#809 kirmakX6on: Válka skončila a někdo prohrát musel. Nerad Vám to řikám, ale tohle není Harry Potter (ačkoliv jeden herec by Vás mohl mást ^^). Navíc, Robb si o to řekl, když se nespojil se Stannisem, když podrazil Freye etc.. Navíc v běžném životě platí: „Hodní a zdvořilí, jdou do první linie.“
Za výrok „bezvýznamné děti“ by byla namístě rána všema InF knihama. Lehkej spoil, ale Sansa si zašije epickou linku, která sice nebude v její režii, ale i tak. Bran má asi nejlepší budoucnost. Aryu čeká taky velmi zajímavá akce a to ještě nejsou všichni Starkové ^^ … tak klid.
#803 SwitchCZ: já su naprosto zhnusenej…tímto v podstatě zlikvidovali rod Starků, což byl jedinej opravdu šlechetnej rod. Ten zbytek je motivován jen chtíčem po moci a liší se jen v tom, kolik mrtvol za sebou zanechávají a pak tím, zda tu svou mocichtivost si nějak rádoby ušlechtile zdůvodnili nebo nezdůvodnili (jako např. osvobozováním otroků) nebo ne. Ze Starků tam zůstali jen nevýznamné děti a John Snow..alespoň ten doufám bude mít štěstí, ale i kdyby měl, tak co – ten je předurčen k tomu být jen pěšákem a zažívat dobrodružství „první osoby“, nemůže se stát nikým skutečně významným, když se dal k Noční hlídce. Navíc nejen že zlikvidovat Starky bylo absolutně nespravedlivý, ale ani strukturně fakt nevím o čem to teda bude dál, vždyť jejich vyvražděním vznikla obrovská bublina. Ten příběh byl už dvě sezóny poháněn Starkové vs. Lannisteři…a pak ten zbytek. Daenerys stále čeká až jí vyrostou draci, což ještě nebude tak honem, takže ta může akorát flirtovat se svalnatejma bojovníkama a obsazovat města plná otroků…ale jinak je prostě mimo. Stannis Baratheon má co dělat sám se sebou a s tou svou kněžkou, každopádně významný od své porážky taky není..a Bílí jezdci nejsou ani lidi, ale tupá monstra. Divokejch je pár a až přelezou nebo obejdou nebo projdou zeď tak povraždí pár lidí a pak co…udělaj si tam někde svou primitivní vesničku na úrovni doby kamenné a to je tak všechno, čeho můžou být schopni, když je to banda neorganizovaných divochů bez znalosti jakékoliv technologie. Ti jako skupina nemají potenciál. Tam prostě už není nikdo významnej, za to je tam plno roztroušenejch vcelku osamocenejch postav nebo hloučků postav na svých osobních misích…ale celkově bez žádného jasného pojítka a cíle......a pak hromada dětí (potřebovaly by vyvraždit). Fakt nevím, o co tam teď půjde.. Asi se budeme zaměřovat na vyhnívající rod Lannisterů? Podle mě musí zavést někoho novýho, nějakej novej rod. Jenže to se mi nezdá uplně dobře – rozehrát partii a pak zabít hráče a začít hrát zas novou partii s novým hráčem? Achjo. Jsem zvědavej na další díl.
K těm 7 královstvím, před příchodem Aegona Dobyvatele byly vzápadozemí: Království Severu, Údolí Arryn, království Roviny, Království Skály, Železné ostrovy + Říční krajiny (ovládány železnými), Bouřlivé země a Dorne. Po příchodu Targaryenů se to trošků „přeorganizovalo“ (například Tyrellové nebyli králové Roviny, ale jen správci", titul Lení pán získali od Aegona za slib věrnosti, protože král Roviny padl na ohnivém poli)
Skvělý díl, atmosféra nastíněná tak dobře, že můžem odpustit i těch pár „odchylek“ od knižní verze :)
Jen mě celkem mrzí jak ochudili lini za Úzkým mořem, „komorní“ vyplenění Astaporu (ale atmosféra se vyvedla), vynechání silného Belwase, vynechání celého žoldáckého spolku a Bena Pluma a teď začínám mít podezření, že spojili Yunkai a Meeren.. a i to rádoby vyplenění Yunkai bylo dost ochuzené. Sice chápu, že s omezeným rozpočtem nemůžeme čekat samé velkolepé Bitvy, ale přesto.. :) i
#805 kujulu: Dříve to bylo 7 království, která spojil Targeryeni v jedno a tehdy vznikl železný trůn. 7 královstvím vládlo 7 rodů: Starkové, Lannisterové, Baretheoni, Tyrellové, Martellové, Targeryeni a Greyjoyové.
