#5598 chachar: Mno 2ku si nepochopil jak to myslel. Může být takovej mesiáš, proč by ne. Jde o to, že by ho už dávno někdo zabil. Vidíš jak se chovají W a jim podobný bandy. Jednou by ho ušetřil a nic, ale podruhé by se mu to vymstilo. Nebo potřetí nebo počtvrté, ale je to nevyhnutelné. Koneckonců, stačí se podívat na nějaký dokument z II. světové z Japonska, jak to tam fungovalo. Zraněnej japončík brečel, že se vzdává a prosil o pomoc, tak k němu šli doktoři a bum, odpálil granát. Jak vojáci tak civilisti. Né nadarmo se říká, dobrácí umírají nejdřív :) K chodcům, nemusí jídlo vidět, stačí slyšet a nastartují se. Každopádně to chrčení a šourání není zas tak těžké slyšet, když přihlédneme k tomu, že míra okolního hluku v tamní realitě je celkem nízká (žádný auta, továrny, letadla, elektřina…). A kdyžuž se k tobě šourají těch 10–15 m za rohem, tak už nastartovaní jsou, tudíž by nějaký to chrčeníčko taky vydávali a ty bys je měl v klidu uslyšet. Hlavně v lese mě to vždycky bije do očí :-D 4. Pokud se držíme toho, co v seriálu ukázali, tak většina walkerů je ve stavu, že jim hlavu rozmáčkneš rukama, takže ti stačí obří tyč, ani nemusíš mít špičku, jen je pomalu upouštět a v klidu :-D Já jako gurmán, bych postavil nějakou rotovací hlavu, na kterou bych připevnil mačety, přes hřídel a řetěz bych to napojil k takovemu tomu kolu na cvičení, walkerům bych trochu rozšířil ten průchod u kamionů, tak na 1 za sekundu, poblíž bych postavil tu hlavu s mačetama a šlapal a šlapal a šlapal :-D A pár dobrých duší, by je klackama odklízelo, aby se tam nehromadily hlavy a těla :-D
#5596 Monkeyskunk: Ano proto třeba někteří lidé v krizové situaci tzv. zamrznou, tedy nejsou schopni nic udělat i když ví, že by měli jinak přijdou k újmě.Celkově je něco jiného to hodnotit jako divák od televize než jako člověk, který by v takovém světě opravdu žil, tím chci říct, že my tady můžeme psát co je racionální chování a co ne, ale dokud by jsme v té situaci sami reálně nebyli nemůžeme říct jak bychom reagovali.K tomu bodu 2. kolegy – ano souhlasím s tím, že se chová jako nějaký Mesiáš, ale říkám, nevíme koho potkal a co to způsobilo, prostě jak nabyl toho přesvědčení, kterým se nyní řídím. Můj osobní pohled je, že ten chlapík, kterého potkal mu pomohl nějak se dostat přes smrt syna pomocí filozofických řečí a pohledu na svět a lidské bytosti.3. bod chodci jsou někdy paralyzovaní tím, že nemají co žrát a když se před nimi objeví najednou jídlo tak se samozřejmě nastartují + samozřejmě efekt překvapení pro obecenstvo atd. dovedu si pak zase živě vybavit ty diskuze, že už je to pouze o lidech a ne o WD. :-) 4. bod moc si nedovedu představit jak by třeba banda 30 osob likvidovalo stádo o velikosti toho co bylo v lomu u Alexandrie, přece jen sekat někoho nožem nebo mačetou půl dne v kuse asi nikdo nevydrží, počet by vždy nakonec převážil tu přemýšlející menšinu. Jediné řešení by bylo postupně je pouštět tím, že by třeba couvli kamionem atd. A dál už se mi nechce psát :-D Prostě pokud se nejedná o nějakou do očí bijící blbost tak bych to zase tolika neřešil, ono je to zkrátka film potažmo seriál.
#5595 Hodooor: jou, to jsem čekal, že bude Morgan, kterej se potuloval a vlezl do nějakého baráku a já si hned nemohl vzpomenout, že do zbrojnice se šlo po schodech dolů a ne nahoru … takže, koho sejme? :D
#5593 chachar: Mno samozřejmě je těžký říct, jak by se která postava v danou chvíli ve skutečnosti chovala, ale tak jak to kolega popsal, má krom Carla pravdu ve všech bodech. Pudu sebezáchovy se prostě nezbavíš, ať si mentálně silnej jak chceš :)
#5594 Hodooor: Jo, já si to právě myslel, že to byla úplně jiná situace, proto mu v ní taky nedávám za pravdu.
