#6653 Eleanor05: Já se přiznám, že zrovna ta první epizoda v Terminusu mě vážně nezaujala právě kvůli zmíněnému výbuchu, jenž vypadal vážně amatérsky a já po zbytek epizody řešil otázku, proč se do něčeho takového pouštěj, když je jasný, že na to jednoznačně nemaj. O to víc mě bavili následující epizody, jak soupeřili s Terminusákama. Další věc, která mě bavila, byla Eugenova linka, neboť se jednalo o něco nového a svým způsobem nápaditého.
Co se ale týče zbytku seriálu, považuji WD, právě díky té ohromné sledovanosti, za jeden z největších hnojů současné televizní tvorby… A koukám se na to jen z důvodu, že se u toho učím jazyky (protože je mi fakt jedno, co se tam děje, takže mě nemrzí děj občas stopnout a najít si tu a tu frázi na netu). Jinak ale souhlasím, že je to vážně hloupost maximálního kalibru.
Co bych od post-apokalyptického seriálu (jakéhokoliv, ne zrovna zombie orientovaného) čekal? Řešení běžných věcí v novém světě – zkrátka takový polo dokument. Kam dávat fekálie, jak se zbavovat mrtvol (protože víme, že zakopávání těl je chyba největšího kalibru), jak obstarat potravu, kde sehnat benzín, jak se vypořádávat s původně banálními nemocemi atd…
#6646 ZvacA: Já to nemyslela že nereagují na lidskou řeč… Slovo mami by je asi zaujalo… Já to myslela tak že pokud bude jen šeptat, tak chodci ho přes svoje vlastní chrčení neuslyší :-)
#6647 Batiatus: Nad tou bouřkou jsme nedávno spekulovali s kamarádem.. Nevybavím si ale přesně jak to tam bylo, takže možná je to blbost.. Nakonec jsme ale došli k závěru že buď na bouřku nereagovali vůbec, protože jen z těží jde říct přesně z které strany hrom jde… A nebo naopak reagovali a snažili se jít po zvuku… tím pádem začali bloumat sem a tam a měnit směry podle zvuků a proto je to rozmetalo…
Ve vymazaných scénách objasnili kam zmizeli Alexandríjci (pravděpodobně se jednalo o scény s Heathem a Spencerem). Gabriel jim otevřel kostel a sám opustil bezpečí a šel pomáhat lidem co zůstali mimo kostel.
#6645 dameo: Tak asi záleží, co od seriálu očekáváš. Pro mě byla „No Sanctuary“ (Terminus) nejlepší epizoda hned z mnoha důvodů. Už jenom ta forma – flashback na začátku (co se dělo v Terminu dřív, než tam přišla Rickova skupina), pak přítomnost – skupina uvězněná v Terminu, pak to, co současně dělala Carol a Tyrese a moment, který protnul cesty jak Skupiny, tak Carol – tedy výbuch. Až na tu linku s Tyresem a tím volem z Terminu v té chatce, neměl tenhle díl prakticky slabý místo a po stránce akce to bylo výborný. Skvělé, velmi filmové zpracování. Ještě asi dvě další epizody, kdy dozníval Terminus, byly nadprůměrný, ale jak se zbavili všech z Terminu, už to zase zklouzávalo do nudy. No a Alexandrie je prostě absolutní dno série, alespoň pro mě. Ať už v minulé sérii nebo v současné…
#6646 ZvacA: Je fakt ze nic nevime, jelikoz Z virem je nakazenej kazdej, tak ani nemusi byt sirena aktivni verze a primarnim cilem „chodcu“ je vsechno zive zabit (a pokud mozno sezrat), tam by pak slo ale o to ze ne kazde kousnuti musi byt smrtelne, a naopak pokud nekoho zle poskrabou, ci se jim dostane nakazena krev ci neco z tela chodcu do tela (vdechnutim polknutim ci otevrenou ranou) tak zas ano… Bouzel tu rozjeli klasicky Romerovsky pristup, a nevyuzili moznost vlastnich zakonitosti, me by se treba libila adaptace zombikarny dle postupu „Svetove valky Z“ (ne filmu) kde si s tim Max Brooks fakt vyhral a jen lehce upravovat pro potreby serialu