#803 SwitchCZ: Nutnej zvrat? Vyvraždit jediné klaďasy? Tohle úplně rozvrátí příběh a otráví čtenáře. Rozhodně se nepřestanu dívat, ale už se nezbavím pocitu, že to mohlo být lepší.
Mnohokrat v serialu zaznelo, ze zapadozemi ma 7 kralovstvi. Co presne se povazuje za kralovstvi? Hrad? Vladnouci rod? Mohl by nekdo vsech 7 vyjmenovat?
#799 kujulu: Brandon Stavitel ji „vyprojektoval“ a stavěla se vážně hodně, hodně, hodně, hodně dlouho… Jinak s oživováním Robba to ani nezkoušejte, tohle není Dallas. Na druhou stranu ^^ (čtenáři vědí)
Jinak nevím co blázníte, uvědomili jste si co to pro ostatní postavy znamená? Co se teď bude dít? Co třeba Arya? Už má „klid“, může se vydat kam chce a rozjet epické dobrodružství nebo Joffrey, myslí si, že už je všechno OK a poleví v ostražitosti. Sannis má zase trochu větší šance. Tyrellové mají zase o kousek čistší hrací pole. Válka končí a konečně bude čas na „hru o trůny“… lidi, vždyť tohle byl naprosto nutnej zvrat… to je jako plakat na Neddem nebo Jonem Arrynem…
#793 YgritteWildlings: Jojo :-D Ono se to vlastně stalo mezi sériema, na konci druhé tam Jiní napochodovali a na začátku třetí už bylo po všem :-D Pak přece i ten divokej, co se vtěloval do orla (nejmenuje se Orell, nebo tak nějak? :-D ) říkal, že na Pěsti jsou mrtvé vrány… A dezertéři protože na konci 4. epizody tam přece zabili Lorda Velitele atd.
Jmenuje se to tu Aktuální epizoda, tak pokud sem leze někdo, kdo neviděl nejaktuálnější epizodu, tak je jeho chyba, že se dozví spoilery. Když řeknu, že vyvraždí starky, tak to pro tuhle skupinu není spoiler. Spoilerem je to, co ještě nebylo odvisíláno. Stejně tak spoilerem není teorie, ale pouze fakt. Takže já si myslím, že se stane tohle není to samé jako můj strýček Martyn mi řekl…
Jinak co dělají bílí chodci? Budují armádu, takže vraždí koho se jen dá a dělaj z nich zombíky. Když už vyrazit, tak s pořádnou armádou.
Musím říci, že tenhle díl mě nasral. Teď není komu fandit. Starkové byli jediní klaďasové.
#777 Asenad: V tom clanku se pise, ze jini utoci jen v noci a svetlo je pro ne smrtici. Tak jak je mozne, ze nakonci 3 serie si v klidu pochodovali ve dne a nic se jim nestalo?
#793 YgritteWildlings: Lidi, kdy konečně pochopíte, že „armáda“ na konci druhé série pochodovala na tábořící Vrány na Pěsti prvních lidí a ne na zeď? Kurňa zkuste se podívat na tu závěrečnou scénu, kde ukazuje ten White walker. To neni zeď, ale vrchol – Pěst prvních lidí!
#792 Orea: To mělo být ono? bitva na Pěsti?ja si vždycky všimla že se o tom mluvilo, ale nikdy jsem nevěděla, co to byla za bitva, hlavně kdy, takže ta se odehrála potom jakoby v době, kdy WW pochodovali ke zdi shromážděni na konci 2 serie? … dezertéry? proč myslíš že z nich budou dezertéři? jinak Jon teď jede k NH tak uvidíme jak na tom budou :)
#784 YgritteWildlings: já myslím, že to nebyl ten samý, nepřipadají mi nějak moc odlišitelní :-D a i kdyby jo, tak náhoda? :-D tamti shromáždění se (tak to aspoň chápu) střetli s Noční hlídkou na Pěsti prvních lidí a snad je i hlídka rozprášila – vzhledem k tomu, že ti, co to přežili, pak pochodovali ke zdi sdělit to ostatním… spíš by mě zajímalo, co je teďka s tím zvytkem NH, teda teď už asi dezertéry.. Ale jelikož příští epizoda je poslední, tak předpokládám, že se podíváme na všechny příběhy, co se kde vlastně děje, než bude zase rok pauza…
#809 kirmakX6on: Válka skončila a někdo prohrát musel. Nerad Vám to řikám, ale tohle není Harry Potter (ačkoliv jeden herec by Vás mohl mást ^^). Navíc, Robb si o to řekl, když se nespojil se Stannisem, když podrazil Freye etc.. Navíc v běžném životě platí: „Hodní a zdvořilí, jdou do první linie.“
Za výrok „bezvýznamné děti“ by byla namístě rána všema InF knihama. Lehkej spoil, ale Sansa si zašije epickou linku, která sice nebude v její režii, ale i tak. Bran má asi nejlepší budoucnost. Aryu čeká taky velmi zajímavá akce a to ještě nejsou všichni Starkové ^^ … tak klid.
