Skupina potkává zvláštní kanibaly

Skupina potkává zvláštní kanibaly

4.12.2017 16:23


Zatímco Vanessa byla unesena a zbytek skupiny se ji snaž najít, Axel naráží v post-apokalyptickém světě na poslední známky civilizace, když potká šerify. Ti nabízejí skupiny svou pohostinnost, ale brzo se přijde na to, že vše není tak sluníčkové, jak se na první pohled zdá.


Po dvoutýdenní pauze přichází nová epizoda seriálu s názvem Big Mama, která trochu odlehčuje atmosféru, dopřává nám klasický epizodní zážitek a na chvilku opustí hlavní dějovou linku s Vanessou a s její záhadnou minulostí. Ostatně Vanessa se v epizodě ani nevyskytuje, její příběh bude pokračovat až v dalším díle Wakey, Wakey.

Epizoda Big Mama tak tedy mapuje Axelovu skupinu, která naráží na poslední zbytky civilizace v post-apokalyptickém světě. Axel totiž potkává šerify, kteří přežívají poměrně zdatně apokalypsu, která zuří všude ve světě. Nikdo se ale moc nediví, jak je možné, že ještě existují šerifové, což je možná největším zklamáním epizody. Postavy to přejdou bez nějakého delšího probírání. A vlastně je ani nezajímá, zda se jedná o skutečné šerify, nebo se za to pouze vydávají.

Hned od začátku je jasné, že skupina kuje pikle a něco není v pořádku. Už klasická věta „odevzdejte všechny svoje zbraně“ nevěští nic dobrého. V průběhu epizody je tedy odhaleno, že šerifové jsou kanibalové, kteří chytají upíry, které jim následně zvráceným způsobem připravuje k hostině Velká mamka. Jelikož Axel, doktorka a Julius byli už v minulosti upíry, něco to s nimi dělá, když vidí, jak je šerifové porcují.

(Scéna, kdy šerifové porcovali upíra, byla zajímavá. Foto: Syfy)

Nejvíce k srdci si to vezme Julius, který byl upírem téměř sto let a má k nim zřejmě nejvřelejší vztah. Vyráží tedy zabít Velkou mamku, čímž dostane celou skupinu do velkých problémů. Než ale stačí šerifové naší skupinu zabít, objeví se Sesterstvo, které si jde pro Scarlett Harker. Příští epizoda by měla odhalit, jak si šerifové a Axel společně poradí s tímto Sesterstvem.

Část epizody byla také věnována nudnému Fleshovi a Lucky, kteří se rozhodnou zachránit zajatce upírů. Dmitri z nepochopitelných důvodů nechce se svojí družinou cestovat v noci a dopřává svým zajatcům odpočinek. A i když zajatci utečou, ani se nenamáhá je hledat. Vztah mezi Dmitrim a jeho služebníkem Scabem se vyostřuje. Uvidíme, zda budeme v příštích epizodách sledovat souboj těchto dvou upírů.

Scab si v posledních dílech věří. Když získal Sesterstvo na svou stranu. Nyní je přesvědčen, že dokáže upíry i vést, tak uvidíme, zda se pokusí Dmitriho svrhnout, jak se o to kdysi pokusil Julius, bývalý Scabův pán. Zatím máme za sebou osm epizod a stále nevíme, zda se dočkáme třetí řady. Minulý rok touto dobou jsme již dávno věděli, že se můžeme těšit na řadu druhou. Tak snad to klapne.

Jak se vám líbila skupina kanibalů v epizodě Big Mamma?


Jít na Van Helsing | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!