Bojím se aby v tom zmatku nepozapomněli na Otýlii co číhá vystresovaná s nataženou bouchačkou za dveřma v tom kumbálku se zbraněma s jediným úkolem – vystřílet to do prvního kdo otevře dveře a nepřestávat dokud nepadne k zemi :D
#5592 Monkeyskunk: Ten kluk tenkrát měl ale v rukou pušku a nepoložil ji ani na vyzvání, tady tenhle žádnou pušku neměl + měl prostřelenou nohu, to je obrovský rozdíl. Hloupost byla jen to že šel Carl až k němu na dosah.
#5592 Monkeyskunk: Tak tehdy to bylo způsobeno tím, že musel zabít Lori, Rick byl z toho na palici a Carl tak zůstal prakticky sám po takto, když už jsou tedy zde fajnšmekři přes psychologii silně traumatizujícím zážitku.Teď je zase v úplně jiné situaci, Rick je zase svéprávný má malou sestru o kterou se musí starat a je zakochaný do Enid.Celkově mi přijde úsměvné, když někdo napíše, že postavy nejednají racionálně, že v reálném životě by to bylo tak a tak. Celý svět WD je iracionální už ve své podstatě a navíc i v životě lidé jednají jinak v různých situacích a to, že se v jedné situaci zachová člověk racionálně neznamená, že se v jiné situaci pod vlivem jiných okolností nezachová iracionálně.Morgan mě taky štve s tím svým přístupem, trošku mi to připomíná evropské politiky v současné migrační krizi, ale zase nevíme čím prošel během té doby co byl mimo seriál. Nejspíš potkal někoho přes východní umění, vzhledem k tomu jak se ohání se svou pasteckou holí.
#5589 Athaeneus: Těžký souhlas defakto se vším :-D Ikdyž to že zaváhá Carl před přímou střelou do hlavy, to mi zas tak nenormální nepříjde. Ano je ostřílenej, ale pořád je to dítě. Navíc teď měli nějakou dobu poměrně klid, tak mohl prostě jen vypadnout z té role tvrďáka, navíc se mi nezdá, že by viděl jak W sekají ostatní na kousky, takže si mohl říct jen nějací banditi co jim chcou sebrat opevněnou komunitu. Je fakt, že si nevzpomínám na toho borce co předtím střelil bez problémů (a Hershel mu to vykecával), takže nevím jestli byl taky bezbraný a prosil o život. Ono taková věc tě mnohdy bude stát vteřinku zaváhání, pokud opravdu nezabiješ celé svoje minulé já. Ale jinak v podstatě souhlas no :-)
To s tím říznutím by nemělo Rickovi nic udělat, v 5. sérii epizoda 10 Sasha taky nožem, který měla od krve chodce řízla Abrahama a nic se mu nestalo.Což mi i logicky tak vychází, že se nemůže prakticky nakazit jelikož infikovaní jsou stejně všichni.Z toho vyplývá, že přeměnit se může člověk pouze tím, že zemře nebo je pokousaný, jelikož chodci mají v ústech asi nějaké bakterie co to způsobí.
Díl hodně dobrý, Carol úplná assasínka, která se s tím nemaže. Morgan mě taky štve s tou svoji umírněností, člověk by řekl, že po tom všem co zažil bude jednat razantněji … jsem tedy zvědav, jak se bude vyvýjet jeho vztah s Alexandrií i naší skupinou :)
Spoiler – Sneak Peek ukázal, že se Rick pořezal pěst o nůž (po té, co svůj zlomil v lebce jiného), který měl chodec v těle a tak mě napadá, že by Rick přišel o ruku jako v komixu? Tam to sice bylo díky Neganovi, pokud se nepletu a taky autor říkal, že připravit Ricka o ruku byla chyba, ale kdo ví :)
#5573 deletest: #5578 Hodooor: Nemluvim o lidech z Alexandie, pánové… Fajn, příklad scénáristické hlouposti. Uvedls tu příklad reálného života… V reálném životě, v případě ohrožení, lidé jednají převážně pudově. V seriálu Walking Dead tak nejedná skoro nikdo (všichni mají extrémně silné superego). A to je to, co mně vadí. Ten seriál nejede podle jednotných pravidel, ale při každé situaci postavy jednají jinak.
