do příštího dílu a pak to dostane větší opodstatnění.
Příští epizoda se jmenuje Oathkeeper, tak se jmenuje Jaimeho meč, který dá Brienne, aby jej vrátila Starkum, až najde Sansu a Aryu. Tipuji, ze si Jaimeho připravují pro nějako klíčovou scénu. … možná s Tyrionem :)
#1696 cechman: To ano, černý hrad je na Zdi. Ale pokud jsem to dobře pochopila, tak museli přelézt zeď na jiném místě, které nikdo nehlídal (což věděli, že tam na Zdi není tolik mužů, aby byly obsazeny všechny pevnosti na Zdi). Takže na nějakém nehlídaném místě přelezli a jdou na Černý hrad z jihu. Tak to chápu alespoň já.
Chci se zeptat na situaci ohledně severu. Nějak mi to do sebe nezapadá. – Divocí v nějakém díle přelezli tu velkou bílou zeď a teď rabují nějaké ty vesničky a táhnou směr Černý hrad.. – No a není černý hrad přímo na té bílé zdi kterou divocí přelezli?
#1693 ZouZoja: taktéž bych to neoznačila za znásilnění a plně souhlasím, že se mohla bránit více, kdyby to nechtěla – tím spíš, že Jaime má jen jednu ruku......spíš co mi vadilo, že Jaime má ještě o Cersei sex. zájem … a začne jí klátit u stolu , kde leží jejich mrtvé dítě…/ v nějaké scéně říkal catelyn stark – že nebyl s jinou ženou než s carsei , a je vlastně cnostnější než její manžel , který se vrátil z války s bastardem/ tak nějak jsem doufala, že už o cersei nezavadí ani pohledem a on toto…
#1693 ZouZoja: Vidím to stejně. Nemyslím si, že v seriálu lámali Jaimeho nějak přes koleno v této scéně. To mě teda daleko více naštvala interpretace jeho pokusu o útěk z Robova vězení, jak tam v seriálu surově zavraždil toho pololannistera/polofreye. To mi k němu nesedělo daleko víc.
#1692 segovesus: Já moc nechápu, proč to lidi rozrušilo. Možná je to tím, že mám přečtené všechny knihy a tak jsem si v sobě předem nesla dojem, který bych z té scény měla mít, nevím… Ale každopádně, mně nepřišlo, že by se Cersei nějak výrazně bránila. Spíš mi přišlo, že svádí boj sama se sebou a ano, říká Jaimimu, že to není správné a měl by s tím přestat, ale fyzicky se vlastně až tolik nebránila. Byla to trochu zneklidňující scéna, ale neoznačila bych to za znásilnění. Ale samozřejmě to je jenom můj názor.
Jak posloucham podcasty o 3. epizode tak scena Jaime / Cersei vzbudila negativni reakce, ze se vlastne jednalo o znasilneni. Jak to na vas pusobilo. Martin o tom pise zde: http://insidetv.ew.com/…hrones-rape/?…
#1679 Markoman96: Určitě začni číst od začátku. Touhle dobou už je seriál úplně někde jinde. Dějové linky pomíchané a pozměněné, spousta postav vynechaných nebo sloučených.
Knihy jsem četla všechny, ale jak je toho tuna,tak to mám trochu zmatený…chci si jen něco ujasnit – scéna jak se Jaime vyspí s Cersei u mrtvýho těla – že se časově podle knih měla odehrát ve chvíli,kdy se Jaime vrátil do přístaviště? nebo ne? je to jenom taková drobnůstka…
#1712 segovesusTEST
#1704 Markoman96: Ještě k té deváté epizodě…
Tak ta devátá epizoda bude o dobývání Černého hradu juj :D!
#1704 Markoman96: nad spoilerovým řádkem ještě musíš nechat prázdný řádek, pak teprve udělej vykřičník mezera a text
vykřičník na začátku řádku, za ním mezera a volný řádek před ním) důsledně spolu s možností náhledu, abyste viděli, zda Vámi zakrytá část je opravdu zakrytá.
#1704 Markoman96:
Mno, tak bych potřeboval vědět, jak se dělají ty tajné komentáře??? Abych nespoiloval.
Těším se na 9. epizodu této série. Prý má být stejně dobrá jako s02e09 Blackwater a dokonce i lepší.
PS. Tohle je zkouška !brrr!
#1706 LadySephira #1707 LadyJ #1708 Markoman96#1701 Markoman96: V knize jich je kolem 30 000(teda alespoň podle Jonova odhadu), ale jen polovina bojeschopných mužů. K nim máš děti, ženy, starce, stáda dobytka, všechen jejich majetek…prostě tohle musí pojet branou, protože tohle opravdu Zeď nepřeleze. Ti, co přelezli Zeď mají za úkol provádět diverzní akce a oslabit tak Černý hrad a v případě Manceho útoku napadnout Černý hrad ze zadu.
