Ahoj, také se po dlouhé době připojím do diskuze…:), teda, druhý díl čtvrté řady se mi líbil daleko víc než první…byla tam alespoň nějaká pořádná akce…akorát celkově musím říct, že tahle řada bude asi celkově nejslabší…přijde mi, že se tam děje kuloví…takový to, že zombie nabadaj věznici, snaží se dostat přes plot, toho už bylo dost ve třetí sérii…mohlo by se to trochu poznout…stejně tak diskuze jak zabít zombie, učit děti, jak se to asi šíří…toho už taky bylo dost…mám otázku…proč se skupina nepřesunula do Woodbury? Trochu to tam vylepšit, nerazit Guvernérův autoritářský režim a bylo by to…takhle ve věznici jsou pěkně na ráně…dobře, z vnější jim hrozí maximálně skupina zombie, ale jeden člověk se vevnitř nakazí a polovina lidí chcípne…jako není to špatný, ale trochu mě to nudí…uvidíme dál…:)
Zdravim, postava daryla sa mi páči, myslím hereckým výkonom. Super by bolo, kebyže už zomrie, tak ako v komikse iné postavy.Ale bol by som rad keby sme skusili porozmyslat, kedy sa na scénu dostane Abraham. Bolo písané že sa objaví, a už aj uverejnene kto ho ztvárni, a tak čo si myslíte , kedy príde ? plus, nezdá sa mi že by v skupine mali byt aj abraham aj tyreese, predsa, spolu s darylom by tam boli 3 "hlavné " postavy . :-)
#1555 Harimata: To, že Daryl nemá žádnou babu, je podle mě jen tím, že je dost antisociální a nevyhledává bližší lidský kontakt. Stačilo, jak se tvářil, když ho Beth objala v prvním díle. Samozřejmě scénáristy v tom také hrají roli ;)
#1550 k_ub0: Já teda z Daryla moc paf nejsem, já miluju svého manžela a od chvíle, co ho znám, mě ostatní chlapi moc neberou :D , takže nejsem dobrý vzorek . Každopádně mě u Daryla přijde trochu divný, že si ještě nezačal s žádnou babou. Tak by mě zajímalo, co za tím je. Jestli ho ženský nezajímají, nebo čeká na princeznu Leu :D Nebo jestli je tou svou novou rolí slušňáka tak paralyzovanej, že si není jistý, jestli vůbec může :) Moje teorie je ale scénaristická-právě aby byl pořád tak oblíbenej u ženskejch. Dokud nemá babu, tak je atraktivnější.
Hlavně-možná mi něco uniká, ale k čemu bylo zabít někoho, kdo je nemocný a už dávno v karanténě? Pokud by šlo jen o ochranu ostatních, či sebe sama před nákazou. Jestli někoho nakazili, jejich smrt to nijak nezmění.Já si fakt myslím že je někdo zabil proto, že prostě zabíjet toužil. Byli bokem od ostatních, nevím, jaký tam byl časový posun, ale mohl to dělat když spali. Podle mě je zabili, protože byli snadná kořist. Proč je polil benzínem, toť otázka, důvodů mohlo být víc.