Je otázkou, jak by seriál vypadal, kdyby u něj zůstal Darabont. Kdo ví, třeba by se natočili dvě, tři série a byl s ním pro nezájem diváků ámen… Pravdou je, že TWD diváci i přes veškerý remcání pořád chtějí, koukají na něj, řeší ho (viz Glennova smrt nesmrt). Jestli mi něco občas vadí, jsou to ty vůdcovský projevy některejch postav, za který by se nemuseli stydět ani světoví politici. Jestliže občas něco takovýho zazní, tak fajn, ale aby v jedný epizodě (teď si nevzpomenu, která to byla, ale vyskytla se právě v šestý řadě) zazněly tři takový projevy od tří různejch postav, to už na mě bylo docela silný kafe. Jinak výraznější výtky nemám, nemůže se furt něco dít, musí být občas taky klid, jako ve skutečnym životě. Mid-season epizoda sice trochu zklamala, ale když ji porovnám s ostatníma epizodama v šestý řadě, žádnej propadák to nebyl. O to nabušenější bude devátej díl po několikaměsíční pauze…
#6647 Batiatus: Že je to dobrý postřeh. Na některé věci je asi třeba více pohlížet jako na záměr dramatizace (ostatně, co není že, i to naše rozebírané kamuflování je vlastně o tom samým) a vizuálu, než důraz uplatňovat zaběhnuté mechanismy a z nich vyplývající logiku. Seriál sice představil, že zombies s oblibou citlivě reagují na zvuky, ale tenhle fakt je samozřejmě nemálo vyrovnáván potřebami zábavy a představení momentu, než aby se z něj stal pro vše platný neměnný zákon. V jedné chvíli ti zombies budou reagovat na prolítávající vrtulník, v dalším díle ti serou na bouřku, někdo je bude odlákávat mlácením do popelnic, jinde nereagují na padající déšť na stejný materiál, to si nevybereš. Dá se snad teoreticky znovu si myslet, že při spatření žrádla u nich funguje jen potřeba se najíst a útočit. Zbytek je v tomto stavu nezajímá. A nebo možná (opět jen teoreticky) na ně počasí může mít jistý dopad a to nejen v negativním slova smyslu. Co když právě díky bouřce a jejím projevům jsou zombies více agresivnější, kdo ví… ale to jsou pochopitelně jen dohady.
#6646 ZvacA: Mám jednu otázku. Čo si myslíš o tom keď bola vtedy ta silná búrka a chodci ju nevnímali a pokojne zaútočili na stodolu ? Jedna sa len o nelogickosť alebo že by sa chodci po niekoľkých prispôsoboli novému prostrediu, že si na tú burku zvykli že ich proste hromy, blesky atd. prestali zaujímať. Myslíš že ta moja teória je od veci a jedná sa len o nelogickosť ?
#6640 El bond: To je právě ta otevřená otázka, na kterou vlastně spolehlivá odpověď není. Co se týče toho rozpoznávání pomocí viru a toho, kdo ho má a nemá, u toho je problém, že ani nevíme co je vlastně pohání a co způsobuje zombifikaci. Kirkman si stojí za tím, že k žádnému přenosu zombie viru vlastně ani nedochází (čímž by taky mohl dejme tomu popírat jeho existenci jako příčinu těchto zombies vůbec). Podle něj to co zabíjí lidi v seriálu, když je pokousají nebo poraní zombies, není samotný „přenesený“ virus, ale spíše následný druh jakési silnější sepse vyvolaná z vykousnuté rány, která člověka usmrtí a až smrtí organismu se potom nastartuje ten proces proměny v zombie a vede k oživení. Takže tím zombies ani nemají takovou teoretickou možnost poznat, kdo už je na cestě k jejich řadám a kdo ještě ne. Dokud člověk se nepromění v oživou mrtvolu, třebaže je v posledním tažení, ale přesto stále dýchá, je to pro ně prostě kus teplýho žrádla. Koho a jak dlouho dotyčeného žerou se dost různí a nemá to žádný dalný pravidla a meze a dá se předpokládat, že je jim při žraní nějakou dchvíli i jedno, že dotyčný se už třeba proměnil a je jedním z nich. S určitostí se dá říct jen tohle – žerou prostě do chvíle než je to přestane bavit, nebo mají dost a nebo do stavu, a tady bych to asi vypíchnul, kdy jim to maso a vnitřnosti jejich oběti stále lahodí nějakou tou čerstvostí a chuťovostí (dá se předpokládat, že mrtvé a již zkažené nebo začínající se kazit maso jim moc extra neleze a to může být i ten důvod, proč si obecně záměrně moc nejdou po krku mezi sebou).