Pojďme na tu stupiditu:
Karl – Zatímco v jedné z předchozích sezón nemilosrdně zastřelil nějakého kluka (což tehdy bylo vysoce racionální řešení a ne to, jak o tom promlouval blbec Hershel), čímž dokázal, že na to má… Teď, v nové situaci, se zdráhá poslat kulku rovnou do hlavy někomu mnohem nebezpečnějšímu.
Morgan – takovýhle blbec nemá šanci existovat v tom světě, jež autoři stvořili. Kdyby se někdo dozvěděl, že nechal ty kretény jít, s vysokou pravděpodobností by to rychle věděla celá komunita a od nějakýho afekťáka by schytal ránu do zad. Ten svět je takový až duševně čistý. Minimum šílenství.
Zombící jsou hluční jak hovado, ale vždycky se dokážou dostat postavám do zad…
Jak dlouho je to po apokalypse? 2 roky? Dost času na to, aby spolu lidé utvořili mnohé tábory (shlukovali by se) a velkou část zombíků společně vylikvidovali (tak, jak jsou ty zdechliny napsaný v současné době, lokální stádo není žádná hrozba pro skupinu třiceti zorganizovaných lidí.
Je to všechno takové až moc idealizované.
Pojďme k Alexandrii. Původně jsem o tom nechtěl mluvit, ale jde mi slina. Jediná komunita široko daleko. Podle všeho ten gay sváží už dva roky v kuse lidi z jiných skupin sem do tohohle střediska. Aha, dobrý… Takže ti lidé z jiných skupin dělali za tu dobu co? Byli snad v něčem podobném jako je Alexandrie?
A tak je to s celým seriálem. Prostě to je pouze oddechová záležitost a ne propracované dílo, zabývající se modelovým příkladem žití v post-apokalyptické společnosti. Přičemž by stačilo, aby byli zombíci ze začátku o trochu rychlejší a tišší a už by to dávalo všechno víc smyslu.
To je ale problém mnoha současných děl – autoři vytvoří svět s určitými pravidly a pak si je dle libosti mění.
Opět parádní díl. Ze začátku takovej klídek, kdy si člověk myslel, že to bude další kecací díl, což jen umocnilo ten chaos, co nastal. Wéčka jsem čekal až po pauze, takže pro mě překvápko. Ukázali se jako parta brutálních magorů, co jim jde jen o zabíjení. Divím se Morganovu přístupu, ale ke konci snad prozřel. Trochu mě vadilo, že Carol zabila toho svázaného, mohli ho někam uklidit a pak vyslechnout. Každopádně lidé Alexandrie se ukázali jako naprostý měkoty, snad je tohle probere a začnou cvičit a hlavně budovat nějakou obranu. Divím se, proč nevyčistili od porostu aspon kus prostoru kolem hradby, aby měli přehled. Co se týče Enid, tak podle úvodu to nevypadá, že narazila na Wéčka a je jejich špionéme, ale kdo ví? třebas nás jen chtějí scénáristé zmást.
Tak Epizoda byla zezačátku dost o ničem…říkal sem si: „to jsme jim zase nalítli..“ i když sem si podvědomě říkal, kdy se zase z Carol stane chladokrevnej zabiják, když potom zabili tu první ženskou hned sem věděl, že to bude teď a tady. Neváhala ani minutu a bylo to skvělý. Bez ní by to tam nejspíš celý padlo. Morgan s jeho přístupem opravdu zklamal a celou dobu jsem si říkal ať se konečně vzpamatuje. Nakonci teda..alespoň podle střihu to vypadalo, že toho posledního „Švába“ zabil, a doufám že ho to zlomilo. Dost mě překvapil Carl, kterej tady podle mého teda dost zaškobrtl…už jsem si o něm taky myslel že je chladnokrevnej zabiják.
Lidé z Alexandrie mne teda velmi zklamali ale to se vlastně dalo čekat…Nejvíc mě pobavil syn Deany (ted si nevzpomenu na jméno) co střílel z tý věže. S variací Mk12 s optikou se dá opravdu hodně slušně trefit cíl i na delší vzdálenost, aniž byste byli zkušení střelci…troufám si říct, že většina laiků, by dokázala půlku z Wolves z té střechy postřílet…pokud by si zachovala chladnou hlavu, což asi nebyl tento případ.