taky je mohla zabít Beth ze strachu rozšíření nákazy na Judith, přece se o Judith celou dobu stará tak to v ní mohlo vyvolat mateřský pud a to chránit dítě za každou cenu nehledě na to že v prvním díle po smrti toho lover boye (nepamatuju si jmeno) se chovala absolutně bez emocí takže i psychycky by to mohla unést
cizinec, skrytý vězeň – to určitě být nemohl protože když se kouknete na první sekundu záběru tak krev je jenom na polštáři to znamená, že tam někdo přišel a probodl jim mozek (nemohl použít zbraň to by bylo slyšet a ten druhý by hned věděl co a jak) takže toho člověka museli znát, a pochybuju že oba spali a on se tam vplížil (to by bylo dost divný)
dítě – neříkám že u toho žádné dítě nebylo, to je dost možný, ale rozhodně to udělal někdo mnohem starší a silnější
to zabití a upálení se stalo během jednoho dne, pravděpodobně někdy během té doby co se snažili vyřešit ten plot, páč u toho byl i Tyreese, který by určitě nečekal celou noc než by šel za svojí přítelkyní, zvláště když ví že může brzo umřít…
#1550 k_ub0: Právě proto, že jsi mužského pohlaví, tak to nepochopíš :D Daryl, respektivě Norman, není typický krasavec, ale má to něco, co ho dělá přitažlivým. A to nejen v TWD jako Daryla. Ve všech jeho filmech, který jsem měla možnost vidět (asi tak 10), byl super. Asi proto, že nejen, že dobře vypadá, ale on je fakt i dobrý herec ;)
#1545 Harimata: jo jo kuša neni sexy to z daryla ste slečny paf :D keby zabijal vareškou tak aj tak budete zneho namakko :D akože z jason statham pochopim prečo ženy slintaju som podobny typ holohlavy vyšportovany ale daryl ? tie vlasy a všetko vypada jak zmoknute kura :D ale šak každemu sa pači niečo ine ajtak daryla mam rad v seriali len ten humbuk okolo neho neviem pochpit
#1547 Cybercaf: 28 days na problematiku jde taky jinak – je tam základem taky jiný původce. Rage virus je taková jiná liga nevytvářející ani přímo zombies v původním smyslu, jako spíš do vyčerpání adrenalinem prosáklý infikovaný, kteří ani nazabíjejí kvůli žrádlu, takže po nějaké době padnou sami a přestanou být hrozbou. Vědecky koncepčně autentičtější a uvěřitelnější, to je fakt. Ale asi je třeba brát, že WD jako jiný filmy na tohle téma před ním si na to hraje zase po svým. Tak, či tak, až se obecně setkáme s vůbec biologicky možnou a do roztrhání pořád funkční zombie, tak můžeme podrobně zanalyzovat a pohoda. Ale vážně, předmětem tu jsou „teoretický dopady“ „předpokládané“ zombie-existence na společnost a vypořádání se s tímto problémem a celkový život po. V tomhle případě v takové podobě jakou nabízí WD. To jde vykládat i bez toho, aby se zabývalo otázkou, jestli vůbec můžou mít zombies reálnou formu-to je první, co se musí opomenout. Ale i tak, zombies je jedna věc, jejich dopad, byť fiktivní, ale může mít stále z jisté zčásti reálnou paralelu jakékoliv jiné hrozby (například pandemie chorob), u které je nutný se stejně podobně přizpůsobit a jednat, takže ve výsledku přenesení klidně může mít v rámci správného teoretizování i takový předobraz „co kdyby“ i ta „zombie katastrofa“ nabízející dokonce logickou notu. Samozřejmě, že to je finále ptákovinka nemající v jádru reálný předpoklad, ale stejně tak jako s jiným univerzem, proč s tím i tak dál nepracovat, že jo. :)
Vzhledem k tomu, že koncept „zombí“ ve WD a všeobecně podsouvaný ve většině těchto filmů je naprosto nelogický a vyvrací i základní pravidla anatomie, myslím že nemá cenu, se vůbec bavit o jakýchkoliv co kdyby a možná. Je to asi tak možný jako že příjde „Sharknado“ :) Jediný „zombí“ koncept, který se dá brát v potaz je virus z 28 dní poté. Globální katastrofu by zcela jistě způsobil podobnou, ale do půl roku by bylo po problému.