#6629 E-Lee-Czech: WD ukázal, že zombies v něm jsou extra citlivé na jakékoliv zvukové podněty, které nejsou blízké jejich druhu. Právě tyhle pazvuky jsou pro ně tak typickým znakem, že jim mimo jiné dovoluje instinktem asi rozeznat, že cokoliv odlišného z tohodle jim charakteristického zvukového „signálu“ jim může značit potenciální kořist. Netroufám si tvrdit, jak se někde píše, že jde o jejich vzájemnou komunikaci a že třeba zabitím jedné zombie, která ještě vyvolá poslední smrtelný pazvuk, to může přivolat další zombies z okolí. Až tak bych jim vzhledem k jejich právě instiktivnímu stavu nefandil, ale stejně jako s tím teoretickým „odérem“, který může být pro ně specifický a pomáhá jim se orientovat, kdo se nachází kolem nich – zda taky nemrtvý nebo člověk – může mít podobný smysl i to jejich vrčení a sténání. Téměř jako u zvířat, přestože znovu je nutný podotknout, že mezi nimi tím zřejmě neprobíhá žádná čistá komunikace a dorozumívání.
#6644 Eleanor05: Já budu asi nějakej vadnej, protože první díl páté série (tedy masakr v Terminusu) mně hrozně zklamal a naopak 5×02, 5×04, 5×05, 5×07, 5×10 a 5×11 jsou z páté série mé nejoblíbenější epizody, kterým nemohu absolutně nic vytknout. V šesté sérii byla nejlepší první, třetí a vámi kritizovaná osmá epizoda. Jediné, co mi na 6×08 vadí je to, že teď budeme muset čekat až do února na další díl.
Já od toho seriálu taky neočekávám předně zombíky, ale jde o to, že nechápu, proč má seriál TOLIK fanoušků, když je většina epizod opravdu mizerně scénáristicky zvládnutá! Žádný současný seriál nemá tak příšerné dialogy mezi postavami a to jsou v podstatě všechny nejlepší seriály současnosti o vztazích. A fanoušci to pořád žerou stejně! Vždyť mít lidi v zombie apokalypse a sledovat, jak se snaží přežít, má tak obrovskej potenciál, že se o něm většině současnejch seriálů ani nesnilo, a přesto je to čím dál slabší. Čestnými výjimkami jsou první série, částečně třetí a úžasná první epizoda páté série. Jak to, že se tým WD i po odchodu Franka Darabonta po první sérii vzmohl na tu skvělou epizodu z Terminu, když už pak nebyl schopný napsat žádnou takhle dobrou epizodu ani z poloviny? Je v tom lenost?
Tak já zase myslím,že seriál co se týče postav nad komiksem vede a o hodně.V seriálu dávají více prostoru které v komiksu prostor na rozvoj nemají,např. Gabriel,Ron,Aaron,Rosita a docela i Denise.Našli by se i další.A mezilidské vztahy taky jakože docela někdy vedou nad komiksem,v seriálu například Carl a Ron,Rick a Gabriel,Glenn a Nicholas,docela i ukázali ze vztahu Michonne a Deanny.Porovnávat kde to je lepší nejde.Ano,v komiksu si na opakované dialogy nevzpomínám,ale někdy je to i dost zvláštní,například momentálně co se stalo u trojky Andrea,Carl a Lydia.
#6598 ZvacA: Diky za odkaz na prvni serii, zajimavy jak byli zombici nejaky aktivnejsi, pohybovali se rychleji a par jich dokazalo i lizt pres ploty :-) skoda ze se toho nedrzi…
Ad kamuflaz – je tam spousta nelogicnosti, ale me spis zajima v jakem stadiu prestanou zrat cloveka, protoze frajera co byl s Glenem roztrhali na kusy, a toho u plotu vubec a v klidu se jeste premenil… resp proc vubec napadaji uz nejaky cas infikovaneho aktivnim virem, teoreticky by jim taky nemel smrdet jako maso
#6658 Athaeneus: Aneb něco co by přes 50% diváků nebavilo
#6660 Batiatus#6653 Eleanor05: Já se přiznám, že zrovna ta první epizoda v Terminusu mě vážně nezaujala právě kvůli zmíněnému výbuchu, jenž vypadal vážně amatérsky a já po zbytek epizody řešil otázku, proč se do něčeho takového pouštěj, když je jasný, že na to jednoznačně nemaj. O to víc mě bavili následující epizody, jak soupeřili s Terminusákama. Další věc, která mě bavila, byla Eugenova linka, neboť se jednalo o něco nového a svým způsobem nápaditého.
