#7014 briza: To, že nějaké dílo těží z jednoho fiktivního nápadu neznamená, že se má jednat o úplnou píčovinu, proboha ( → značně nadsazeno, protože k tomu tenhle typ logiky vede). Zvlášť když tohle dílo se snaží spracovat model, jak by to vypadalo, kdyby nastala takováhle apokalypsa, takže všechny ostatní věci mají být zcela podle logiky.
Bože, vždyť tohle jsou základy elementární argumentace. Nechápu, jak vůbec někdo tohle vůbec může ještě používat
#7013 Kalam: Jenže v reálu by jim odešel jako první. Vezmi si kuřecí maso,nahrubo namel, uplácej z toho šišku, zalij vodou a nech třeba 2 dny v uzavřené nádobě při pokojové teplotě. Pak to otevři a uvidíš, co by jim zůstalo v hlavě ve chvíli, kdy už by se zase byli schopní pohnout.
#7011 corwinm: Viry se sice vyvíjejí, ale to by musel mrtvouna napadnout nějaký autonomní, který by byl schopen převzít velení. Jakmile začne rozklad a že ten nastoupí tak po 5 minutách po smrti, jdou jako první na řadu orgány s vysokým obsahem vody, což je právě mozek a orgány s vysokým podílem enzymů, jako třeba játra. V závislosti na prostředí je pak z mozku za chvíli kaše. Ve chvíli, kdy se začne projevovat rigor,je konec, protože se nebude schopnej hýbat a než povolí, je bez mozku :) Čili reálná výdrž jednoho mrtváka by byla max. 5–6 hodin,
#7008 briza: no úplně do fikce by jsem to neházel. Je řada parazitů a i viry které ovlivňují chování hostitele takže by jsem úplně nezatracoval myšlenku podobného chování nakažených jako vidíme v seriálu.Samozřejmě živý mrtvý je extrém, ale na druhou stranu viry se stále vyvíjejí a jsou čím dál agresivnější takže co není dnes zítra už nemusí platit. Příklady parazitů a virů: Toxoplazmóza, Viry vztekliny, Ophiocordyceps unilateralis, Paragordius tricuspidatus…
Teď jsem četl zajímavou teorii, že lidi, kteří unesli Maggie a Carol vlastně nejsou Saviors (z několika důvodů – v době útoku se nacházeli venku a navíc oproti Saviors mají špinavý a neudržovaný vzhled, což značí, že nejspíš ani žádnou svoji základnu nemají) a název epizody „The Same Boat“ značí vyjednávání s nimi, aby se spojili s lidmi z Alexandrie/Hilltopu proti Neganovi.
Hlavně, jak říká pupik206, je pořád potřeba myslet na to, že je to fikce. Ono totiž kdyby to mělo jít podle reality, jsme bez seriálu a žádný oživlý mrtvoly nám tu běhat nebudou, resp. budou, ale maximálně do doby, než nastane rigor mortis. Jakmile přijde, tak se nehnou a ve chvíli, kdy povolí, nebude je mít co ovládat, jelikož mozek už bude rozložený. Čili buďme rádi za fikci. Ovšem kdyby bylo někdy třeba, volím kladivo :)
#7004 Kalam: Máte naprostou pravdu zabodnutí nože do očního důlku je nejlehčí cesta jak se nožem dostat do mozku a protivníka nejrychleji vyřadit.Je to jedna z technik která se používá u SJ pro tichou a rychlou likvidaci. Ano technika kdy se proříznou obě krční tepny se také používá, ale je daleko těžší na provedení a je mnohem větší riziko že se vše nepodaří tak jak má ať už nedostatečným proříznutím obou krčních tepen, nebo naopak moc velkou silou kdy se přeruší i průdušnice kdy hrozí riziko odhalení kvůli způsobenému hluku při uniku vzduchu vzniklým tímto novým otvorem. Další nevýhodou je velké množství krve která během chvíle vystříká čímž zanechá velkou stopu na daném místě a v neposlední řadě hrozí nakažení jakoukoli infekční chorobou protivníka při styku krve s okem nebo ústy atd.. Je to další z variant, ale jsou i lepší a lehčí varianty než tzv. podříznutí.
Ty vole přijdu po x měsících sem na fóro a vidím jaký kundoviny se tu zase řeší, tentokrát je to bodání do ohryzků a rychlost usmrcování :D panebože, lidi…
Od tohoto je to film nebo seriál.Tam většina věcí není reálných.A jinak docela morbidní diskuze,ale je to pochopitelné k aktuálnímu dílu,který byl opět skvělý.Jen jsem hodně zvědavý na další díl,jelikož si myslím,že když takto v rychlosti na ně vlítli,tak to pěkně pohnojili…
#7002 briza: Neříkám dloubat oči, ale rychlé probodnutí očního důlku a zabodnutí nože až po rukojeť do mozku by byl podle mě okamžitej kill… Ale je vtipný, jak vždy ve filmech, hrách atd. někomu přejedou nožem po krku a v 80% případů padne skoro hned mrtvek k zemi… (jak daryl, když v tomto díle sejmul toho strážce u vchodu).
