#5617 Stardos: SPOILER!!! Asi tě zklamu, ale tento spoiler je pravdivý. Já tu epizodu už viděl (zatím bez titulků) a musím říct, že takto debilní smrt si nezasloužil.
Kdo by mohl umřít v další epizodě , o té druhé postavě pochybuju
Nicholas a Glenn jsou uvězněni na popelnici . Nicholas řekne děkuju a zastřelí se . Glenn se pokusí zachytit jeho tělo ovšem spadne na zem . Jedna část chodců trhá Nicholase a druhá Glenna . Glenn neumře , to prostě není možný . Jeho herec pořád natáčí , takže prostě ne . Max. halucinace
#5606 chachar: Jo, to jsem byl nějak více popudlivý :D. Tak jasně, všechny skupiny nejsou tak vylíčeny, ale přijde mi, že statisticky nám nedávají autoři moc volnosti, ke komu se přiklonit. Ale tak, pravda, že to neni až tak úplně hrozné, jak to ode mě může znít. Já jenom sám o sobě nemám rád slova dobro a zlo, jelikož jsou častomatoucí.
Jen takova moje teorie jak bych resil takovou zombie apokalipsu :D. Udelal bych takzvany navrat do stredoveku. Na zombiky bych si udelal mece, kopi a stity, nejake brneni myslim ze by stacilo kozene, neni prilis tezke a urcite by odolalo kousnutim. Jasny velky hacek jak sehnat material a jak to vyrobit :D ale urcite by se neco naslo nebo tak :) Na lidi bych si nechaval strelne zbrane a naboje. Proti horde zombiku by stacila jedna stena stitu z lidi a lidi vzadu treba kopi a jen je bodat do hlav :D
Carol je pecka žena ktorá sa s tým nebabre a Morgan ma neskutočne sklamal! Nechce zabíjať a dokonca pustí hajzlov ktorý tam nevinnych ľudí doslova rozsekali na kúsky ako to ma prekvapil strašne v zlom..Totáálne ale totáálne zle…Nebyť tam Carol tak neviem neviem..
#5609 oneill88: Ak myslíš to, že tí dvaja ho poznali, tak to preto, lebo na nich na konci 5. série narazil, pobili sa spolu a Morgan ich bezpečne odložil do auta a odišiel :D
Po STRHUJÍCÍM premiérovém díle? No tak! Nepřehánějte to, ten díl byl nuda až příšerná. Poprvé jsem si říkal, že mě to už nebaví a WD balím. Ale tohle jsem už prožil několikrát a stejně jsem se na další díl podíval a „mají štěstí“.. :o) Zároveň se musím zpětně smát těm dedukcím tady předtím kdo spustil tu „sirénu“. Jedna věc mě dostala taky teď a to velice dobrá scéna s troubou a minutkou. Co se může všechno stát a změnit se během té chvíle co se něco peče. Za mě silný okamžik a naopak – PROBOHA už jim přestaňte píchat všechno co je po ruce do hlav, jako do másla! To je fakt trapné a nejvíc Morgan s ukrutně tvrdou a nezničitelnou násadou od smetáku..se ani nedivím, že před takovým kosmickým matrošem ten borec s kvérem prchl..
#5603 ori: Jou, máš recht … Negan má na svědomí jiné mrzáky :) A koláč mi tak nějak říká, že prostě být napaden, bojovat a přežít je již rutina, nač se tím trápit …
#5604 Hodooor: To vím, ale stejně mi to nešlo z nějakého důvodu … Tak nevím, ale napsal jsem to raději neurčitě aby z toho nebyl faux pax, že tady spoileruju.
#5605 Athaeneus: Ty fajnšmekry si neber osobně, já to psal v komickém smyslu, že se dostáváme až do takových hlubokých úvah. ;-) Snad promineš, že už nebudu rozepisovat podobný sloh moc se mi do toho dneska nechce. :-D Jinak jak jsi říkal, tedy psal na konci o jiných skupinách, tak třeba u Guvernéra byla většina těch lidí hodných nebo normálních, ale díky pocitu bezpečí pak prakticky ignorovali to co dělá guvernér. Čili neřekl bych, že všechny skupiny jsou vylíčeny jako pitomci nebo špatní lidé, třeba Tyress a jeho skupina byli taky dobří lidé, kteří se pak k Rickovi a spol. přidali.
