#826 badyvlasim: a proč jako si myslíš je Jonh zachoval jako píčus? Protože chce varovat a pomoci svým bratrům (myšleno bratry noční hlídky) ? Protože chce dostát přísahy kterou u stromu srdce složil?
Ano John byl ve knize stejně popálen jako v první serii seriálu.
Právě jsem dokoukal 9 díl a musim říctz že takovýhle zvrat v ději jsem vážně nečekal. Nedovolim si tedka vůbec odhadnout jak to bude dál. Rod Starků téměř vymlácen. Armáda severu zdecimována. Lannisteři na vzestupu. Sakra fakt jsem zvědaví jak to bude dál.
Hezky natocena svatebni scena. No ale me nejvic nastval John. Je to po Tyrionovi moje nejoblibenejsi postava a on se zachova jak picus. Ted mu preju sip mezi oci. Samozrejme ne uplne doslova, proste nejakej trest. Necetl jsem knihu, ale myslim si, ze prave John je hlavni postava tyhle sagy a skonci na zeleznem trune.
Do hlavičky fóra byla definována pravidla týkající se spoilerů v tomto fóru. Prosíme o jejich dodržování. Jinak bude uvedena v platnost metoda Indiana Jonese (viz. dole).
#810 SwitchCZ: :-D …tak já jsem popravdě moc dopředu neuvažoval…asi jsem dost naivně čekal, že Rob vezme ty skály, jak chtěl a Arya se nějak prodá za výkupné k Robovi…a dál jsem nepřemýšlel. Absolutně jsem netušil, že se něco tak závažnýho stane, neboť je známo, že ta třetí série je podle 1. půlky Bouře mečů…a já myslel, že Bouří mečů je myšlena ta válka mezi Starky a Lannistery, tzn. jsem odhadoval, že se to celkově vyřeší až v následující sérii…a ne tak, že jeden z těch rodů bude zdecimován…ale představoval jsem si, že Jofreyho prostě dříve či později budou chtít zabít všichni. K tomu, aby Jofrey umřel není potřeba Rob a pokud by umřel, tak Rob by neměl moc důvodů pokračovat ve válce. Tzn. není pravda, že museli buď Starkové nebo Lannisteři prohrát. Takže jsem čekal, že ta válka nějak vyšumí spíš do ztracena, dořeší se různé příběhy typu vykastrovanej Theon v zajetí apod. ..a pak se to začne orientovat na Divoký a Bílý jezdce na jedné straně a Dayneris s drakama na druhé straně…a Lannisterové uprostřed :-) Takže jsem dostal trochu spršku :-) Každopádně teď se hoooodně bojím, aby mi ještě nestihli zabít Tyriona… Že nespí se Sansou vypadá nanejvýš podezřele…mám strach, že ho někdo zabije, aby Sansa byla stále panna a mohla se provdat zas za někoho jiného…méně trpasličího. To bych fakt nerad.
#815 Franncis: Zabial ho Trnová královna ne(nechá zabít…)? A dívat se, jak Malíček vládn Orlímu Hnízdu, cicmá se se Sansou, která se stará o mladého šíleného Arryna mě fakt nevytrhne…
#813 tarava: Máš pravdu že Sansa je nejméně sympatická postava tedy pro mě, ale její dějová linka začne být na konci čtvrté série (na konci knížky bouře mečů) konečné zajímavá.
dozvíš se odpovědi na mnoho otázek jako kdo a proč zabil Johna Aryna, proč se rozputala válka mezi Lanistery a Starky, kdo zabil Jofreyho!
#806 Moor8: Trochu bych poupravil ty vládnoucí rody sedmi království :-):
Království Severu – rod Starků – jejich poslední král poklekl před Aegonem, aby zachránil svůj lid před dračím ohněm.
Železné ostrovy (+ Říční kraje) – rod Hoare – jejich poslední král zabit dračím ohněm na hradě Harenov a Aegon Dobyvatel poté území rozdělil mezi Greyjoye (Železné ostrovy) a Říční kraje (Tullyové).
Království Skály – rod Lannisterů – jejich poslední král bojoval proti Aegonovi a po porážce před ním poklekl a odpřísáhl věrnost
Království Roviny – rod Gardenerů – jejich poslední král se spojil s králem Skály a oba byli poraženi v bitvě Aegonem a jeho draky. Mern Gardener v boji přišel o život a Tyrellové využili situace a vzdali se jako regenti Aegonovi. Tím se staly jeho vazaly a pány Roviny.
Království Hory a Údolí – rod Arrynů – Král Orlího hnízda se vzdal Aegonovi a stal se jeho vazalem.
Králové Bouřných krajů – rod Durrandon – jejich poslední král Argilac zvaný Arogantní byl poražen „bratranci“ Targaryenů, Baratheony, když místo toho, aby se bránil ve svém hradě (Bouřlivý konec), vyšel s armádou před něj, kde dostal nakládačku od menšího vojska. Baratheoni ovládly jeho země a staly se vazaly Aegona.
Království Dorne – rod Martellů – Jako jediní nebyli Aegonem připojeni ke Království Železného trůnu (využili dokonale znalosti své země a vedli spíš partyzánskou válku). K jejich zahrnutí do říše došlo až sto padesát let po dobytí ostatních království. Nejdříve se je král Daeron pokoušel porazit vojensky, ale to znamenalo jen krvavou občanskou válku. Až král Baelor Požehnaný zařídil politické spojenectví pomocí sňatků a Dorne se připojilo k Železnému trůnu.
