#426 Orea: Jasně že nemyslel :D, ale vadí mi jak chce rušit zavedené pořádky a zvyky… Například ve scéně, kdy se postavila otrokáři se mi líbila, ne kvůli drakovi, ale protože se zachovala chytře a využila své výhody. Vzápětí ale nabídla všem svobodu, stejně jako volbu jména, přičemž se mi zdá, že si snad ani neuvědomuje v čem spočívá síla té armády… S těmi otroky je to to samé…
Chce dobýt Západozemí a získat zpět trůn. Oni ji nabídnou prostředky, ale ona místo toho aby je přijala, ze sebe udělá „lidumila“ a rozhodne se zachránit otroky… Ano skvělé lidské gesto, ale do světa Písně ledu a ohně nepatří…
#424 Slavistakubi: seriál je jako mozaika i ten pro někoho slabí a nedůležití kamínek tam má své místo a důležitost.. Jako příklad mohu uvést.:Návštěva Margery v sirotčinci a její chytré získávání popularity pro sebe a krále Joffa. A taky jsem četl proč to tam vůbec bylo.
#424 Slavistakubi: Souhlas až na Joffreye :D Ale tos asi ani ty sám nemyslel úplně vážně, ne? Dany má občas světly chvilky, kdy ji mám ráda, ale přesně, to chování… Dělá ze sebe něco, co není. Osobně ani nechápu proč za ní přilezl Barristan.
#415 nevermore: Jenže důsledkem tohohle „špatnýho“ rozhodnutí (a dalších) je zničenej Zimohrad a lidi, co ho měli rádi a starali se o něho, mrtví, Bran a Rickon v nebezpečí někde v divočině. A nepřišlo mi, že by se musel nějak zdlouhavě rozhodovat, nebo měl nějakej morální problém, když kolem něho umírali, nebo když nechal zabít ty dva kluky. Asi je to tvrdej trest, ale kdyby nezradil, nic z toho by se mu nestalo.
Upřímně, já, jakožto člověk, který nečetl knížky tento díl shledávám opravdu „slabším“. Přišlo mi, že tam je od každého trochu a zároveň od všeho nic. Defakto jsme se nedozvěděli nic důležitého. Na druhou stranu mi je jasné, že každý díl nemůže být plný akce, převratů, či monologů/dialogů, které by si pouštěl dokola a dokola.
Mimochodem, já osobně Daenerys v lásce nemám… Je super, že má draky a armádu, ale její chování a vystupování mi je tak nesympatické, že i Joffrey mi je sympatičtější… Ale tak 1000 lidí, 1000 chutí…+
#411 Orea: No já ho měl raději jako parchanta víc se mi to k té postavě líbilo :) a Daenerys jako když dobývá Meereen nebo jak se to město jmenuje jenom kvůli tomu aby osvobodila otroky spíš bych si ho podrobil aby mi všichni sloužili ;)
#418 Wolfinator1: jeden z nich budu ja. Ten druhej si kostruoval svoje fantasmagorie o tom, co jsem napsal v prispevcich…
Jinak Theon si takovej trest asi opravdu nezaslouzil, na druhou stranu zradil krale. Ale je pravda, ze takovej Hora, Joff, Cersei nebo Walder Frey by si to za svy chovani zaslouzili jeste vic.
Daenerys ma sice slechetny cil, ale menit kulturu civilizace, ktera je zalozena na svobodnych mestech, je celkem tezky. Nechci spoilovat, tak nebudu psat vic.
No jo, Dany mám rád, ale je pravda že už to přehání. Knížku sem sice četl, ale už si nepamatuju jestli k věcem co dělala měla nějaký rozumný vysvětlení. Chápu že osvobodit všechny otroky a zničit otrokáře je šlechetný cíl. ale přece jen by jí trocha skromnosti neuškodila. Alespon, dokud by neměla opravdovou politickou moc a ne jen draky a armádu.
#412 Orea: Theon si to mu Ramsay dělá a dělat bude nezaslouží. On prostě byl natlačenej do situace, kdy si musel vybrat a prostě udělal „špatný“ rozhodnutí na který bude doplácet hlavně on. Když se koukneš na ostatní ty dělají rozhodnutí na který doplácejí všichni okolo (ano mluvim všemi oblíbené matičce draků).
