#1608 YgritteWildlings: Varys hlavně „nejede“ na sebe, protože jaksi nemůže založit vlastní rod a jak píšeš, je to o poznání větší „klaďas“ než Malíček. Dalo by se říct, že to všechno dělá pro dobro říše, ale hodně tam jde i o sympatie. :-)
#1607 Aul: jn Maliček a Varys radi tahaji za nitky z pozadí, ale zase Varys bych řekla že má víc citu než Malíček, to je čistě prospěchářský manipulator, který se na nic a nikoho neohlíží
#1601 Aul: malicek IMHO zadluzoval trun prave proto, aby jednoho proste muselo dojit k situaci, ktera povede k naprostymu chaosu a presypani moci, coz je, jak sam Malicek rekl, zebrik k moci pro ty, kdo se zorientuji nejrychleji.
Ohledne banky z Bravoosu – jejich taktika je jasna, dostat penize zpatky tim, ze neplatice vymazou ze sveta, i kdyby meli platit povstani vsech sedmi kralovstvi.
#1423 CajQ_O: No já při tom hledání zjistila aj kdo to byl..ale stejně se ta vražda prý podle knihy vyjasní až tak v 7. sérii prý :-D:) takže bych se načekala,do té doby to snad i zapomenu,kdo že to vlastně byl.. jedno můžu říct..nikdy by mě nenapadla ta osoba,která byla tím inicátorem :-D
#1600 barahir: Ano, přesně to ta banka dělá – najme si žoldnéře, vrahy a kohokoli dalšího, aby se dobrala svého dluhu.
Lannisterské doly nevyschly, ale Malíček si kvůli Robertovým vrtochám půjčoval peníze, kde se dalo, a tak je Železný trůn děsně zadlužený na více místech.
#1599 Togorot: Takže Braavos je takhle bohatý město…? No trestem za nesplacení dluhů asi může být financovaní protivníka, co jinýho by tak mohli podniknout? A zlaté doly Lannisterů už vyschly?
#1594 Aul: Ona je nějaká banka, kterou nevlastní Lannisterové? Tohlě me v seriálu vpravdě taky zmátlo. Napiš nám o ní víc. Co to je za banku, kdo jí vede, kde se nachází?? Dík. :)
ano je to ten stejný jed pokud bys měl zájem osvětlím ti celou otravu ale doporučuji ťi si počkat podrobnosti se dozvíš pravděpodobně už v příští epizodě
Pokud si dobře vzpomínám, tak na začátku 2 knihy je popsanej jed, kterým chce Davos otrávit Melisandru (nebo prostě někdo chce někoho otrávit :D). Nemůže to být ten stejný jako u Joeffreyo?
#1593 Stanniss: Má takovou pověst, že každý, kdo si od ní půjčí, jí peníze buď splatí dobrovolně, nebo je k tomu donucen jinými prostředky. Železná banka si pro své peníze vždycky přijde a necouvne před ničím.
Pochopoli jste tu scénku kdy Tywin mluví o tom že ze železné banky strach nemá a Olenna mu řekne že tak hloupý není.Co tím myslela? Co se ví o železné bance,jakou má pověst? Dik :)
#1587 JackIsBest: já právě doufám, že minimálně 3. knížku dotočí celou už do téhle série a nebudou nic nechávat do 5, aby to mělo spád :-)
#1589 JackIsBest: 1. knížka mi přišla až na drobnosti (ale i pár podstatných „detailů“) úplně jako seriál, ale přijde mi, že čím dál jsme v ději, tím víc se ořezává a odchyluje. Ono je to logické – přibývá postav a holt všechny se do seriálu nevejdou. Jinak souhlas s #1591 Aul:
#1608 YgritteWildlings: Varys hlavně „nejede“ na sebe, protože jaksi nemůže založit vlastní rod a jak píšeš, je to o poznání větší „klaďas“ než Malíček. Dalo by se říct, že to všechno dělá pro dobro říše, ale hodně tam jde i o sympatie. :-)
#1608 YgritteWildlings: Ohlíží! Na sebe :D
#1607 Aul: jn Maliček a Varys radi tahaji za nitky z pozadí, ale zase Varys bych řekla že má víc citu než Malíček, to je čistě prospěchářský manipulator, který se na nic a nikoho neohlíží
#1609 tarava #1610 Aul #1614 Eddard1#1606 tap: Jo, to si taky myslím. Obdobně pracuje i Varys, i když trochu za jiným účelem, ale to nebudu prozrazovat. :-)
#1608 YgritteWildlings#1601 Aul: malicek IMHO zadluzoval trun prave proto, aby jednoho proste muselo dojit k situaci, ktera povede k naprostymu chaosu a presypani moci, coz je, jak sam Malicek rekl, zebrik k moci pro ty, kdo se zorientuji nejrychleji.