#809 kirmakX6on: Tak aspoň už příběh nebudou pohánět malicherné spory mezi rody a konečně se zaměří na hlavní linku: boj dobra se zlem…ale to trochu předbíhám, zima začne až
#827 BigBady: Jak vymlacen? Vzdyt jsou mrtvi jen 2 Starkové.
#851 Moor8 #919 BigBady#828 Franncis: Asi mam jiny hodnoty, tak me nastval. Ja bych tam Ygritte nenechal. .......... Fix, moje teorie dostava trhliny :-D
#832 Franncis#826 badyvlasim: a proč jako si myslíš je Jonh zachoval jako píčus? Protože chce varovat a pomoci svým bratrům (myšleno bratry noční hlídky) ? Protože chce dostát přísahy kterou u stromu srdce složil?
Ano John byl ve knize stejně popálen jako v první serii seriálu.
#829 badyvlasimPrávě jsem dokoukal 9 díl a musim říctz že takovýhle zvrat v ději jsem vážně nečekal. Nedovolim si tedka vůbec odhadnout jak to bude dál. Rod Starků téměř vymlácen. Armáda severu zdecimována. Lannisteři na vzestupu. Sakra fakt jsem zvědaví jak to bude dál.
#830 badyvlasimHezky natocena svatebni scena. No ale me nejvic nastval John. Je to po Tyrionovi moje nejoblibenejsi postava a on se zachova jak picus. Ted mu preju sip mezi oci. Samozrejme ne uplne doslova, proste nejakej trest. Necetl jsem knihu, ale myslim si, ze prave John je hlavni postava tyhle sagy a skonci na zeleznem trune.
Byl nekdy John v knize popalen?
#828 Franncis #831 kirmakX6on#820 bechr05: Ja len že v tom návode chýba medzera za výkričníkom (či to už netreba…)… len tak aby to bolo kompletné :)
#822 kujulu: Jo, to je ten stejný Aegon, který z mečů svých protivníků nechal dračím plamenem vytvořit Železný trůn. Aegon Dobyvatel. :-)
#822 kujulu: Jo. Ten letopočet je právě datován od příchodu Targaryenů.
#814 Aul: A ten Aegon, ktery vsechny porazil to je ten Aegon, ktery nechal udelat zelezny trun a zavedl novy letopocet AE?
#823 tarava #824 Aulco je napsaný v těch spoilerech? :-D ..mám na to kliknout? :-D
Do hlavičky fóra byla definována pravidla týkající se spoilerů v tomto fóru. Prosíme o jejich dodržování. Jinak bude uvedena v platnost metoda Indiana Jonese (viz. dole).
#825 pingueeen#810 SwitchCZ: :-D …tak já jsem popravdě moc dopředu neuvažoval…asi jsem dost naivně čekal, že Rob vezme ty skály, jak chtěl a Arya se nějak prodá za výkupné k Robovi…a dál jsem nepřemýšlel. Absolutně jsem netušil, že se něco tak závažnýho stane, neboť je známo, že ta třetí série je podle 1. půlky Bouře mečů…a já myslel, že Bouří mečů je myšlena ta válka mezi Starky a Lannistery, tzn. jsem odhadoval, že se to celkově vyřeší až v následující sérii…a ne tak, že jeden z těch rodů bude zdecimován…ale představoval jsem si, že Jofreyho prostě dříve či později budou chtít zabít všichni. K tomu, aby Jofrey umřel není potřeba Rob a pokud by umřel, tak Rob by neměl moc důvodů pokračovat ve válce. Tzn. není pravda, že museli buď Starkové nebo Lannisteři prohrát. Takže jsem čekal, že ta válka nějak vyšumí spíš do ztracena, dořeší se různé příběhy typu vykastrovanej Theon v zajetí apod. ..a pak se to začne orientovat na Divoký a Bílý jezdce na jedné straně a Dayneris s drakama na druhé straně…a Lannisterové uprostřed :-) Takže jsem dostal trochu spršku :-) Každopádně teď se hoooodně bojím, aby mi ještě nestihli zabít Tyriona… Že nespí se Sansou vypadá nanejvýš podezřele…mám strach, že ho někdo zabije, aby Sansa byla stále panna a mohla se provdat zas za někoho jiného…méně trpasličího. To bych fakt nerad.
#816 tarava:
tak jde hlavně o to že Sansa se bude učit jak se má správně hrát hra o trůny. !
Prijde mi to myslenkove jako Roma … ani tohle kralovstvi nikdy nikomu nedovoli byt na vrcholu :D
#815 Franncis: Zabial ho Trnová královna ne(nechá zabít…)? A dívat se, jak Malíček vládn Orlímu Hnízdu, cicmá se se Sansou, která se stará o mladého šíleného Arryna mě fakt nevytrhne…
#818 Franncis#813 tarava: Máš pravdu že Sansa je nejméně sympatická postava tedy pro mě, ale její dějová linka začne být na konci čtvrté série (na konci knížky bouře mečů) konečné zajímavá.
dozvíš se odpovědi na mnoho otázek jako kdo a proč zabil Johna Aryna, proč se rozputala válka mezi Lanistery a Starky, kdo zabil Jofreyho!
#816 tarava#806 Moor8: Trochu bych poupravil ty vládnoucí rody sedmi království :-):
#810 SwitchCZ: na Sansu se*e bílej tesák. Je to suvereně jedna z nejméně sympatických postav seriálu. I Tywin nebo Walder Frey je mi sympatičtější.
#815 Franncis#810 SwitchCZ: *zažije
#809 kirmakX6on: Tak aspoň už příběh nebudou pohánět malicherné spory mezi rody a konečně se zaměří na hlavní linku: boj dobra se zlem…ale to trochu předbíhám, zima začne až
na konci Tance s draky