Ale zase kdyby Theon zůstal s Robbem tak by s největší pravděpodobností byl už mrtvej.
#410 tap: Jinak co se týče Ramsaye… Nečetla jsem knihu, a tak už několik dílů vůbec nevím, kto to je a o co mu jde… Už by asi bylo záhodno nějakej pokrok v téhle lince, protože dívat se pořád, jak ho mučí nějakej psychopat, a nevědět proč, se po čase omrzí. Navíc mi pak Theona začíná být líto, což by taky nemělo, ne že by si to nezasloužil :D
#403 kutas: Mně se tada Jaime takhle líbí, člověk úplně zapomene, jakej to byl parchant na začátku :-) Ale že Daenerys pomalu vystrkuje drápky? Podle mě si frcá až moc, už nějakou dobu. Jo, jak je rozebrala v tom Astaporu, se mi líbílo :D Jenže tamten se k ní choval hnusně, dá se říct, že si to zasloužil. Ale co jí udělali tihle? Že mají otroky – to chce jako osvobodit celej svět? A jako by jí nikdo nesloužil…A čuměla jsem, co má teď všechno za tituly… Říkat to je hezké, ale co realita? Viserys byl taky král a jak to s ním doapdlo.
Jestli vás tak sejří, jak se Deny chová v Yunkai, tak si budete vzteky rvát vlasy až se zakope v Meerenu
#426 Orea: Jasně že nemyslel :D, ale vadí mi jak chce rušit zavedené pořádky a zvyky… Například ve scéně, kdy se postavila otrokáři se mi líbila, ne kvůli drakovi, ale protože se zachovala chytře a využila své výhody. Vzápětí ale nabídla všem svobodu, stejně jako volbu jména, přičemž se mi zdá, že si snad ani neuvědomuje v čem spočívá síla té armády… S těmi otroky je to to samé…
Chce dobýt Západozemí a získat zpět trůn. Oni ji nabídnou prostředky, ale ona místo toho aby je přijala, ze sebe udělá „lidumila“ a rozhodne se zachránit otroky… Ano skvělé lidské gesto, ale do světa Písně ledu a ohně nepatří…
#426 Orea: Prototože byl potupen, že ho poslali do důchodu. A je logické, že jí vyhledal, když byl kdysi velitel gardy jejího otce.
#424 Slavistakubi: seriál je jako mozaika i ten pro někoho slabí a nedůležití kamínek tam má své místo a důležitost.. Jako příklad mohu uvést.:Návštěva Margery v sirotčinci a její chytré získávání popularity pro sebe a krále Joffa. A taky jsem četl proč to tam vůbec bylo.
#424 Slavistakubi: Souhlas až na Joffreye :D Ale tos asi ani ty sám nemyslel úplně vážně, ne? Dany má občas světly chvilky, kdy ji mám ráda, ale přesně, to chování… Dělá ze sebe něco, co není. Osobně ani nechápu proč za ní přilezl Barristan.
#428 Asenad #429 Slavistakubi#415 nevermore: Jenže důsledkem tohohle „špatnýho“ rozhodnutí (a dalších) je zničenej Zimohrad a lidi, co ho měli rádi a starali se o něho, mrtví, Bran a Rickon v nebezpečí někde v divočině. A nepřišlo mi, že by se musel nějak zdlouhavě rozhodovat, nebo měl nějakej morální problém, když kolem něho umírali, nebo když nechal zabít ty dva kluky. Asi je to tvrdej trest, ale kdyby nezradil, nic z toho by se mu nestalo.
#431 nevermoreUpřímně, já, jakožto člověk, který nečetl knížky tento díl shledávám opravdu „slabším“. Přišlo mi, že tam je od každého trochu a zároveň od všeho nic. Defakto jsme se nedozvěděli nic důležitého. Na druhou stranu mi je jasné, že každý díl nemůže být plný akce, převratů, či monologů/dialogů, které by si pouštěl dokola a dokola.