Co se ale týče zbytku seriálu, považuji WD, právě díky té ohromné sledovanosti, za jeden z největších hnojů současné televizní tvorby… A koukám se na to jen z důvodu, že se u toho učím jazyky (protože je mi fakt jedno, co se tam děje, takže mě nemrzí děj občas stopnout a najít si tu a tu frázi na netu). Jinak ale souhlasím, že je to vážně hloupost maximálního kalibru.
Co bych od post-apokalyptického seriálu (jakéhokoliv, ne zrovna zombie orientovaného) čekal? Řešení běžných věcí v novém světě – zkrátka takový polo dokument. Kam dávat fekálie, jak se zbavovat mrtvol (protože víme, že zakopávání těl je chyba největšího kalibru), jak obstarat potravu, kde sehnat benzín, jak se vypořádávat s původně banálními nemocemi atd…
#6659 Stardos#6656 ori: Bohužel ne.
#6654 Stardos: nemáš link?
#6657 Stardos#6646 ZvacA: Já to nemyslela že nereagují na lidskou řeč… Slovo mami by je asi zaujalo… Já to myslela tak že pokud bude jen šeptat, tak chodci ho přes svoje vlastní chrčení neuslyší :-)
#6647 Batiatus: Nad tou bouřkou jsme nedávno spekulovali s kamarádem.. Nevybavím si ale přesně jak to tam bylo, takže možná je to blbost.. Nakonec jsme ale došli k závěru že buď na bouřku nereagovali vůbec, protože jen z těží jde říct přesně z které strany hrom jde… A nebo naopak reagovali a snažili se jít po zvuku… tím pádem začali bloumat sem a tam a měnit směry podle zvuků a proto je to rozmetalo…
Ve vymazaných scénách objasnili kam zmizeli Alexandríjci (pravděpodobně se jednalo o scény s Heathem a Spencerem). Gabriel jim otevřel kostel a sám opustil bezpečí a šel pomáhat lidem co zůstali mimo kostel.
#6656 ori#6645 dameo: Tak asi záleží, co od seriálu očekáváš. Pro mě byla „No Sanctuary“ (Terminus) nejlepší epizoda hned z mnoha důvodů. Už jenom ta forma – flashback na začátku (co se dělo v Terminu dřív, než tam přišla Rickova skupina), pak přítomnost – skupina uvězněná v Terminu, pak to, co současně dělala Carol a Tyrese a moment, který protnul cesty jak Skupiny, tak Carol – tedy výbuch. Až na tu linku s Tyresem a tím volem z Terminu v té chatce, neměl tenhle díl prakticky slabý místo a po stránce akce to bylo výborný. Skvělé, velmi filmové zpracování. Ještě asi dvě další epizody, kdy dozníval Terminus, byly nadprůměrný, ale jak se zbavili všech z Terminu, už to zase zklouzávalo do nudy. No a Alexandrie je prostě absolutní dno série, alespoň pro mě. Ať už v minulé sérii nebo v současné…
#6658 Athaeneus#6643 E-Lee-Czech: Dobra, dekuji :)
#6646 ZvacA: Je fakt ze nic nevime, jelikoz Z virem je nakazenej kazdej, tak ani nemusi byt sirena aktivni verze a primarnim cilem „chodcu“ je vsechno zive zabit (a pokud mozno sezrat), tam by pak slo ale o to ze ne kazde kousnuti musi byt smrtelne, a naopak pokud nekoho zle poskrabou, ci se jim dostane nakazena krev ci neco z tela chodcu do tela (vdechnutim polknutim ci otevrenou ranou) tak zas ano… Bouzel tu rozjeli klasicky Romerovsky pristup, a nevyuzili moznost vlastnich zakonitosti, me by se treba libila adaptace zombikarny dle postupu „Svetove valky Z“ (ne filmu) kde si s tim Max Brooks fakt vyhral a jen lehce upravovat pro potreby serialu