#1543 hulmihoukoleen: Doporučuju knížku Maxe Brookse a jeho World war Z. Za mě je to vcelku věrohodný teoretický popis toho, jak nástup zombies by zpočátku opravdu mohl otřást vším od politiky, ekonomiky, společností i vojenským potenciálem. Vzít v potaz počáteční chaos, který by vyvolala prozatím nepochopitelná a neznámá příčina návratu mrtvých nebo zemřelých k životu a jejich útoky na živé, zvyšující se jejich ohromné počty každým úmrtím, nelokální omezení a celková nekontrolovatelnost situace, potom by to znamenalo opravdu velký problém, který by mohl mít fatální důsledky. Není pochyb o tom, že armádá by k potlačení takové „zombie epidemie/pandemie“ měla k dispozici slušný vymoženosti, ale otázkou je, jestli by to vůbec stačilo. Zombies jsou ve svým konceptu „pouze“ instinktivně se šourající a něčím pohánějící hrozbou, ale ono by to bylo dost komplikovanější, než aby se to dalo pořešit sednutím do tanku a hurá do akce-zachránili jsme den. Určitě není špatně se domnívat, že by armáda jako ještě fungující celek a nějaká „vláda“ sestavená z vrchních papalášů a státních představitelů přesto mohly vydržet někde pěkně poschovávaní nejdýl, je ale otázkou jestli by měli čemu vládnout a zachraňovat a zda by to na situaci nástupu postapokalyptické doby něco měnilo. Ostatně, války, přírodní katastrofy a jiný pohromy, které se vymknou kontrole, jsou už takovým příkladem, ve kterých se všechny struktury společnosti a její systémy a funkčnost pěkně otřásají v základech a to přitom nepostihují svět globálně. Kdyby mělo lidstvo čelit něčemu takovýmu a z biologickýho hlediska nevysvětlitelnýmu jako by byl výskyt agresivních nemrtvých, potom existuje stále velká pravděpodobnost, že by to skončilo tak, jak se nám předkládá ve filmech a seriálech, protože tenhle fenomén by měl změnil vše a následky by byli mnohem vážnější.
Jo, ta kuše mi taky přijde jako že tam jen je, protože je to prostě děsně sexy :) S těmi dveřmi a maticemi přesně souhlasím, něco jiného je mačkat kliku a odšrubovat matici/odemknout klíčem zámeček a pod. S plotem přesně souhlasím, většina zde zmíněných vychytávek je nejenže náročná na výrobu, ale především na údržbu. Já osobně bych spíš po okolí udělala něco jako návnady na zombíky-když by se jich hrnulo moc najednou, zatahat za provaz a rozezvonit někde zvon, aby část zombíků odlákal bokem a člověk získal čas pozabíjet ty, co zůstali. Například. Když vyjeli tím autem s těmi prasaty tak jsem si první myslela, že je chtějí buď odlákat na sebe, nebo je prostě kuchnout z auta mačetou/motorovkou :D Jak se na ně začal ten plot propadávat, čekala jsem, že na ně každou chvíli spadne ten ostnatý drát. Jo a mimochodem, kdyby někdy opravdu nastala jakákoli apokalypsa, tak mám pro vás jeden zajímavý tip. Byii jsme na Kašperku a měli tam popisek historického alarmu. Normálně dali na vyvýšené místo na hradbách husu v košíku. Jakmile spatřila jakýkoli pohyb, začala kejhat :) Tady by jim to bylo trochu k ničemu, ale kdo ví, co lidstvo vyhubí ;)
#1543 hulmihoukoleen: Jasne je to serial ale zase teoreticky keby sa to stalo naozaj tak stači jedno uhriznutie a už sa to širi aj medzi armadou a postupne padla cela lenze to pochybujem ze kolko je vojakov po svete a ake chranene su po svete zakladne ze tam by sa nedosali jedine tak nejaku pár člennu jednotku v nejakom mestečku tam by sa mohli nakazit a postupne by padla ale celkovo vo velkych zakladniacch neni šanca, inač fakt ma štve že tam nikto nema luk kuša tam je ale v realite kym by ju natiahol tak ho zombik nelenže zožere ale aj vys*re :D luk je rychly omoc aj ovela ovela menši na udrzbu v podstate len mazanie tetivy ale kuša je zložia a tazko sa nabija a je nemožne na taku modernu kušu vyrobit drevene šipy by sa rozpadli na luk sa drevene možu pouzit ,jeden vo woodbury mal luk taky černoch ale ten tam bol iba v jednom zabere kde zabil iba 1 zombika ,mohli by dat postavu z lukom michone by sa hodil inač :) alebo karlovy mohli dat luk od začiatku