#5592 Monkeyskunk: #5593 chachar: Hoši, předem se omlouvám, že reaguji vždy po delší době, ale jsem holt pomalý a musím si nechat vždycky všechno projít dýl hlavou. Dám tomu delší úvod, který se ne vždy bude týkat WD:
K těm fajnšmekrům přes psychologii: Coby amatérský pisálek, který však svého koníčka chce brát podstivě, jsem se tímhle tématem (samozřejmě též na amatérské úrovnii) zabýval. Takže tím jsem snad trochu políben, abych k tomu mohl něco říct. Tyhle osobní poznámky nejsou věcné.
Že je svět WD iracionální ve své podstatě: Nesouhlasím. Každé umělecké dílo by podle tohoto tvrzení bylo iracionální… Jenže, umělecké dílo je třeba chápat, jako situační model, který nám může něco říct a my si to můžeme přebrat vícero způsoby (Třeba Píseň ledu a ohně/Hra o trůny, jakožto dílo, iracionální není, protože to kupříkladu trefně ukazuje na současnou situaci, kdy světu hrozí pohroma – kácení deštných pralesů a nikoho to popravdě moc netankuje, protože jsou všichni egoističtí a zahledění do sebe). Stejně tak WD, ten seriál, z toho modelového hlediska, nemapuje osudy lidí v zombie apokalypse, ale v nějaké krizové situaci, kdy se svět stane nestabilním a sami ostatní lidé začnou vytvářet ono nebezpečí.
Není pravda, že nemůžeme soudit, co by se v dané situaci dělo, dokud jsme ji sami nezažili. To je ta současná snaha poplivat teoretiky. Existují testy osobnosti (pokud jsou provedeny víceméně kvalitně), které nám dokáží s vysokou pravděpodobností ukázat, jak by se ten a ten člověk v dané situaci zachoval.
To, co mě vadí na seriálu WD je především to, že nejede podle svých pravidel. Každý autor musí ukázat divákovi/čtenáři, jak svět, který stvořil funguje… Jak to běhá a měl by se toho držet, do té doby, než nějakým způsobem vysvětlí, že se to změnilo. WD si přidává všechny pravidla podle sebe, kdy se jim zachce – samé deus ex machiny.
ad 1) Dobře, přiznávám, že to bylo asi mimo. Na smrt Lori jsem nějak zapomněl, měl jsem dojem, že zemřela několik sezon dřív, než Karl (radši píšu tutak, abych ho více oddělil od Carol) sejmul toho kluka. Ale zas vím, od známého, kdo válčil v Jugoslávii, že v krizových situacích se člověk rychle naučí brát ostatní lidi, jako hmotu a připouští si to všechno až pak v klidových fázích. Pokud je boj anonymní, nikoho to nijak netrápí – viz Na západní frontě klid. Nicméně Karl musel slyšet ten hluk. Ten křik. Doma měl malou holku, o níž musel pečovat. A teď viděl, jak tam někdo pronásleduje jeho souseda s mačetou. Už i kdyby nevystřelil, za žádných okolností by ta postava nebyla natolik hloupá, aby dolezla až přímo k nepříteli. ad 2) Jsi kluk, kterému tam někdo z těch Wéček zabil mámu. Je vás tam takových víc. Jsi nasraný. Jsi v afektu. A teď se dozvíš, že nějaký takovýhle dobrák je pouští pryč. Rozhodně ho nějak konfrontuješ (neříkám, že ho hned zastřelíš, ale ta možnost tam je) A takových způsobů i důvodů, proč by to Morgan chytnul do zad, je víc. Ano, doufám, že se to nějak racionálně vysvětlí a ten seriál tím pádem nebude tak mimo. ad 3) Jen tak na okraj, jsem rád, když je ten seriál především o lidech, než o zombících, ale pořád, aby to fungovalo, musejí ty zdechliny být trošku silnější. ad 4) Přišel jsi přesně na jeden elegantní způsob. A taky je víc možností, jak to řešit takhle banální problémy… Třeba stoupnout na náklaďák a házet kamení, dynamit, cokoliv… Sice to zabere čas a nebude to efektivní, ale po dvou letech by to neslo své ovoce.