Co by „som vypichol“ na závěr byla věc, které jsem si za celý WD snad dnes všiml poprvé…a dříve možná v pár vyjímkách. Útočníci zde v několika případech nepadli po první ráně ze střelné zbraně, což je dost pravděpodobné i v reálném životě. Je důležité uvědomit si jednu věc a to že pokud nezasáhnete mozek nebo míchu, případně jiný životně důležitý orgán šance na smrt jedním zásahem je podle statistik 6–9%. Nejvíc to šlo vidět, ve zbrojnici kde Carol dvakrát střelila z pušky toho chlápka a on přesto utekl, nejspíš teda později jistě bez lékařské pomoci zemře, ale to že by byl ještě nekolik desítek sekund..možná i minut schopný útoku nebo pohybu je velice možné a nemusí to být jen následek „zdrogování“, podruhé to šlo krásně vidět když Aaron střílel po tom chlápkovi na terase. Tam šlo naopak o to, že Aaron měl zbraň opravdu slabé ráže (pravděpodobně .38 speciál) což je na sebeobranu poměrně slabý náboj a útočník je i po několika zásazích schopen pokračovat v útoku. Takže…to mě zde opravdu potěšilo…a uplně na konec snad jen že Wolves byli naprostý amatéři, útočil beze zbraní to byla skoro jistá sebevražda. No ono to podle všeho vůbec nevypadalo na žádný Einsteiny.
Wau :D Jakože fakt velký bod pro scénáristy . Zajímá mě , jak si nikdo nemohl všimnout že Vlci přelezli . Enid s nima nebude , z flashbacků vyplývá ,že byla z rodiči a potom rovnou do Alexandrie . Pokud se dokázal udržet venku na živu Gabriel při útoku , pro ni by to neměl být žádný problém . Carol jednoznačně top . Zdá se mi , že ona zabila všechny . Potom ještě zabil Carl jednoho , Aaron a Rosita tři nebo kolik a potom Holly ( která tedy moc dlouho nevydržela :D ) a pár obyvatel . Jo a samozřejmě Jessie jednu , což se mi náramně líbilo . Prostě jak ji bodala těmi nůžkami . Morgan zklamal , myslel jsem si , že když uvidí W , tak se vzpamatuje , ale ne , druhý Tyreese toto . A ještě mě zajímá kolik lidí z Alexandrie je na živu
#5598 chachar: Mno 2ku si nepochopil jak to myslel. Může být takovej mesiáš, proč by ne. Jde o to, že by ho už dávno někdo zabil. Vidíš jak se chovají W a jim podobný bandy. Jednou by ho ušetřil a nic, ale podruhé by se mu to vymstilo. Nebo potřetí nebo počtvrté, ale je to nevyhnutelné. Koneckonců, stačí se podívat na nějaký dokument z II. světové z Japonska, jak to tam fungovalo. Zraněnej japončík brečel, že se vzdává a prosil o pomoc, tak k němu šli doktoři a bum, odpálil granát. Jak vojáci tak civilisti. Né nadarmo se říká, dobrácí umírají nejdřív :) K chodcům, nemusí jídlo vidět, stačí slyšet a nastartují se. Každopádně to chrčení a šourání není zas tak těžké slyšet, když přihlédneme k tomu, že míra okolního hluku v tamní realitě je celkem nízká (žádný auta, továrny, letadla, elektřina…). A kdyžuž se k tobě šourají těch 10–15 m za rohem, tak už nastartovaní jsou, tudíž by nějaký to chrčeníčko taky vydávali a ty bys je měl v klidu uslyšet. Hlavně v lese mě to vždycky bije do očí :-D 4. Pokud se držíme toho, co v seriálu ukázali, tak většina walkerů je ve stavu, že jim hlavu rozmáčkneš rukama, takže ti stačí obří tyč, ani nemusíš mít špičku, jen je pomalu upouštět a v klidu :-D Já jako gurmán, bych postavil nějakou rotovací hlavu, na kterou bych připevnil mačety, přes hřídel a řetěz bych to napojil k takovemu tomu kolu na cvičení, walkerům bych trochu rozšířil ten průchod u kamionů, tak na 1 za sekundu, poblíž bych postavil tu hlavu s mačetama a šlapal a šlapal a šlapal :-D A pár dobrých duší, by je klackama odklízelo, aby se tam nehromadily hlavy a těla :-D