#1542 k_ub0: v první serce zombi manželka morgana se snažila solidně otevřít dveře a nebejt zamčeno tak je i otevře (sice někdo víš psal že sou zombieci pomalejši a asi i blbější) a bejt to realita tak nevim jestli by armáda a vláda jen tak se svýma možmostma padla ale to je na delší a delší debaty :)
Takže to zatvaranie je dobrý napad a nieje takže to vymysliet predsa vymsliet zatvaranie ktore ide otvorit iba zvnutra ale ide velmi rychlo otvorit v pripade potreby keby sa neco pokazilo tak aby zo zamknutej cely sa dalo velmi rychlo utiect iked všetci keby boli zamknuty nema sa čo stat ak by niekto umrel tak zombik nedokaze odokmnut
Zamky by sluzili iba kvoli chodccom ty nevedia nič otovorit stači obyčajna retaz a 1 šrob na matku omotat retaz a šrobom ju spojit a odmontovanie matky je par sekundova vec ale dost zlozita aby to urobit chodec ale je to serial a museli to urobit niečim zaujimave predsa keby robili tak ako pišeme serial by bol iba otom ako by žili v super ultra mega bezpečnom mieste hrali karty a popijali jack daniels :D keby to bola realita určite by sa zamikali v celach určite by lepšie zabezpečili ploty a podobne
#1538 ValeriusAquila: Hele kdyby měly postavit nějaký val, tak by musel být pořádný a kolem celého vězení, to by bylo moc náročné. Navíc by nemohli chodce zabíjet přes plot a museli by chodit ven a to by bylo zbytečné riziko. Plot je ideální, jen se musí neustále čistit a nenechat je se nahromadit. Aby to obstarali je jich tam dost.
Cos e týče zamykání, záleží, jaký je systém zamykání. je to vězení, takže cely jsou stavěny, aby šly otevřít zvenku, ale né zevnitř a upřímně, já bych se tam nenechal zamknout. Něco se venku pokazí a zůstanu tam zamčený. Umírat žízní je děs. Třebas to nejde vymyslet tak, aby nepotřebovali otevřít z venčí. Pokud ano, tak jsou to maníci.
Ahoj, také se po dlouhé době připojím do diskuze…:), teda, druhý díl čtvrté řady se mi líbil daleko víc než první…byla tam alespoň nějaká pořádná akce…akorát celkově musím říct, že tahle řada bude asi celkově nejslabší…přijde mi, že se tam děje kuloví…takový to, že zombie nabadaj věznici, snaží se dostat přes plot, toho už bylo dost ve třetí sérii…mohlo by se to trochu poznout…stejně tak diskuze jak zabít zombie, učit děti, jak se to asi šíří…toho už taky bylo dost…mám otázku…proč se skupina nepřesunula do Woodbury? Trochu to tam vylepšit, nerazit Guvernérův autoritářský režim a bylo by to…takhle ve věznici jsou pěkně na ráně…dobře, z vnější jim hrozí maximálně skupina zombie, ale jeden člověk se vevnitř nakazí a polovina lidí chcípne…jako není to špatný, ale trochu mě to nudí…uvidíme dál…:)
Btw. I miss Guvernor a lot…:D
#1562 k_ub0Zdravim, postava daryla sa mi páči, myslím hereckým výkonom. Super by bolo, kebyže už zomrie, tak ako v komikse iné postavy.Ale bol by som rad keby sme skusili porozmyslat, kedy sa na scénu dostane Abraham. Bolo písané že sa objaví, a už aj uverejnene kto ho ztvárni, a tak čo si myslíte , kedy príde ? plus, nezdá sa mi že by v skupine mali byt aj abraham aj tyreese, predsa, spolu s darylom by tam boli 3 "hlavné " postavy . :-)
#1555 Harimata: To, že Daryl nemá žádnou babu, je podle mě jen tím, že je dost antisociální a nevyhledává bližší lidský kontakt. Stačilo, jak se tvářil, když ho Beth objala v prvním díle. Samozřejmě scénáristy v tom také hrají roli ;)
Jinak věci typu-jak vysoko byla baterka, nebo jestli krev byla jen na polštáři neřeším od chvíle, kdy zombík sežral Lori i s kostma :D
#1550 k_ub0: Já teda z Daryla moc paf nejsem, já miluju svého manžela a od chvíle, co ho znám, mě ostatní chlapi moc neberou :D , takže nejsem dobrý vzorek . Každopádně mě u Daryla přijde trochu divný, že si ještě nezačal s žádnou babou. Tak by mě zajímalo, co za tím je. Jestli ho ženský nezajímají, nebo čeká na princeznu Leu :D Nebo jestli je tou svou novou rolí slušňáka tak paralyzovanej, že si není jistý, jestli vůbec může :) Moje teorie je ale scénaristická-právě aby byl pořád tak oblíbenej u ženskejch. Dokud nemá babu, tak je atraktivnější.