Ohledne banky z Bravoosu – jejich taktika je jasna, dostat penize zpatky tim, ze neplatice vymazou ze sveta, i kdyby meli platit povstani vsech sedmi kralovstvi.
#1607 AulAch jo, Sanse taky chybí jeden kamínek u náhrdelníku, buď je to nová móda Westerosu nebo se nám tvůrci snaží něco naznačit…nebo taky úplně zmást.
sem si to pustil znova ten konec a zas mi to spravilo náladu :) hajzlík jeden :)
#1423 CajQ_O: No já při tom hledání zjistila aj kdo to byl..ale stejně se ta vražda prý podle knihy vyjasní až tak v 7. sérii prý :-D :) takže bych se načekala,do té doby to snad i zapomenu,kdo že to vlastně byl.. jedno můžu říct..nikdy by mě nenapadla ta osoba,která byla tím inicátorem :-D
#1600 barahir: + teď je navíc zadlužený ještě více kvůli půjčování si na válečné výdaje…
#1600 barahir: Ano, přesně to ta banka dělá – najme si žoldnéře, vrahy a kohokoli dalšího, aby se dobrala svého dluhu.
Lannisterské doly nevyschly, ale Malíček si kvůli Robertovým vrtochám půjčoval peníze, kde se dalo, a tak je Železný trůn děsně zadlužený na více místech.
#1606 tap#1599 Togorot: Takže Braavos je takhle bohatý město…? No trestem za nesplacení dluhů asi může být financovaní protivníka, co jinýho by tak mohli podniknout? A zlaté doly Lannisterů už vyschly?
#1601 Aul #1602 Aul#1598 barahir: Banka je z Braavosu a je největší a nejbohatší z bank Svobodných měst.
#1600 barahir#1594 Aul: Ona je nějaká banka, kterou nevlastní Lannisterové? Tohlě me v seriálu vpravdě taky zmátlo. Napiš nám o ní víc. Co to je za banku, kdo jí vede, kde se nachází?? Dík. :)
#1599 Togorot#1596 jose8:
ano je to ten stejný jed pokud bys měl zájem osvětlím ti celou otravu ale doporučuji ťi si počkat podrobnosti se dozvíš pravděpodobně už v příští epizodě
Pokud si dobře vzpomínám, tak na začátku 2 knihy je popsanej jed, kterým chce Davos otrávit Melisandru (nebo prostě někdo chce někoho otrávit :D). Nemůže to být ten stejný jako u Joeffreyo?
#1597 Togorot#1594 Aul: To tu máme další zajímavou roli :D
#1593 Stanniss: Má takovou pověst, že každý, kdo si od ní půjčí, jí peníze buď splatí dobrovolně, nebo je k tomu donucen jinými prostředky. Železná banka si pro své peníze vždycky přijde a necouvne před ničím.
#1595 JackIsBest #1598 barahirPochopoli jste tu scénku kdy Tywin mluví o tom že ze železné banky strach nemá a Olenna mu řekne že tak hloupý není.Co tím myslela? Co se ví o železné bance,jakou má pověst? Dik :)
#1594 Aul#1587 JackIsBest: já právě doufám, že minimálně 3. knížku dotočí celou už do téhle série a nebudou nic nechávat do 5, aby to mělo spád :-)
#1589 JackIsBest: 1. knížka mi přišla až na drobnosti (ale i pár podstatných „detailů“) úplně jako seriál, ale přijde mi, že čím dál jsme v ději, tím víc se ořezává a odchyluje. Ono je to logické – přibývá postav a holt všechny se do seriálu nevejdou. Jinak souhlas s #1591 Aul: