#1589 JackIsBest: Záleží, jak se to vezme. Oproti valné většině filmů či seriálů dělaných podle knihy GoT moc ořezaný není. Na druhou stranu se tvůrci nevyhnuli několika výraznějším odchýlením od knihy, které jsou důsledkem nutné redukce počtu postav (který je i tak obrovský).
Za sebe bych řekl, že hlavním aspektem, o který jsou nečtenáři ochuzeni, je pohled do hlav POV charakterů. Z myšlenek, vzpomínek a úvah „hlavních“ postav příběhu se dá pochopit mnohé, co z obrazového ztvárnění až tak nevyplyne. Tvůrci seriálu u mě mají velké plus, že se tyhle nedostatky snaží odstranit doprovodnými scénami (které mnoho diváků bere jako nudné, což je škoda), ale možnosti psaného textu tím samozřejmě nikdy úplně nezasuplují.
#1583 Orea: No dobře, tak už klidně v téhle sérce, napsal jsem to schválně trošku s odstupem, protože nikdo neví jak to nakonec bude rozdělené a jak ty události budou seřazené :)
#1584 Cermb0: Jaime to ví, v knížce jsou kapitoly z jeho pohledu a několikrát tam spekuluje o tom, co by se stalo, kdyby svým dětem řekl, že je jejich otec. :-)
Cersei sice řekla Nedovi, že s Robertem téměř nespala ale to neznamená, že to samé řekla Jaimemu. Ten si právě může myslet, že to s Robertem táhla normálně.
#1579 YgritteWildlings: Vím, ale chtěla jsem trošku mlžit ;-) Jsem teď tak ve 2/3 Hostiny a jak teda píše #1581 Franncis:, je možné, že to rozlousknou už v této sérii. Ale bohužel nemůžu říct, že bych si z knih všechno pamatovala, je toho tolik :-/
#1582 JackIsBest: To ti nějak nesedí, ne? Druhá půlka 3. knížky bude teď ve 4. sérce plus asi i něco ze čtvrté a páté, Martin to pak má jinak rozdělené…
Jinak přečetl jsem si něco málo z obsahu třetí knížky, což by seriálově odpovídalo na pátou řadu, a jestli se budou držet, tak se máme kurva na co těšit. Sorry za ten výraz :)
#1577 JackIsBest: Teda aspon já si myslim, že oni to furt všichni berou jako pomluvu a nejsem si jistej, že Cersei byla k Jaimemu vždycky naprosto upřímná.
#1574 Orea: však jestli maš přečtene knihy tak viš ne? ono je to už objasněne, teda konkretně smrt Jona Arryna teda podle toho co jsem četla na forech, ja to dočtene ještě nemam :D
#1569 jirka164: No tak to je velké překvapení to jsem vůbec netušil ikdyž jsem četl všechny knihy. Ale asi ti za tuhle informaci moc lidí nepoděkuje :(
Jinak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví kolik sourozenců má Balon Greyjoy jsem to zapomněl. Děkuji
Nejvíc tomu asi odpovídá zatím to, že Jon narozdíl od Starkovic kluků dostal bílýho (stříbrnýho) zlovlka, což by mohlo znamenat že jeho kořínky jsou opravdu Targaryenské. Ned něco slíbil Lyanně než umřela, nějakou důležitou věc, což by mohlo být tajemství o skutečném původu Jona.
#1569 jirka164: nechci ti kazit radost, ale o tom se spekuluje už dlouho :-d ;-)
#1571 Moor8: Stannis přece rozesílal ty havrany, když si začal nárokovat trůn… takže se o tom minimálně šušká a záleží, jak moc to kdo bere vážně… v malé radě to někteřé věděli, ale nic nedělali. Jon to věděl a rejpal se v tom, což je jistě pto Lannistery motiv, ale jistotu nemáš a nezapomeň že v Kings Landing intrikuje snad každej :-D třeba se časem dozvíme, jak to doopravdy bylo :-)
#1570 Orea: Nemyslím si, že to ví/tuší každý. Možná tak členové malé rady, ale ti by zase neměli motiv. Umírá v okamžiku, kdy začne v tomto ohledu pátrat.
#1589 JackIsBest: Záleží, jak se to vezme. Oproti valné většině filmů či seriálů dělaných podle knihy GoT moc ořezaný není. Na druhou stranu se tvůrci nevyhnuli několika výraznějším odchýlením od knihy, které jsou důsledkem nutné redukce počtu postav (který je i tak obrovský).
Za sebe bych řekl, že hlavním aspektem, o který jsou nečtenáři ochuzeni, je pohled do hlav POV charakterů. Z myšlenek, vzpomínek a úvah „hlavních“ postav příběhu se dá pochopit mnohé, co z obrazového ztvárnění až tak nevyplyne. Tvůrci seriálu u mě mají velké plus, že se tyhle nedostatky snaží odstranit doprovodnými scénami (které mnoho diváků bere jako nudné, což je škoda), ale možnosti psaného textu tím samozřejmě nikdy úplně nezasuplují.