#5601 chachar#5596 Monkeyskunk: Ano proto třeba někteří lidé v krizové situaci tzv. zamrznou, tedy nejsou schopni nic udělat i když ví, že by měli jinak přijdou k újmě.Celkově je něco jiného to hodnotit jako divák od televize než jako člověk, který by v takovém světě opravdu žil, tím chci říct, že my tady můžeme psát co je racionální chování a co ne, ale dokud by jsme v té situaci sami reálně nebyli nemůžeme říct jak bychom reagovali.K tomu bodu 2. kolegy – ano souhlasím s tím, že se chová jako nějaký Mesiáš, ale říkám, nevíme koho potkal a co to způsobilo, prostě jak nabyl toho přesvědčení, kterým se nyní řídím. Můj osobní pohled je, že ten chlapík, kterého potkal mu pomohl nějak se dostat přes smrt syna pomocí filozofických řečí a pohledu na svět a lidské bytosti.3. bod chodci jsou někdy paralyzovaní tím, že nemají co žrát a když se před nimi objeví najednou jídlo tak se samozřejmě nastartují + samozřejmě efekt překvapení pro obecenstvo atd. dovedu si pak zase živě vybavit ty diskuze, že už je to pouze o lidech a ne o WD. :-) 4. bod moc si nedovedu představit jak by třeba banda 30 osob likvidovalo stádo o velikosti toho co bylo v lomu u Alexandrie, přece jen sekat někoho nožem nebo mačetou půl dne v kuse asi nikdo nevydrží, počet by vždy nakonec převážil tu přemýšlející menšinu. Jediné řešení by bylo postupně je pouštět tím, že by třeba couvli kamionem atd. A dál už se mi nechce psát :-D Prostě pokud se nejedná o nějakou do očí bijící blbost tak bych to zase tolika neřešil, ono je to zkrátka film potažmo seriál.
#5599 Monkeyskunk#5595 Hodooor: jou, to jsem čekal, že bude Morgan, kterej se potuloval a vlezl do nějakého baráku a já si hned nemohl vzpomenout, že do zbrojnice se šlo po schodech dolů a ne nahoru … takže, koho sejme? :D
#5593 chachar: Mno samozřejmě je těžký říct, jak by se která postava v danou chvíli ve skutečnosti chovala, ale tak jak to kolega popsal, má krom Carla pravdu ve všech bodech. Pudu sebezáchovy se prostě nezbavíš, ať si mentálně silnej jak chceš :)
#5594 Hodooor: Jo, já si to právě myslel, že to byla úplně jiná situace, proto mu v ní taky nedávám za pravdu.
#5598 chacharBojím se aby v tom zmatku nepozapomněli na Otýlii co číhá vystresovaná s nataženou bouchačkou za dveřma v tom kumbálku se zbraněma s jediným úkolem – vystřílet to do prvního kdo otevře dveře a nepřestávat dokud nepadne k zemi :D
#5597 kezir89#5592 Monkeyskunk: Ten kluk tenkrát měl ale v rukou pušku a nepoložil ji ani na vyzvání, tady tenhle žádnou pušku neměl + měl prostřelenou nohu, to je obrovský rozdíl. Hloupost byla jen to že šel Carl až k němu na dosah.
#5596 Monkeyskunk#5592 Monkeyskunk: Tak tehdy to bylo způsobeno tím, že musel zabít Lori, Rick byl z toho na palici a Carl tak zůstal prakticky sám po takto, když už jsou tedy zde fajnšmekři přes psychologii silně traumatizujícím zážitku.Teď je zase v úplně jiné situaci, Rick je zase svéprávný má malou sestru o kterou se musí starat a je zakochaný do Enid.Celkově mi přijde úsměvné, když někdo napíše, že postavy nejednají racionálně, že v reálném životě by to bylo tak a tak. Celý svět WD je iracionální už ve své podstatě a navíc i v životě lidé jednají jinak v různých situacích a to, že se v jedné situaci zachová člověk racionálně neznamená, že se v jiné situaci pod vlivem jiných okolností nezachová iracionálně.Morgan mě taky štve s tím svým přístupem, trošku mi to připomíná evropské politiky v současné migrační krizi, ale zase nevíme čím prošel během té doby co byl mimo seriál. Nejspíš potkal někoho přes východní umění, vzhledem k tomu jak se ohání se svou pasteckou holí.