Na každém kroku jsou lidé, ale neexistují žádná obchodní spojení. Žádné mezifrakční vztahy.
Nejvíc ze všeho mi však vadí, jak nám ten seriál představuje okolní svět: Rickova skupina – ti dobří; všichni ostatní – buď dementní nebo špatní… Ale neexistují zde neutrální frakce. Třeba Terminus, ti lidé sami o sobě nebyli nějací špatní, měli blbou zkušenost a naučili se, jak ji předcházet, navíc přišli na způsob, jak vyřešit problém s nedostatkem potravy… Ale to je ten amerikanismus a všechny ty americké „hodnoty“, to bych už zabíhal do fakt dlouhých témat :D.
Tož, to by tak asi bylo, co mi na WD vadí (jasně, těch věcí je tam víc, ale ty už nechám být). Sám jsem říkal, že mě to už nějak víc netankuje. Naučil jsem se ten seriál brát tak, že je špatný z hlediska kvality, ale zas dobrý z hlediská zábavnosti.
#5590 kezir89: V komikse Rickovi odťal ruku Guvernér, a ako hovoríš, Kirkman toho veľmi ľutoval a do seriálu to nedali, lebo by to bolo moc animácie, ale môže sa to stať. Najviac ma ale dostalo, ako je po boji, a Carl ako nič vyberie z rúry koláč :D
Nejde mi za boha udělat nyní z neznámého důvodu spoiler tak jenom stručně a nepřímo – Vzhledem k minulým epizodám i tomu, že nyní jim to lítá všechno na sliznice (oproti začátku seriálu v Atlantě) o sto šest byl by to od scénáristů nonsens.Navíc i sám Kirkman to tuším zavrhl pro seriál jelikož toho rozhodnutí v komiksu zpětně lituje.
#5599 Monkeyskunk: Opomněl jsi, že Morgan je takový Steven Segal s holí tudíž on si dobrák může dovolit být. :-D K těm chodcům tak třeba v tomhle díle šla Enid ve flashbacku k autu a dokud ho nezatahala za ruku tak relaxoval.To je jak říkám už pak v rovině dohad, nejspíš je to u každého z nich indivindi jak moc velký musí být ten vnější podnět aby se probrali.To už se nicméně dostáváme do bodu mravenčí velikosti a to já už moc nemusím. :-) Zkrátka a dobře pokud nejde o nějakou totální blbost tak mě to zase tolik nebere, to by už Rocky musel dávno mít mozek na kaši nebo Rambo tělo jak řešeto. :-) Jinak vidím,že jsi vynalezl fajn cvičební pomůcku do doby apokalypsy. :-D
Toto byla taktika boje Negana , pomazali si nože , šípy a kopí krví chodců a kohokoliv koho zasáhli byl mrtvý . Tady asi bude možná rozdíl v tom že to bude vnější pořezání a do krve se to nedostane
#5617 Stardos: SPOILER!!! Asi tě zklamu, ale tento spoiler je pravdivý. Já tu epizodu už viděl (zatím bez titulků) a musím říct, že takto debilní smrt si nezasloužil.
#5620 Red Viperse snazi napovedet i fotkami k danemu dilu :-)
Kdo by mohl umřít v další epizodě , o té druhé postavě pochybuju
Nicholas a Glenn jsou uvězněni na popelnici . Nicholas řekne děkuju a zastřelí se . Glenn se pokusí zachytit jeho tělo ovšem spadne na zem . Jedna část chodců trhá Nicholase a druhá Glenna . Glenn neumře , to prostě není možný . Jeho herec pořád natáčí , takže prostě ne . Max. halucinace
#5619 dameoCarol – výborná, ako vždy. Morgan – myslím, že má s nimi niečo spoločné, možno s nimi tiež žil. Predlohu nepoznám, takže toto sú len moje špekulácie.
#5606 chachar: Jo, to jsem byl nějak více popudlivý :D. Tak jasně, všechny skupiny nejsou tak vylíčeny, ale přijde mi, že statisticky nám nedávají autoři moc volnosti, ke komu se přiklonit. Ale tak, pravda, že to neni až tak úplně hrozné, jak to ode mě může znít. Já jenom sám o sobě nemám rád slova dobro a zlo, jelikož jsou častomatoucí.