Kdyžtak mě trošku zasvěťte, je seriál hodně ořezaný a ošizený od dění v Knihách?
#1590 Aul #1592 Orea#1587 JackIsBest: Tak třeba Branova a Theonova dějová linie v seriálu je už čistě z 5. knihy, která se v první polovině překrývá s dějem 4té. :-)
#1583 Orea: No dobře, tak už klidně v téhle sérce, napsal jsem to schválně trošku s odstupem, protože nikdo neví jak to nakonec bude rozdělené a jak ty události budou seřazené :)
#1588 Aul #1592 Orea#1584 Cermb0: Jaime to ví, v knížce jsou kapitoly z jeho pohledu a několikrát tam spekuluje o tom, co by se stalo, kdyby svým dětem řekl, že je jejich otec. :-)
Já si myslím, že Jamie není blbej a je mu to jasný. :)
Cersei sice řekla Nedovi, že s Robertem téměř nespala ale to neznamená, že to samé řekla Jaimemu. Ten si právě může myslet, že to s Robertem táhla normálně.
#1586 Aul#1579 YgritteWildlings: Vím, ale chtěla jsem trošku mlžit ;-) Jsem teď tak ve 2/3 Hostiny a jak teda píše #1581 Franncis:, je možné, že to rozlousknou už v této sérii. Ale bohužel nemůžu říct, že bych si z knih všechno pamatovala, je toho tolik :-/
#1582 JackIsBest: To ti nějak nesedí, ne? Druhá půlka 3. knížky bude teď ve 4. sérce plus asi i něco ze čtvrté a páté, Martin to pak má jinak rozdělené…
#1587 JackIsBestJinak přečetl jsem si něco málo z obsahu třetí knížky, což by seriálově odpovídalo na pátou řadu, a jestli se budou držet, tak se máme kurva na co těšit. Sorry za ten výraz :)
#1583 Orea#1578 kutas: Ten nejstarší je myslím Euron, potom je Victarion – velitel železné flotily, a třetí Aeron – kněz potopeného boha.
Jinak samozřejmě Jamie věděl že jsou to jeho děti. Však Cercei v první sérii i Nedovi říkala že s králem Robertem téměř vůbec nespala.
Snad to není spoiler když prozradím že by se v této sérii měla vysvětlit jak vražda Jona Aryna tak i Jofreyho. Alespoň v knize to tak je.
#1583 Orea#1577 JackIsBest: Teda aspon já si myslim, že oni to furt všichni berou jako pomluvu a nejsem si jistej, že Cersei byla k Jaimemu vždycky naprosto upřímná.
#1574 Orea: však jestli maš přečtene knihy tak viš ne? ono je to už objasněne, teda konkretně smrt Jona Arryna teda podle toho co jsem četla na forech, ja to dočtene ještě nemam :D
#1583 Orea#1569 jirka164: No tak to je velké překvapení to jsem vůbec netušil ikdyž jsem četl všechny knihy. Ale asi ti za tuhle informaci moc lidí nepoděkuje :(
Jinak jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví kolik sourozenců má Balon Greyjoy jsem to zapomněl. Děkuji
#1581 FranncisCo myslíte jinak o tom Jaimem? Myslíte si, že ví, že mistr blondie Joffrey byl jeho synáček?
#1580 JackIsBest#1572 JackIsBest: tady je dneska nějak živo :-) než člověk dopíše přísvěvek, tak hromada dalších odpovědí :D
Nejvíc tomu asi odpovídá zatím to, že Jon narozdíl od Starkovic kluků dostal bílýho (stříbrnýho) zlovlka, což by mohlo znamenat že jeho kořínky jsou opravdu Targaryenské. Ned něco slíbil Lyanně než umřela, nějakou důležitou věc, což by mohlo být tajemství o skutečném původu Jona.
#1569 jirka164: nechci ti kazit radost, ale o tom se spekuluje už dlouho :-d ;-)
#1571 Moor8: Stannis přece rozesílal ty havrany, když si začal nárokovat trůn… takže se o tom minimálně šušká a záleží, jak moc to kdo bere vážně… v malé radě to někteřé věděli, ale nic nedělali. Jon to věděl a rejpal se v tom, což je jistě pto Lannistery motiv, ale jistotu nemáš a nezapomeň že v Kings Landing intrikuje snad každej :-D třeba se časem dozvíme, jak to doopravdy bylo :-)
#1579 YgritteWildlings#1569 jirka164: Klasickej provokatér!
#1569 jirka164: Tahle teorie už je známá hodně dlouho, nic novýho ;)
#1576 Orea#1570 Orea: Nemyslím si, že to ví/tuší každý. Možná tak členové malé rady, ale ti by zase neměli motiv. Umírá v okamžiku, kdy začne v tomto ohledu pátrat.
#1574 Orea