A ještě jedna věc: Co jste sakra čekali?
#812 SwitchCZ #813 tarava #819 kirmakX6on#803 SwitchCZ: já su naprosto zhnusenej…tímto v podstatě zlikvidovali rod Starků, což byl jedinej opravdu šlechetnej rod. Ten zbytek je motivován jen chtíčem po moci a liší se jen v tom, kolik mrtvol za sebou zanechávají a pak tím, zda tu svou mocichtivost si nějak rádoby ušlechtile zdůvodnili nebo nezdůvodnili (jako např. osvobozováním otroků) nebo ne. Ze Starků tam zůstali jen nevýznamné děti a John Snow..alespoň ten doufám bude mít štěstí, ale i kdyby měl, tak co – ten je předurčen k tomu být jen pěšákem a zažívat dobrodružství „první osoby“, nemůže se stát nikým skutečně významným, když se dal k Noční hlídce. Navíc nejen že zlikvidovat Starky bylo absolutně nespravedlivý, ale ani strukturně fakt nevím o čem to teda bude dál, vždyť jejich vyvražděním vznikla obrovská bublina. Ten příběh byl už dvě sezóny poháněn Starkové vs. Lannisteři…a pak ten zbytek. Daenerys stále čeká až jí vyrostou draci, což ještě nebude tak honem, takže ta může akorát flirtovat se svalnatejma bojovníkama a obsazovat města plná otroků…ale jinak je prostě mimo. Stannis Baratheon má co dělat sám se sebou a s tou svou kněžkou, každopádně významný od své porážky taky není..a Bílí jezdci nejsou ani lidi, ale tupá monstra. Divokejch je pár a až přelezou nebo obejdou nebo projdou zeď tak povraždí pár lidí a pak co…udělaj si tam někde svou primitivní vesničku na úrovni doby kamenné a to je tak všechno, čeho můžou být schopni, když je to banda neorganizovaných divochů bez znalosti jakékoliv technologie. Ti jako skupina nemají potenciál. Tam prostě už není nikdo významnej, za to je tam plno roztroušenejch vcelku osamocenejch postav nebo hloučků postav na svých osobních misích…ale celkově bez žádného jasného pojítka a cíle......a pak hromada dětí (potřebovaly by vyvraždit). Fakt nevím, o co tam teď půjde.. Asi se budeme zaměřovat na vyhnívající rod Lannisterů? Podle mě musí zavést někoho novýho, nějakej novej rod. Jenže to se mi nezdá uplně dobře – rozehrát partii a pak zabít hráče a začít hrát zas novou partii s novým hráčem? Achjo. Jsem zvědavej na další díl.
#810 SwitchCZ #811 EngeneerK těm 7 královstvím, před příchodem Aegona Dobyvatele byly vzápadozemí: Království Severu, Údolí Arryn, království Roviny, Království Skály, Železné ostrovy + Říční krajiny (ovládány železnými), Bouřlivé země a Dorne. Po příchodu Targaryenů se to trošků „přeorganizovalo“ (například Tyrellové nebyli králové Roviny, ale jen správci", titul Lení pán získali od Aegona za slib věrnosti, protože král Roviny padl na ohnivém poli)
Skvělý díl, atmosféra nastíněná tak dobře, že můžem odpustit i těch pár „odchylek“ od knižní verze :)
Jen mě celkem mrzí jak ochudili lini za Úzkým mořem, „komorní“ vyplenění Astaporu (ale atmosféra se vyvedla), vynechání silného Belwase, vynechání celého žoldáckého spolku a Bena Pluma a teď začínám mít podezření, že spojili Yunkai a Meeren.. a i to rádoby vyplenění Yunkai bylo dost ochuzené. Sice chápu, že s omezeným rozpočtem nemůžeme čekat samé velkolepé Bitvy, ale přesto.. :) i
#805 kujulu: Dříve to bylo 7 království, která spojil Targeryeni v jedno a tehdy vznikl železný trůn. 7 královstvím vládlo 7 rodů: Starkové, Lannisterové, Baretheoni, Tyrellové, Martellové, Targeryeni a Greyjoyové.
#803 SwitchCZ: Nutnej zvrat? Vyvraždit jediné klaďasy? Tohle úplně rozvrátí příběh a otráví čtenáře. Rozhodně se nepřestanu dívat, ale už se nezbavím pocitu, že to mohlo být lepší.
#814 AulMnohokrat v serialu zaznelo, ze zapadozemi ma 7 kralovstvi. Co presne se povazuje za kralovstvi? Hrad? Vladnouci rod? Mohl by nekdo vsech 7 vyjmenovat?