Jen takova moje teorie jak bych resil takovou zombie apokalipsu :D. Udelal bych takzvany navrat do stredoveku. Na zombiky bych si udelal mece, kopi a stity, nejake brneni myslim ze by stacilo kozene, neni prilis tezke a urcite by odolalo kousnutim. Jasny velky hacek jak sehnat material a jak to vyrobit :D ale urcite by se neco naslo nebo tak :) Na lidi bych si nechaval strelne zbrane a naboje. Proti horde zombiku by stacila jedna stena stitu z lidi a lidi vzadu treba kopi a jen je bodat do hlav :D
Carol je pecka žena ktorá sa s tým nebabre a Morgan ma neskutočne sklamal! Nechce zabíjať a dokonca pustí hajzlov ktorý tam nevinnych ľudí doslova rozsekali na kúsky ako to ma prekvapil strašne v zlom..Totáálne ale totáálne zle…Nebyť tam Carol tak neviem neviem..
#5609 oneill88: Ak myslíš to, že tí dvaja ho poznali, tak to preto, lebo na nich na konci 5. série narazil, pobili sa spolu a Morgan ich bezpečne odložil do auta a odišiel :D
#5609 oneill88: ČO? :D :D to si kde nabral :D
Ludia hráte niekto mobilnú hru Walking dead road to survival?
To že se Morgan choval jako blbec je pravda ale asi si nikdo nevšiml že nechtěl zabíjet protože v té skupině dříve byl taky.
#5611 ori #5612 oriPo STRHUJÍCÍM premiérovém díle? No tak! Nepřehánějte to, ten díl byl nuda až příšerná. Poprvé jsem si říkal, že mě to už nebaví a WD balím. Ale tohle jsem už prožil několikrát a stejně jsem se na další díl podíval a „mají štěstí“.. :o) Zároveň se musím zpětně smát těm dedukcím tady předtím kdo spustil tu „sirénu“. Jedna věc mě dostala taky teď a to velice dobrá scéna s troubou a minutkou. Co se může všechno stát a změnit se během té chvíle co se něco peče. Za mě silný okamžik a naopak – PROBOHA už jim přestaňte píchat všechno co je po ruce do hlav, jako do másla! To je fakt trapné a nejvíc Morgan s ukrutně tvrdou a nezničitelnou násadou od smetáku..se ani nedivím, že před takovým kosmickým matrošem ten borec s kvérem prchl..
#5603 ori: Jou, máš recht … Negan má na svědomí jiné mrzáky :) A koláč mi tak nějak říká, že prostě být napaden, bojovat a přežít je již rutina, nač se tím trápit …
#5604 Hodooor: To vím, ale stejně mi to nešlo z nějakého důvodu … Tak nevím, ale napsal jsem to raději neurčitě aby z toho nebyl faux pax, že tady spoileruju.
#5605 Athaeneus: Ty fajnšmekry si neber osobně, já to psal v komickém smyslu, že se dostáváme až do takových hlubokých úvah. ;-) Snad promineš, že už nebudu rozepisovat podobný sloh moc se mi do toho dneska nechce. :-D Jinak jak jsi říkal, tedy psal na konci o jiných skupinách, tak třeba u Guvernéra byla většina těch lidí hodných nebo normálních, ale díky pocitu bezpečí pak prakticky ignorovali to co dělá guvernér. Čili neřekl bych, že všechny skupiny jsou vylíčeny jako pitomci nebo špatní lidé, třeba Tyress a jeho skupina byli taky dobří lidé, kteří se pak k Rickovi a spol. přidali.