#7002 briza: Tak to promin…s řezáním hrdel jsem tu asi jeden z mála co nemá zkušenost :D jsem tedy jen asi zblblej z těch jejich rychlopodřezů „na první dobrou“ jak se říká.
Podříznutí je asi stejně efektní, jako někomu dloubat oči, protože ničeho jiného by tím nožíkem nedosáhnul. Ikbys byl schopný ho dostatečně kuchnout na první dobrou, což bys pravděpodobně nebyl ani se skalpelem, natož normálním nožem, neměl bys šanci toho člověka udžet na místě a v klidu. Tipoval bych to tak na 3 lidi,kteří by si na dotyčného sedli a ty bys řezal a držel polštář. Pak by to možná šlo :) Pokud už někoho vypnout ve spánku, rychle a co možná nejtiššeji, doporučoval bych kladivo, kterým se dřív porážel dobytek a mířit na oblast spánku. To je poměrně jistota. Ikdyby to nezabilo, rozhodně se neprobere. A pak si můžeš klidně pižlat :)
#6989 Kalam: Mluvíš o tom jako kdyby si to už někdy dělal :D Nevím jestli by zatlačení nože do oka byla jistá cesta jak někoho usmrtit…rozhodně asi nejjistější ze všech variant útoku nožem na „nezměklou“ hlavu člověka. já bych spíš volil podříznutí krku a dotoho polštář na hlavu, sice by to nebylo hned ale rozhodně už by se nedokázali bránit.
Řešíte tu blbosti, zpátky k bodání lidí do krku…
#7017 Athaeneus: V tom případě si na to zpracování neměli vybrat apokalypsu, která by se poměrně rychle dokázala vyřešit sama :)
#7014 briza: To, že nějaké dílo těží z jednoho fiktivního nápadu neznamená, že se má jednat o úplnou píčovinu, proboha ( → značně nadsazeno, protože k tomu tenhle typ logiky vede). Zvlášť když tohle dílo se snaží spracovat model, jak by to vypadalo, kdyby nastala takováhle apokalypsa, takže všechny ostatní věci mají být zcela podle logiky.
Bože, vždyť tohle jsou základy elementární argumentace. Nechápu, jak vůbec někdo tohle vůbec může ještě používat
#7018 brizahttp://magazin.aktualne.cz/…025900fea04/
#7013 Kalam: To tam vysvětlovat ten doktor.Že pacient umře,mozek je mrtví,ale pak jeho určitou část to něco nahodí…
#7013 Kalam: Jenže v reálu by jim odešel jako první. Vezmi si kuřecí maso,nahrubo namel, uplácej z toho šišku, zalij vodou a nech třeba 2 dny v uzavřené nádobě při pokojové teplotě. Pak to otevři a uvidíš, co by jim zůstalo v hlavě ve chvíli, kdy už by se zase byli schopní pohnout.
#7017 Athaeneus#7012 briza: šak mozek úplně walkerům neodešel… nějak to tam vysvětlovali, když byli v první sérii v tom vojenským komplexu…
#7014 briza #7015 pupik206#7011 corwinm: Viry se sice vyvíjejí, ale to by musel mrtvouna napadnout nějaký autonomní, který by byl schopen převzít velení. Jakmile začne rozklad a že ten nastoupí tak po 5 minutách po smrti, jdou jako první na řadu orgány s vysokým obsahem vody, což je právě mozek a orgány s vysokým podílem enzymů, jako třeba játra. V závislosti na prostředí je pak z mozku za chvíli kaše. Ve chvíli, kdy se začne projevovat rigor,je konec, protože se nebude schopnej hýbat a než povolí, je bez mozku :) Čili reálná výdrž jednoho mrtváka by byla max. 5–6 hodin,
#7013 Kalam#7008 briza: no úplně do fikce by jsem to neházel. Je řada parazitů a i viry které ovlivňují chování hostitele takže by jsem úplně nezatracoval myšlenku podobného chování nakažených jako vidíme v seriálu.Samozřejmě živý mrtvý je extrém, ale na druhou stranu viry se stále vyvíjejí a jsou čím dál agresivnější takže co není dnes zítra už nemusí platit. Příklady parazitů a virů: Toxoplazmóza, Viry vztekliny, Ophiocordyceps unilateralis, Paragordius tricuspidatus…
#7012 briza#7009 majkl12: Hele to není až tak špatnej nápad, ale ten člověk kterýho chtěl Rick zabít patřil k nim a co by dělal u v jedné z „pevností“ Saviors ?