#1557 anushka #1560 k_ub0Hlavně-možná mi něco uniká, ale k čemu bylo zabít někoho, kdo je nemocný a už dávno v karanténě? Pokud by šlo jen o ochranu ostatních, či sebe sama před nákazou. Jestli někoho nakazili, jejich smrt to nijak nezmění.Já si fakt myslím že je někdo zabil proto, že prostě zabíjet toužil. Byli bokem od ostatních, nevím, jaký tam byl časový posun, ale mohl to dělat když spali. Podle mě je zabili, protože byli snadná kořist. Proč je polil benzínem, toť otázka, důvodů mohlo být víc.
taky je mohla zabít Beth ze strachu rozšíření nákazy na Judith, přece se o Judith celou dobu stará tak to v ní mohlo vyvolat mateřský pud a to chránit dítě za každou cenu nehledě na to že v prvním díle po smrti toho lover boye (nepamatuju si jmeno) se chovala absolutně bez emocí takže i psychycky by to mohla unést
moje teorie ohledně konce:
to zabití a upálení se stalo během jednoho dne, pravděpodobně někdy během té doby co se snažili vyřešit ten plot, páč u toho byl i Tyreese, který by určitě nečekal celou noc než by šel za svojí přítelkyní, zvláště když ví že může brzo umřít…
#1550 k_ub0: Právě proto, že jsi mužského pohlaví, tak to nepochopíš :D Daryl, respektivě Norman, není typický krasavec, ale má to něco, co ho dělá přitažlivým. A to nejen v TWD jako Daryla. Ve všech jeho filmech, který jsem měla možnost vidět (asi tak 10), byl super. Asi proto, že nejen, že dobře vypadá, ale on je fakt i dobrý herec ;)
#1545 Harimata: jo jo kuša neni sexy to z daryla ste slečny paf :D keby zabijal vareškou tak aj tak budete zneho namakko :D akože z jason statham pochopim prečo ženy slintaju som podobny typ holohlavy vyšportovany ale daryl ? tie vlasy a všetko vypada jak zmoknute kura :D ale šak každemu sa pači niečo ine ajtak daryla mam rad v seriali len ten humbuk okolo neho neviem pochpit
#1551 anushka #1555 HarimataŠkoda že sa k nim nepridal Morgan ten by bol vo svojom živle mohol by čistiť od rána do večera :D
#1547 Cybercaf: 28 days na problematiku jde taky jinak – je tam základem taky jiný původce. Rage virus je taková jiná liga nevytvářející ani přímo zombies v původním smyslu, jako spíš do vyčerpání adrenalinem prosáklý infikovaný, kteří ani nazabíjejí kvůli žrádlu, takže po nějaké době padnou sami a přestanou být hrozbou. Vědecky koncepčně autentičtější a uvěřitelnější, to je fakt. Ale asi je třeba brát, že WD jako jiný filmy na tohle téma před ním si na to hraje zase po svým. Tak, či tak, až se obecně setkáme s vůbec biologicky možnou a do roztrhání pořád funkční zombie, tak můžeme podrobně zanalyzovat a pohoda. Ale vážně, předmětem tu jsou „teoretický dopady“ „předpokládané“ zombie-existence na společnost a vypořádání se s tímto problémem a celkový život po. V tomhle případě v takové podobě jakou nabízí WD. To jde vykládat i bez toho, aby se zabývalo otázkou, jestli vůbec můžou mít zombies reálnou formu-to je první, co se musí opomenout. Ale i tak, zombies je jedna věc, jejich dopad, byť fiktivní, ale může mít stále z jisté zčásti reálnou paralelu jakékoliv jiné hrozby (například pandemie chorob), u které je nutný se stejně podobně přizpůsobit a jednat, takže ve výsledku přenesení klidně může mít v rámci správného teoretizování i takový předobraz „co kdyby“ i ta „zombie katastrofa“ nabízející dokonce logickou notu. Samozřejmě, že to je finále ptákovinka nemající v jádru reálný předpoklad, ale stejně tak jako s jiným univerzem, proč s tím i tak dál nepracovat, že jo. :)
Vzhledem k tomu, že koncept „zombí“ ve WD a všeobecně podsouvaný ve většině těchto filmů je naprosto nelogický a vyvrací i základní pravidla anatomie, myslím že nemá cenu, se vůbec bavit o jakýchkoliv co kdyby a možná. Je to asi tak možný jako že příjde „Sharknado“ :) Jediný „zombí“ koncept, který se dá brát v potaz je virus z 28 dní poté. Globální katastrofu by zcela jistě způsobil podobnou, ale do půl roku by bylo po problému.