Je otázkou, jak by seriál vypadal, kdyby u něj zůstal Darabont. Kdo ví, třeba by se natočili dvě, tři série a byl s ním pro nezájem diváků ámen… Pravdou je, že TWD diváci i přes veškerý remcání pořád chtějí, koukají na něj, řeší ho (viz Glennova smrt nesmrt). Jestli mi něco občas vadí, jsou to ty vůdcovský projevy některejch postav, za který by se nemuseli stydět ani světoví politici. Jestliže občas něco takovýho zazní, tak fajn, ale aby v jedný epizodě (teď si nevzpomenu, která to byla, ale vyskytla se právě v šestý řadě) zazněly tři takový projevy od tří různejch postav, to už na mě bylo docela silný kafe. Jinak výraznější výtky nemám, nemůže se furt něco dít, musí být občas taky klid, jako ve skutečnym životě. Mid-season epizoda sice trochu zklamala, ale když ji porovnám s ostatníma epizodama v šestý řadě, žádnej propadák to nebyl. O to nabušenější bude devátej díl po několikaměsíční pauze…
#6647 Batiatus: Že je to dobrý postřeh. Na některé věci je asi třeba více pohlížet jako na záměr dramatizace (ostatně, co není že, i to naše rozebírané kamuflování je vlastně o tom samým) a vizuálu, než důraz uplatňovat zaběhnuté mechanismy a z nich vyplývající logiku. Seriál sice představil, že zombies s oblibou citlivě reagují na zvuky, ale tenhle fakt je samozřejmě nemálo vyrovnáván potřebami zábavy a představení momentu, než aby se z něj stal pro vše platný neměnný zákon. V jedné chvíli ti zombies budou reagovat na prolítávající vrtulník, v dalším díle ti serou na bouřku, někdo je bude odlákávat mlácením do popelnic, jinde nereagují na padající déšť na stejný materiál, to si nevybereš. Dá se snad teoreticky znovu si myslet, že při spatření žrádla u nich funguje jen potřeba se najíst a útočit. Zbytek je v tomto stavu nezajímá. A nebo možná (opět jen teoreticky) na ně počasí může mít jistý dopad a to nejen v negativním slova smyslu. Co když právě díky bouřce a jejím projevům jsou zombies více agresivnější, kdo ví… ale to jsou pochopitelně jen dohady.
#6647 Batiatus: * po niekoľkých hodinách.
#6646 ZvacA: Mám jednu otázku. Čo si myslíš o tom keď bola vtedy ta silná búrka a chodci ju nevnímali a pokojne zaútočili na stodolu ? Jedna sa len o nelogickosť alebo že by sa chodci po niekoľkých prispôsoboli novému prostrediu, že si na tú burku zvykli že ich proste hromy, blesky atd. prestali zaujímať. Myslíš že ta moja teória je od veci a jedná sa len o nelogickosť ?
#6648 Batiatus #6649 ZvacA #6655 E-Lee-Czech#6640 El bond: To je právě ta otevřená otázka, na kterou vlastně spolehlivá odpověď není. Co se týče toho rozpoznávání pomocí viru a toho, kdo ho má a nemá, u toho je problém, že ani nevíme co je vlastně pohání a co způsobuje zombifikaci. Kirkman si stojí za tím, že k žádnému přenosu zombie viru vlastně ani nedochází (čímž by taky mohl dejme tomu popírat jeho existenci jako příčinu těchto zombies vůbec). Podle něj to co zabíjí lidi v seriálu, když je pokousají nebo poraní zombies, není samotný „přenesený“ virus, ale spíše následný druh jakési silnější sepse vyvolaná z vykousnuté rány, která člověka usmrtí a až smrtí organismu se potom nastartuje ten proces proměny v zombie a vede k oživení. Takže tím zombies ani nemají takovou teoretickou možnost poznat, kdo už je na cestě k jejich řadám a kdo ještě ne. Dokud člověk se nepromění v oživou mrtvolu, třebaže je v posledním tažení, ale přesto stále dýchá, je to pro ně prostě kus teplýho žrádla. Koho a jak dlouho dotyčeného žerou se dost různí a nemá to žádný dalný pravidla a meze a dá se předpokládat, že je jim při žraní nějakou dchvíli i jedno, že dotyčný se už třeba proměnil a je jedním z nich. S určitostí se dá říct jen tohle – žerou prostě do chvíle než je to přestane bavit, nebo mají dost a nebo do stavu, a tady bych to asi vypíchnul, kdy jim to maso a vnitřnosti jejich oběti stále lahodí nějakou tou čerstvostí a chuťovostí (dá se předpokládat, že mrtvé a již zkažené nebo začínající se kazit maso jim moc extra neleze a to může být i ten důvod, proč si obecně záměrně moc nejdou po krku mezi sebou).