#5615 Athaeneus#5592 Monkeyskunk: #5593 chachar: Hoši, předem se omlouvám, že reaguji vždy po delší době, ale jsem holt pomalý a musím si nechat vždycky všechno projít dýl hlavou. Dám tomu delší úvod, který se ne vždy bude týkat WD:
ad 1) Dobře, přiznávám, že to bylo asi mimo. Na smrt Lori jsem nějak zapomněl, měl jsem dojem, že zemřela několik sezon dřív, než Karl (radši píšu tutak, abych ho více oddělil od Carol) sejmul toho kluka. Ale zas vím, od známého, kdo válčil v Jugoslávii, že v krizových situacích se člověk rychle naučí brát ostatní lidi, jako hmotu a připouští si to všechno až pak v klidových fázích. Pokud je boj anonymní, nikoho to nijak netrápí – viz Na západní frontě klid. Nicméně Karl musel slyšet ten hluk. Ten křik. Doma měl malou holku, o níž musel pečovat. A teď viděl, jak tam někdo pronásleduje jeho souseda s mačetou. Už i kdyby nevystřelil, za žádných okolností by ta postava nebyla natolik hloupá, aby dolezla až přímo k nepříteli. ad 2) Jsi kluk, kterému tam někdo z těch Wéček zabil mámu. Je vás tam takových víc. Jsi nasraný. Jsi v afektu. A teď se dozvíš, že nějaký takovýhle dobrák je pouští pryč. Rozhodně ho nějak konfrontuješ (neříkám, že ho hned zastřelíš, ale ta možnost tam je) A takových způsobů i důvodů, proč by to Morgan chytnul do zad, je víc. Ano, doufám, že se to nějak racionálně vysvětlí a ten seriál tím pádem nebude tak mimo. ad 3) Jen tak na okraj, jsem rád, když je ten seriál především o lidech, než o zombících, ale pořád, aby to fungovalo, musejí ty zdechliny být trošku silnější. ad 4) Přišel jsi přesně na jeden elegantní způsob. A taky je víc možností, jak to řešit takhle banální problémy… Třeba stoupnout na náklaďák a házet kamení, dynamit, cokoliv… Sice to zabere čas a nebude to efektivní, ale po dvou letech by to neslo své ovoce.
Tož, to by tak asi bylo, co mi na WD vadí (jasně, těch věcí je tam víc, ale ty už nechám být). Sám jsem říkal, že mě to už nějak víc netankuje. Naučil jsem se ten seriál brát tak, že je špatný z hlediska kvality, ale zas dobrý z hlediská zábavnosti.
#5606 chachar#5602 chachar: musíš dát volný řádek, vykřičník, a mezeru :) pak můžeš psát spojler, je to dost hloupě udělané no
#5606 chachar#5590 kezir89: V komikse Rickovi odťal ruku Guvernér, a ako hovoríš, Kirkman toho veľmi ľutoval a do seriálu to nedali, lebo by to bolo moc animácie, ale môže sa to stať. Najviac ma ale dostalo, ako je po boji, a Carl ako nič vyberie z rúry koláč :D
#5607 kezir89Nejde mi za boha udělat nyní z neznámého důvodu spoiler tak jenom stručně a nepřímo – Vzhledem k minulým epizodám i tomu, že nyní jim to lítá všechno na sliznice (oproti začátku seriálu v Atlantě) o sto šest byl by to od scénáristů nonsens.Navíc i sám Kirkman to tuším zavrhl pro seriál jelikož toho rozhodnutí v komiksu zpětně lituje.
#5604 Hodooor#5599 Monkeyskunk: Opomněl jsi, že Morgan je takový Steven Segal s holí tudíž on si dobrák může dovolit být. :-D K těm chodcům tak třeba v tomhle díle šla Enid ve flashbacku k autu a dokud ho nezatahala za ruku tak relaxoval.To je jak říkám už pak v rovině dohad, nejspíš je to u každého z nich indivindi jak moc velký musí být ten vnější podnět aby se probrali.To už se nicméně dostáváme do bodu mravenčí velikosti a to já už moc nemusím. :-) Zkrátka a dobře pokud nejde o nějakou totální blbost tak mě to zase tolik nebere, to by už Rocky musel dávno mít mozek na kaši nebo Rambo tělo jak řešeto. :-) Jinak vidím,že jsi vynalezl fajn cvičební pomůcku do doby apokalypsy. :-D
#5591 chachar: V komiksu ovšem
Toto byla taktika boje Negana , pomazali si nože , šípy a kopí krví chodců a kohokoliv koho zasáhli byl mrtvý . Tady asi bude možná rozdíl v tom že to bude vnější pořezání a do krve se to nedostane