#1548 ZvacA#1543 hulmihoukoleen: Doporučuju knížku Maxe Brookse a jeho World war Z. Za mě je to vcelku věrohodný teoretický popis toho, jak nástup zombies by zpočátku opravdu mohl otřást vším od politiky, ekonomiky, společností i vojenským potenciálem. Vzít v potaz počáteční chaos, který by vyvolala prozatím nepochopitelná a neznámá příčina návratu mrtvých nebo zemřelých k životu a jejich útoky na živé, zvyšující se jejich ohromné počty každým úmrtím, nelokální omezení a celková nekontrolovatelnost situace, potom by to znamenalo opravdu velký problém, který by mohl mít fatální důsledky. Není pochyb o tom, že armádá by k potlačení takové „zombie epidemie/pandemie“ měla k dispozici slušný vymoženosti, ale otázkou je, jestli by to vůbec stačilo. Zombies jsou ve svým konceptu „pouze“ instinktivně se šourající a něčím pohánějící hrozbou, ale ono by to bylo dost komplikovanější, než aby se to dalo pořešit sednutím do tanku a hurá do akce-zachránili jsme den. Určitě není špatně se domnívat, že by armáda jako ještě fungující celek a nějaká „vláda“ sestavená z vrchních papalášů a státních představitelů přesto mohly vydržet někde pěkně poschovávaní nejdýl, je ale otázkou jestli by měli čemu vládnout a zachraňovat a zda by to na situaci nástupu postapokalyptické doby něco měnilo. Ostatně, války, přírodní katastrofy a jiný pohromy, které se vymknou kontrole, jsou už takovým příkladem, ve kterých se všechny struktury společnosti a její systémy a funkčnost pěkně otřásají v základech a to přitom nepostihují svět globálně. Kdyby mělo lidstvo čelit něčemu takovýmu a z biologickýho hlediska nevysvětlitelnýmu jako by byl výskyt agresivních nemrtvých, potom existuje stále velká pravděpodobnost, že by to skončilo tak, jak se nám předkládá ve filmech a seriálech, protože tenhle fenomén by měl změnil vše a následky by byli mnohem vážnější.