#5596 Monkeyskunk #5605 Athaeneus#5589 Athaeneus: Těžký souhlas defakto se vším :-D Ikdyž to že zaváhá Carl před přímou střelou do hlavy, to mi zas tak nenormální nepříjde. Ano je ostřílenej, ale pořád je to dítě. Navíc teď měli nějakou dobu poměrně klid, tak mohl prostě jen vypadnout z té role tvrďáka, navíc se mi nezdá, že by viděl jak W sekají ostatní na kousky, takže si mohl říct jen nějací banditi co jim chcou sebrat opevněnou komunitu. Je fakt, že si nevzpomínám na toho borce co předtím střelil bez problémů (a Hershel mu to vykecával), takže nevím jestli byl taky bezbraný a prosil o život. Ono taková věc tě mnohdy bude stát vteřinku zaváhání, pokud opravdu nezabiješ celé svoje minulé já. Ale jinak v podstatě souhlas no :-)
#5593 chachar #5594 Hodooor #5605 AthaeneusK tomu sneak peeku s Rickem :
To s tím říznutím by nemělo Rickovi nic udělat, v 5. sérii epizoda 10 Sasha taky nožem, který měla od krve chodce řízla Abrahama a nic se mu nestalo.Což mi i logicky tak vychází, že se nemůže prakticky nakazit jelikož infikovaní jsou stejně všichni.Z toho vyplývá, že přeměnit se může člověk pouze tím, že zemře nebo je pokousaný, jelikož chodci mají v ústech asi nějaké bakterie co to způsobí.
#5600 StardosDíl hodně dobrý, Carol úplná assasínka, která se s tím nemaže. Morgan mě taky štve s tou svoji umírněností, člověk by řekl, že po tom všem co zažil bude jednat razantněji … jsem tedy zvědav, jak se bude vyvýjet jeho vztah s Alexandrií i naší skupinou :)
Spoiler – Sneak Peek ukázal, že se Rick pořezal pěst o nůž (po té, co svůj zlomil v lebce jiného), který měl chodec v těle a tak mě napadá, že by Rick přišel o ruku jako v komixu? Tam to sice bylo díky Neganovi, pokud se nepletu a taky autor říkal, že připravit Ricka o ruku byla chyba, ale kdo ví :)
#5603 ori#5573 deletest: #5578 Hodooor: Nemluvim o lidech z Alexandie, pánové… Fajn, příklad scénáristické hlouposti. Uvedls tu příklad reálného života… V reálném životě, v případě ohrožení, lidé jednají převážně pudově. V seriálu Walking Dead tak nejedná skoro nikdo (všichni mají extrémně silné superego). A to je to, co mně vadí. Ten seriál nejede podle jednotných pravidel, ale při každé situaci postavy jednají jinak.
Pojďme na tu stupiditu:
A tak je to s celým seriálem. Prostě to je pouze oddechová záležitost a ne propracované dílo, zabývající se modelovým příkladem žití v post-apokalyptické společnosti. Přičemž by stačilo, aby byli zombíci ze začátku o trochu rychlejší a tišší a už by to dávalo všechno víc smyslu.
To je ale problém mnoha současných děl – autoři vytvoří svět s určitými pravidly a pak si je dle libosti mění.
#5592 MonkeyskunkOpět parádní díl. Ze začátku takovej klídek, kdy si člověk myslel, že to bude další kecací díl, což jen umocnilo ten chaos, co nastal. Wéčka jsem čekal až po pauze, takže pro mě překvápko. Ukázali se jako parta brutálních magorů, co jim jde jen o zabíjení. Divím se Morganovu přístupu, ale ke konci snad prozřel. Trochu mě vadilo, že Carol zabila toho svázaného, mohli ho někam uklidit a pak vyslechnout. Každopádně lidé Alexandrie se ukázali jako naprostý měkoty, snad je tohle probere a začnou cvičit a hlavně budovat nějakou obranu. Divím se, proč nevyčistili od porostu aspon kus prostoru kolem hradby, aby měli přehled. Co se týče Enid, tak podle úvodu to nevypadá, že narazila na Wéčka a je jejich špionéme, ale kdo ví? třebas nás jen chtějí scénáristé zmást.
#5585 Vission: Přesně ten moment jsem myslel… Mám pocit, že sebral glocka. Kde ho vzal?
Dále mě není jasný, co zamýšleli s tím kamionem. Pokud nemeli v privesu nemrtvy.