Teď jsem četl zajímavou teorii, že lidi, kteří unesli Maggie a Carol vlastně nejsou Saviors (z několika důvodů – v době útoku se nacházeli venku a navíc oproti Saviors mají špinavý a neudržovaný vzhled, což značí, že nejspíš ani žádnou svoji základnu nemají) a název epizody „The Same Boat“ značí vyjednávání s nimi, aby se spojili s lidmi z Alexandrie/Hilltopu proti Neganovi.
#7010 LotlyHlavně, jak říká pupik206, je pořád potřeba myslet na to, že je to fikce. Ono totiž kdyby to mělo jít podle reality, jsme bez seriálu a žádný oživlý mrtvoly nám tu běhat nebudou, resp. budou, ale maximálně do doby, než nastane rigor mortis. Jakmile přijde, tak se nehnou a ve chvíli, kdy povolí, nebude je mít co ovládat, jelikož mozek už bude rozložený. Čili buďme rádi za fikci. Ovšem kdyby bylo někdy třeba, volím kladivo :)
#7011 corwinm#7004 Kalam: Máte naprostou pravdu zabodnutí nože do očního důlku je nejlehčí cesta jak se nožem dostat do mozku a protivníka nejrychleji vyřadit.Je to jedna z technik která se používá u SJ pro tichou a rychlou likvidaci. Ano technika kdy se proříznou obě krční tepny se také používá, ale je daleko těžší na provedení a je mnohem větší riziko že se vše nepodaří tak jak má ať už nedostatečným proříznutím obou krčních tepen, nebo naopak moc velkou silou kdy se přeruší i průdušnice kdy hrozí riziko odhalení kvůli způsobenému hluku při uniku vzduchu vzniklým tímto novým otvorem. Další nevýhodou je velké množství krve která během chvíle vystříká čímž zanechá velkou stopu na daném místě a v neposlední řadě hrozí nakažení jakoukoli infekční chorobou protivníka při styku krve s okem nebo ústy atd.. Je to další z variant, ale jsou i lepší a lehčí varianty než tzv. podříznutí.
Ty vole přijdu po x měsících sem na fóro a vidím jaký kundoviny se tu zase řeší, tentokrát je to bodání do ohryzků a rychlost usmrcování :D panebože, lidi…
Od tohoto je to film nebo seriál.Tam většina věcí není reálných.A jinak docela morbidní diskuze,ale je to pochopitelné k aktuálnímu dílu,který byl opět skvělý.Jen jsem hodně zvědavý na další díl,jelikož si myslím,že když takto v rychlosti na ně vlítli,tak to pěkně pohnojili…
#7002 briza: Neříkám dloubat oči, ale rychlé probodnutí očního důlku a zabodnutí nože až po rukojeť do mozku by byl podle mě okamžitej kill… Ale je vtipný, jak vždy ve filmech, hrách atd. někomu přejedou nožem po krku a v 80% případů padne skoro hned mrtvek k zemi… (jak daryl, když v tomto díle sejmul toho strážce u vchodu).
#7007 corwinm#7002 briza: Tak to promin…s řezáním hrdel jsem tu asi jeden z mála co nemá zkušenost :D jsem tedy jen asi zblblej z těch jejich rychlopodřezů „na první dobrou“ jak se říká.
Podříznutí je asi stejně efektní, jako někomu dloubat oči, protože ničeho jiného by tím nožíkem nedosáhnul. Ikbys byl schopný ho dostatečně kuchnout na první dobrou, což bys pravděpodobně nebyl ani se skalpelem, natož normálním nožem, neměl bys šanci toho člověka udžet na místě a v klidu. Tipoval bych to tak na 3 lidi,kteří by si na dotyčného sedli a ty bys řezal a držel polštář. Pak by to možná šlo :) Pokud už někoho vypnout ve spánku, rychle a co možná nejtiššeji, doporučoval bych kladivo, kterým se dřív porážel dobytek a mířit na oblast spánku. To je poměrně jistota. Ikdyby to nezabilo, rozhodně se neprobere. A pak si můžeš klidně pižlat :)
#7003 Cybercaf #7004 Kalam#6989 Kalam: Mluvíš o tom jako kdyby si to už někdy dělal :D Nevím jestli by zatlačení nože do oka byla jistá cesta jak někoho usmrtit…rozhodně asi nejjistější ze všech variant útoku nožem na „nezměklou“ hlavu člověka. já bych spíš volil podříznutí krku a dotoho polštář na hlavu, sice by to nebylo hned ale rozhodně už by se nedokázali bránit.
Tak a ted si připadám jako největší psychopat.
omlouvám se za spam ale nevím jak se to maže :D