Jo, ta kuše mi taky přijde jako že tam jen je, protože je to prostě děsně sexy :) S těmi dveřmi a maticemi přesně souhlasím, něco jiného je mačkat kliku a odšrubovat matici/odemknout klíčem zámeček a pod. S plotem přesně souhlasím, většina zde zmíněných vychytávek je nejenže náročná na výrobu, ale především na údržbu. Já osobně bych spíš po okolí udělala něco jako návnady na zombíky-když by se jich hrnulo moc najednou, zatahat za provaz a rozezvonit někde zvon, aby část zombíků odlákal bokem a člověk získal čas pozabíjet ty, co zůstali. Například. Když vyjeli tím autem s těmi prasaty tak jsem si první myslela, že je chtějí buď odlákat na sebe, nebo je prostě kuchnout z auta mačetou/motorovkou :D Jak se na ně začal ten plot propadávat, čekala jsem, že na ně každou chvíli spadne ten ostnatý drát. Jo a mimochodem, kdyby někdy opravdu nastala jakákoli apokalypsa, tak mám pro vás jeden zajímavý tip. Byii jsme na Kašperku a měli tam popisek historického alarmu. Normálně dali na vyvýšené místo na hradbách husu v košíku. Jakmile spatřila jakýkoli pohyb, začala kejhat :) Tady by jim to bylo trochu k ničemu, ale kdo ví, co lidstvo vyhubí ;)
#1550 k_ub0#1543 hulmihoukoleen: Jasne je to serial ale zase teoreticky keby sa to stalo naozaj tak stači jedno uhriznutie a už sa to širi aj medzi armadou a postupne padla cela lenze to pochybujem ze kolko je vojakov po svete a ake chranene su po svete zakladne ze tam by sa nedosali jedine tak nejaku pár člennu jednotku v nejakom mestečku tam by sa mohli nakazit a postupne by padla ale celkovo vo velkych zakladniacch neni šanca, inač fakt ma štve že tam nikto nema luk kuša tam je ale v realite kym by ju natiahol tak ho zombik nelenže zožere ale aj vys*re :D luk je rychly omoc aj ovela ovela menši na udrzbu v podstate len mazanie tetivy ale kuša je zložia a tazko sa nabija a je nemožne na taku modernu kušu vyrobit drevene šipy by sa rozpadli na luk sa drevene možu pouzit ,jeden vo woodbury mal luk taky černoch ale ten tam bol iba v jednom zabere kde zabil iba 1 zombika ,mohli by dat postavu z lukom michone by sa hodil inač :) alebo karlovy mohli dat luk od začiatku
#1542 k_ub0: v první serce zombi manželka morgana se snažila solidně otevřít dveře a nebejt zamčeno tak je i otevře (sice někdo víš psal že sou zombieci pomalejši a asi i blbější) a bejt to realita tak nevim jestli by armáda a vláda jen tak se svýma možmostma padla ale to je na delší a delší debaty :)
#1544 k_ub0 #1546 ZvacA #1567 Moor8Takže to zatvaranie je dobrý napad a nieje takže to vymysliet predsa vymsliet zatvaranie ktore ide otvorit iba zvnutra ale ide velmi rychlo otvorit v pripade potreby keby sa neco pokazilo tak aby zo zamknutej cely sa dalo velmi rychlo utiect iked všetci keby boli zamknuty nema sa čo stat ak by niekto umrel tak zombik nedokaze odokmnut
Zamky by sluzili iba kvoli chodccom ty nevedia nič otovorit stači obyčajna retaz a 1 šrob na matku omotat retaz a šrobom ju spojit a odmontovanie matky je par sekundova vec ale dost zlozita aby to urobit chodec ale je to serial a museli to urobit niečim zaujimave predsa keby robili tak ako pišeme serial by bol iba otom ako by žili v super ultra mega bezpečnom mieste hrali karty a popijali jack daniels :D keby to bola realita určite by sa zamikali v celach určite by lepšie zabezpečili ploty a podobne
#1543 hulmihoukoleenhttp://www.youtube.com/watch?…
#1538 ValeriusAquila: Hele kdyby měly postavit nějaký val, tak by musel být pořádný a kolem celého vězení, to by bylo moc náročné. Navíc by nemohli chodce zabíjet přes plot a museli by chodit ven a to by bylo zbytečné riziko. Plot je ideální, jen se musí neustále čistit a nenechat je se nahromadit. Aby to obstarali je jich tam dost.
Cos e týče zamykání, záleží, jaký je systém zamykání. je to vězení, takže cely jsou stavěny, aby šly otevřít zvenku, ale né zevnitř a upřímně, já bych se tam nenechal zamknout. Něco se venku pokazí a zůstanu tam zamčený. Umírat žízní je děs. Třebas to nejde vymyslet tak, aby nepotřebovali otevřít z venčí. Pokud ano, tak jsou to maníci.