#806 Moor8#802 tarava: To jako fakt? Jestli teda byla kouzlem postavena tak muze byt i kouzlem zborena ne? Videt ji padat by byla docela sranda.
#799 kujulu: Brandon Stavitel ji „vyprojektoval“ a stavěla se vážně hodně, hodně, hodně, hodně dlouho… Jinak s oživováním Robba to ani nezkoušejte, tohle není Dallas. Na druhou stranu ^^ (čtenáři vědí)
Jinak nevím co blázníte, uvědomili jste si co to pro ostatní postavy znamená? Co se teď bude dít? Co třeba Arya? Už má „klid“, může se vydat kam chce a rozjet epické dobrodružství nebo Joffrey, myslí si, že už je všechno OK a poleví v ostražitosti. Sannis má zase trochu větší šance. Tyrellové mají zase o kousek čistší hrací pole. Válka končí a konečně bude čas na „hru o trůny“… lidi, vždyť tohle byl naprosto nutnej zvrat… to je jako plakat na Neddem nebo Jonem Arrynem…
#806 Moor8 #809 kirmakX6on#799 kujulu: ne rukou, ale kozelnou hůlkou!
#804 kujulu#793 YgritteWildlings: Jojo :-D Ono se to vlastně stalo mezi sériema, na konci druhé tam Jiní napochodovali a na začátku třetí už bylo po všem :-D Pak přece i ten divokej, co se vtěloval do orla (nejmenuje se Orell, nebo tak nějak? :-D ) říkal, že na Pěsti jsou mrtvé vrány… A dezertéři protože na konci 4. epizody tam přece zabili Lorda Velitele atd.
Jmenuje se to tu Aktuální epizoda, tak pokud sem leze někdo, kdo neviděl nejaktuálnější epizodu, tak je jeho chyba, že se dozví spoilery. Když řeknu, že vyvraždí starky, tak to pro tuhle skupinu není spoiler. Spoilerem je to, co ještě nebylo odvisíláno. Stejně tak spoilerem není teorie, ale pouze fakt. Takže já si myslím, že se stane tohle není to samé jako můj strýček Martyn mi řekl…
Jinak co dělají bílí chodci? Budují armádu, takže vraždí koho se jen dá a dělaj z nich zombíky. Když už vyrazit, tak s pořádnou armádou.
Musím říci, že tenhle díl mě nasral. Teď není komu fandit. Starkové byli jediní klaďasové.
A to pozvedl ruce zasepal kouzelne slovicko a zed pred nim vyrostla?
#802 tarava #803 SwitchCZ#797 kujulu: Brandon Stavitel pokud vím, rod Starků
#777 Asenad: V tom clanku se pise, ze jini utoci jen v noci a svetlo je pro ne smrtici. Tak jak je mozne, ze nakonci 3 serie si v klidu pochodovali ve dne a nic se jim nestalo?
A jeste jedna otazka. Jak a kdo posavil onu Zed?
#798 tarava#795 tarava: calm down…
#793 YgritteWildlings: Lidi, kdy konečně pochopíte, že „armáda“ na konci druhé série pochodovala na tábořící Vrány na Pěsti prvních lidí a ne na zeď? Kurňa zkuste se podívat na tu závěrečnou scénu, kde ukazuje ten White walker. To neni zeď, ale vrchol – Pěst prvních lidí!
#796 YgritteWildlingsOrea: :o)
#792 Orea: To mělo být ono? bitva na Pěsti?ja si vždycky všimla že se o tom mluvilo, ale nikdy jsem nevěděla, co to byla za bitva, hlavně kdy, takže ta se odehrála potom jakoby v době, kdy WW pochodovali ke zdi shromážděni na konci 2 serie? … dezertéry? proč myslíš že z nich budou dezertéři? jinak Jon teď jede k NH tak uvidíme jak na tom budou :)
#795 tarava #801 Orea#784 YgritteWildlings: já myslím, že to nebyl ten samý, nepřipadají mi nějak moc odlišitelní :-D a i kdyby jo, tak náhoda? :-D tamti shromáždění se (tak to aspoň chápu) střetli s Noční hlídkou na Pěsti prvních lidí a snad je i hlídka rozprášila – vzhledem k tomu, že ti, co to přežili, pak pochodovali ke zdi sdělit to ostatním… spíš by mě zajímalo, co je teďka s tím zvytkem NH, teda teď už asi dezertéry.. Ale jelikož příští epizoda je poslední, tak předpokládám, že se podíváme na všechny příběhy, co se kde vlastně děje, než bude zase rok pauza…
#793 YgritteWildlings#789 kesuaus: přestaň tady fňukat a jdi číst.