Mimochodem, já osobně Daenerys v lásce nemám… Je super, že má draky a armádu, ale její chování a vystupování mi je tak nesympatické, že i Joffrey mi je sympatičtější… Ale tak 1000 lidí, 1000 chutí…+
#426 Orea #427 Asenad#421 tap: Sever si to může myslet,ale Ramsaye ví že je nezabil. Theon mu to sám řekl
#419 tap: Jo kritizovat to je tak lehké,ale napsat co by jsi tam dal aby to nebylo slabé to už ty nějak nejde..
jeste jedna vec – je potreba si uvedomit, ze celej sever (vcete Ramsaye) si mysli, ze Theon zabil Brana a Rickona
#423 Asenad#411 Orea: No já ho měl raději jako parchanta víc se mi to k té postavě líbilo :) a Daenerys jako když dobývá Meereen nebo jak se to město jmenuje jenom kvůli tomu aby osvobodila otroky spíš bych si ho podrobil aby mi všichni sloužili ;)
#418 Wolfinator1: jeden z nich budu ja. Ten druhej si kostruoval svoje fantasmagorie o tom, co jsem napsal v prispevcich…
Jinak Theon si takovej trest asi opravdu nezaslouzil, na druhou stranu zradil krale. Ale je pravda, ze takovej Hora, Joff, Cersei nebo Walder Frey by si to za svy chovani zaslouzili jeste vic.
Daenerys ma sice slechetny cil, ale menit kulturu civilizace, ktera je zalozena na svobodnych mestech, je celkem tezky. Nechci spoilovat, tak nebudu psat vic.
#422 AsenadKdo je Tap a Asenad ? :D
#419 tapMimochodem nechci nikoho naštvat, vážně ne, ale dějová linka hádky Tapa a Asenada mě taky pobavila :D
No jo, Dany mám rád, ale je pravda že už to přehání. Knížku sem sice četl, ale už si nepamatuju jestli k věcem co dělala měla nějaký rozumný vysvětlení. Chápu že osvobodit všechny otroky a zničit otrokáře je šlechetný cíl. ale přece jen by jí trocha skromnosti neuškodila. Alespon, dokud by neměla opravdovou politickou moc a ne jen draky a armádu.
#412 Orea: Theon si to mu Ramsay dělá a dělat bude nezaslouží. On prostě byl natlačenej do situace, kdy si musel vybrat a prostě udělal „špatný“ rozhodnutí na který bude doplácet hlavně on. Když se koukneš na ostatní ty dělají rozhodnutí na který doplácejí všichni okolo (ano mluvim všemi oblíbené matičce draků).
Ale zase kdyby Theon zůstal s Robbem tak by s největší pravděpodobností byl už mrtvej.
#425 Orea#410 tap: Kritika vám jde,ale aby jste napsal co by jste tam dal aby ta linka nebyla slabá to už ne.Jo kritizovat to je tak lehké.
Tak prý mezi 8. a 9. epizodou bude 2 týdny pauza. :/
#410 tap: Jinak co se týče Ramsaye… Nečetla jsem knihu, a tak už několik dílů vůbec nevím, kto to je a o co mu jde… Už by asi bylo záhodno nějakej pokrok v téhle lince, protože dívat se pořád, jak ho mučí nějakej psychopat, a nevědět proč, se po čase omrzí. Navíc mi pak Theona začíná být líto, což by taky nemělo, ne že by si to nezasloužil :D
#415 nevermore#403 kutas: Mně se tada Jaime takhle líbí, člověk úplně zapomene, jakej to byl parchant na začátku :-) Ale že Daenerys pomalu vystrkuje drápky? Podle mě si frcá až moc, už nějakou dobu. Jo, jak je rozebrala v tom Astaporu, se mi líbílo :D Jenže tamten se k ní choval hnusně, dá se říct, že si to zasloužil. Ale co jí udělali tihle? Že mají otroky – to chce jako osvobodit celej svět? A jako by jí nikdo nesloužil…A čuměla jsem, co má teď všechno za tituly… Říkat to je hezké, ale co realita? Viserys byl taky král a jak to s ním doapdlo.
#420 kutas