!Rick patri k W
#5584 john.h: já si všiml jen jednoho véčkaře co utíkal před morganem a sebral ze země zbraň jinak j iasi vážně neměli …
jinak můj odhad je že to nebyly „skuteční“ W jen nějaký předvoj,(kvuli tomu jeho"stejně nemáme na výběr" ) a proto neměli zbraně
#5587 john.hNemel jeden z tech Wecek glocka, co Rickovi zmizel v minuly serii z plechovky?
#5585 VissionTak Epizoda byla zezačátku dost o ničem…říkal sem si: „to jsme jim zase nalítli..“ i když sem si podvědomě říkal, kdy se zase z Carol stane chladokrevnej zabiják, když potom zabili tu první ženskou hned sem věděl, že to bude teď a tady. Neváhala ani minutu a bylo to skvělý. Bez ní by to tam nejspíš celý padlo. Morgan s jeho přístupem opravdu zklamal a celou dobu jsem si říkal ať se konečně vzpamatuje. Nakonci teda..alespoň podle střihu to vypadalo, že toho posledního „Švába“ zabil, a doufám že ho to zlomilo. Dost mě překvapil Carl, kterej tady podle mého teda dost zaškobrtl…už jsem si o něm taky myslel že je chladnokrevnej zabiják.
Lidé z Alexandrie mne teda velmi zklamali ale to se vlastně dalo čekat…Nejvíc mě pobavil syn Deany (ted si nevzpomenu na jméno) co střílel z tý věže. S variací Mk12 s optikou se dá opravdu hodně slušně trefit cíl i na delší vzdálenost, aniž byste byli zkušení střelci…troufám si říct, že většina laiků, by dokázala půlku z Wolves z té střechy postřílet…pokud by si zachovala chladnou hlavu, což asi nebyl tento případ.
Co by „som vypichol“ na závěr byla věc, které jsem si za celý WD snad dnes všiml poprvé…a dříve možná v pár vyjímkách. Útočníci zde v několika případech nepadli po první ráně ze střelné zbraně, což je dost pravděpodobné i v reálném životě. Je důležité uvědomit si jednu věc a to že pokud nezasáhnete mozek nebo míchu, případně jiný životně důležitý orgán šance na smrt jedním zásahem je podle statistik 6–9%. Nejvíc to šlo vidět, ve zbrojnici kde Carol dvakrát střelila z pušky toho chlápka a on přesto utekl, nejspíš teda později jistě bez lékařské pomoci zemře, ale to že by byl ještě nekolik desítek sekund..možná i minut schopný útoku nebo pohybu je velice možné a nemusí to být jen následek „zdrogování“, podruhé to šlo krásně vidět když Aaron střílel po tom chlápkovi na terase. Tam šlo naopak o to, že Aaron měl zbraň opravdu slabé ráže (pravděpodobně .38 speciál) což je na sebeobranu poměrně slabý náboj a útočník je i po několika zásazích schopen pokračovat v útoku. Takže…to mě zde opravdu potěšilo…a uplně na konec snad jen že Wolves byli naprostý amatéři, útočil beze zbraní to byla skoro jistá sebevražda. No ono to podle všeho vůbec nevypadalo na žádný Einsteiny.
A co se týče Enid :D
Byla myslím viděna na natáčení po Mid season , takže se vrátí , možná s Hilltopem :)
#5579 Hodooor: Aha, preklikol som sa :D
Wau :D Jakože fakt velký bod pro scénáristy . Zajímá mě , jak si nikdo nemohl všimnout že Vlci přelezli . Enid s nima nebude , z flashbacků vyplývá ,že byla z rodiči a potom rovnou do Alexandrie . Pokud se dokázal udržet venku na živu Gabriel při útoku , pro ni by to neměl být žádný problém . Carol jednoznačně top . Zdá se mi , že ona zabila všechny . Potom ještě zabil Carl jednoho , Aaron a Rosita tři nebo kolik a potom Holly ( která tedy moc dlouho nevydržela :D ) a pár obyvatel . Jo a samozřejmě Jessie jednu , což se mi náramně líbilo . Prostě jak ji bodala těmi nůžkami . Morgan zklamal , myslel jsem si , že když uvidí W , tak se vzpamatuje , ale ne , druhý Tyreese toto . A ještě mě zajímá kolik lidí z Alexandrie je na živu