Kam se dostala loď Discovery v podzimním finále?

Kam se dostala loď Discovery v podzimním finále?

22.11.2017 16:40


Tvůrci si pochopitelně před zimní pauzou museli pro fanoušky připravit menší cliffhanger. Když se loď Discovery vracela na základnu Hvězdné flotily, stala se menší nehoda a nikdo nyní neví, kde loď ve skutečnosti je. My ovšem máme pár tipů, kde by se aktuálně loď Lorcy mohla nacházet.


Loď Discovery dostala od Hvězdné flotily rozkázáno vrátit se na základnu. Kapitán Gabriel Lorca chtěl původně cestovat warpem, ale Paul Stamets ho přesvědčil, že udělá ještě jeden skok a mohou se na základnu dopravit pomocí spórového pohonu. Tento skok byl ale pro posádku osudný a loď se dostala do nezmapovaných vod vesmíru. Kde se tedy nejspíše Discovery nachází? Máme pár tipů.

(Co se nyní stane s posádkou? Foto: CBS All Access)

1. Zrcadlový vesmír

Asi nejpravděpodobnější varianta, protože tvůrci již dopředu avizovali, že nás v průběhu první řady čeká hned několik epizod ze zrcadlového vesmíru. A vlastně by i skok lodi Discovery sem dával smysl. Saru kapitánovi řekl, že není schopen určit, kde vlastně jsou. Pokud se nacházejí v zrcadlovém vesmíru, zdejší technika může fungovat na trošku jiné bázi. Nejspíše se tedy Discovery nechtěně (nebo chtěně?) vydala do zrcadlového vesmíru, ale samozřejmě jsou tu i jiné varianty.

2. Temná budoucnost

V epizodě Magic to Make the Sanest Man Go Mad jsme se poprvé setkali s cestování časem. Pokud tedy jde cestovat do minulosti, určitě to půjde také do budoucnosti. První věc, kterou kapitán Lorca spatřil, když se objevil neznámo kde, byly vraky lodí uprostřed vesmíru, což v nás automaticky indikovalo, že jsme se dostali do nějaké temné budoucnosti, kdy válku nejspíše vyhráli Klingoni. I to je možná varianta, kam se loď poděla.

3. V našem vesmíru někde tam, kde ještě nikdo nebyl 

Poslední možnost je zřejmě nejméně pravděpodobná. Loď Discovery se sice může vydat tam, kde ještě nikdo předtím nebyl. Je tedy možné, že se objevily na druhé straně vesmíru a nevědí, kde jsou. Jejich senzory na tak velkou dálku nefungují. Tato varianta je sice možná, ale vzhledem k tomu, že víme, jakým směrem se seriál bude ubírat, nezní příliš pravděpodobně.

Kam se podle vás dostala loď Discovery? A co se stane dál?


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!