#6629 E-Lee-Czech: WD ukázal, že zombies v něm jsou extra citlivé na jakékoliv zvukové podněty, které nejsou blízké jejich druhu. Právě tyhle pazvuky jsou pro ně tak typickým znakem, že jim mimo jiné dovoluje instinktem asi rozeznat, že cokoliv odlišného z tohodle jim charakteristického zvukového „signálu“ jim může značit potenciální kořist. Netroufám si tvrdit, jak se někde píše, že jde o jejich vzájemnou komunikaci a že třeba zabitím jedné zombie, která ještě vyvolá poslední smrtelný pazvuk, to může přivolat další zombies z okolí. Až tak bych jim vzhledem k jejich právě instiktivnímu stavu nefandil, ale stejně jako s tím teoretickým „odérem“, který může být pro ně specifický a pomáhá jim se orientovat, kdo se nachází kolem nich – zda taky nemrtvý nebo člověk – může mít podobný smysl i to jejich vrčení a sténání. Téměř jako u zvířat, přestože znovu je nutný podotknout, že mezi nimi tím zřejmě neprobíhá žádná čistá komunikace a dorozumívání.
#6647 Batiatus #6651 El bond #6655 E-Lee-Czech#6644 Eleanor05: Já budu asi nějakej vadnej, protože první díl páté série (tedy masakr v Terminusu) mně hrozně zklamal a naopak 5×02, 5×04, 5×05, 5×07, 5×10 a 5×11 jsou z páté série mé nejoblíbenější epizody, kterým nemohu absolutně nic vytknout. V šesté sérii byla nejlepší první, třetí a vámi kritizovaná osmá epizoda. Jediné, co mi na 6×08 vadí je to, že teď budeme muset čekat až do února na další díl.
#6653 Eleanor05Já od toho seriálu taky neočekávám předně zombíky, ale jde o to, že nechápu, proč má seriál TOLIK fanoušků, když je většina epizod opravdu mizerně scénáristicky zvládnutá! Žádný současný seriál nemá tak příšerné dialogy mezi postavami a to jsou v podstatě všechny nejlepší seriály současnosti o vztazích. A fanoušci to pořád žerou stejně! Vždyť mít lidi v zombie apokalypse a sledovat, jak se snaží přežít, má tak obrovskej potenciál, že se o něm většině současnejch seriálů ani nesnilo, a přesto je to čím dál slabší. Čestnými výjimkami jsou první série, částečně třetí a úžasná první epizoda páté série. Jak to, že se tým WD i po odchodu Franka Darabonta po první sérii vzmohl na tu skvělou epizodu z Terminu, když už pak nebyl schopný napsat žádnou takhle dobrou epizodu ani z poloviny? Je v tom lenost?
#6645 dameo#6642 Monkeyskunk: Sem ti to pro jistotu shrnula :-D
#6652 Monkeyskunk#6629 E-Lee-Czech: Jo jo, sak tak jsem to i myslel. Jsem doufal, ze to z toho slohu jde pochopit :-D
#6643 E-Lee-CzechTak já zase myslím,že seriál co se týče postav nad komiksem vede a o hodně.V seriálu dávají více prostoru které v komiksu prostor na rozvoj nemají,např. Gabriel,Ron,Aaron,Rosita a docela i Denise.Našli by se i další.A mezilidské vztahy taky jakože docela někdy vedou nad komiksem,v seriálu například Carl a Ron,Rick a Gabriel,Glenn a Nicholas,docela i ukázali ze vztahu Michonne a Deanny.Porovnávat kde to je lepší nejde.Ano,v komiksu si na opakované dialogy nevzpomínám,ale někdy je to i dost zvláštní,například momentálně co se stalo u trojky Andrea,Carl a Lydia.
#6598 ZvacA: Diky za odkaz na prvni serii, zajimavy jak byli zombici nejaky aktivnejsi, pohybovali se rychleji a par jich dokazalo i lizt pres ploty :-) skoda ze se toho nedrzi…
Ad kamuflaz – je tam spousta nelogicnosti, ale me spis zajima v jakem stadiu prestanou zrat cloveka, protoze frajera co byl s Glenem roztrhali na kusy, a toho u plotu vubec a v klidu se jeste premenil… resp proc vubec napadaji uz nejaky cas infikovaneho aktivnim virem, teoreticky by jim taky nemel smrdet jako maso
#6646 ZvacA