#1701 Markoman96: Neviem, možno, už si nepamätám :D
#1700 kiso1561: Není náhodou 100 000 lidí od Manceho?
#1702 kiso1561 #1703 tarava#1699 cechman: Ale Manceho armáda má 10000 ľudí a koľký sú z toho starý a deti, nie je možné aby všetci preliezli Zeď. Takže malá skupina šo preliezla napadnú Čierny hrad s nádejou že keď ich porazia tak Mancemu už len otvora tunel a všetci pekne prejdú.
#1701 Markoman96#1697 mavee: Ok, takhle se to dá pochopit, jen mám ještě jedno ALE :-) Podle např. této mapy: http://quartermaester.info/ je Hrad klasicky na zdi, přelezli ji třeba na kraji. No a myslím, že obránci zdi říkali, že Černý hrad resp. oni jsou jedinou jejich překážkou aby šli na jih a rabovali a že na další vojsko narazí až za 1000km. Vždyť já když bych to přelezl na kraji, tak proč se vracet do středu zdi nebo k černému když už mám otevřenou cestu až na jih k winterfellu a dalším..
#1700 kiso1561#1693 ZouZoja: Na začátek je třeba zdůraznit, že Ne! je Ne :) ale Cersei neříkala moc ne, ale spíše, že to „není správné“. V kostele pod tělem zemřelého syna a navíc má problém s Jaimeho rukou, která se ji evidentně hnusí. Myslím, že autoři seriálu něco chystají do příštího dílu a pak to dostane větší opodstatnění.
Příští epizoda se jmenuje Oathkeeper, tak se jmenuje Jaimeho meč, který dá Brienne, aby jej vrátila Starkum, až najde Sansu a Aryu. Tipuji, ze si Jaimeho připravují pro nějako klíčovou scénu. … možná s Tyrionem :)
#1696 cechman: To ano, černý hrad je na Zdi. Ale pokud jsem to dobře pochopila, tak museli přelézt zeď na jiném místě, které nikdo nehlídal (což věděli, že tam na Zdi není tolik mužů, aby byly obsazeny všechny pevnosti na Zdi). Takže na nějakém nehlídaném místě přelezli a jdou na Černý hrad z jihu. Tak to chápu alespoň já.
#1699 cechmanChci se zeptat na situaci ohledně severu. Nějak mi to do sebe nezapadá. – Divocí v nějakém díle přelezli tu velkou bílou zeď a teď rabují nějaké ty vesničky a táhnou směr Černý hrad.. – No a není černý hrad přímo na té bílé zdi kterou divocí přelezli?
#1697 mavee#1693 ZouZoja: taktéž bych to neoznačila za znásilnění a plně souhlasím, že se mohla bránit více, kdyby to nechtěla – tím spíš, že Jaime má jen jednu ruku......spíš co mi vadilo, že Jaime má ještě o Cersei sex. zájem … a začne jí klátit u stolu , kde leží jejich mrtvé dítě…/ v nějaké scéně říkal catelyn stark – že nebyl s jinou ženou než s carsei , a je vlastně cnostnější než její manžel , který se vrátil z války s bastardem/ tak nějak jsem doufala, že už o cersei nezavadí ani pohledem a on toto…
#1693 ZouZoja: Vidím to stejně. Nemyslím si, že v seriálu lámali Jaimeho nějak přes koleno v této scéně. To mě teda daleko více naštvala interpretace jeho pokusu o útěk z Robova vězení, jak tam v seriálu surově zavraždil toho pololannistera/polofreye. To mi k němu nesedělo daleko víc.
#1692 segovesus: Já moc nechápu, proč to lidi rozrušilo. Možná je to tím, že mám přečtené všechny knihy a tak jsem si v sobě předem nesla dojem, který bych z té scény měla mít, nevím… Ale každopádně, mně nepřišlo, že by se Cersei nějak výrazně bránila. Spíš mi přišlo, že svádí boj sama se sebou a ano, říká Jaimimu, že to není správné a měl by s tím přestat, ale fyzicky se vlastně až tolik nebránila. Byla to trochu zneklidňující scéna, ale neoznačila bych to za znásilnění. Ale samozřejmě to je jenom můj názor.
#1694 Aul #1695 martinanovak7 #1698 segovesusJak posloucham podcasty o 3. epizode tak scena Jaime / Cersei vzbudila negativni reakce, ze se vlastne jednalo o znasilneni. Jak to na vas pusobilo. Martin o tom pise zde: http://insidetv.ew.com/…hrones-rape/?…
#1693 ZouZoja#1676 barahir: Knížka o historii Západozemí vyjde (v angličtině) koncem letošního roku. The World of Ice and Fire – http://www.icefire.cz/…ledu-a-ohne/
#1679 Markoman96: Určitě začni číst od začátku. Touhle dobou už je seriál úplně někde jinde. Dějové linky pomíchané a pozměněné, spousta postav vynechaných nebo sloučených.