Je to seriál a jako takový je potřeba ho brát. Nicméně některé věci opravdu nelze přehlédnout. Mají čas na to postavit si krásný přístřešek na svačiny a jediné co podniknou k zabezpečení je nová brána? Ze dřeva by šla udělat opravdu dobrá palisáda nebo aspoň nějaký hliněný val na zpevnění plotu.
Další co mě zaráží je, že oni vědí že když někdo zemře, tak se promění. Proč nevyužít prostředí věznice a na noc se nezamykat? Pak kdyby někdo umřel, tak nemůže napadnout ostatní, přesně jako ten jeden co se zamykal.
Je to seriál to vím, ale některé věci by šlo vymyslet určitě lépe, ale co já, popř. my do toho máme co kecat.
Krysy – přesně tak, nebyla jsem si úplně jistá jestli si to pamatuji správně, ale už mám potvrzeno, že ano :-) Tedy – ta malá holka začala vyšilovat až o trochu déle, než byla scéna s krysami, tudíž tudy cesta nevede.
Michone – také si myslím, že měla dítě, ta scéna byla dost emotivní a tak nějak se to dalo vytušit, uvidíme, jestli to bude v dalších dílech nějak rozebrané
3 Konec – upřímně bych vyloučila Carla, myslím si že přeci jen je to částečně pořád dítě a nějak mi tohle k němu nesedí…Navíc by mu dalo podle mě dost práce ty těla odtáhnout.
Prečo by to bola blbost blbost bude že nekto zo skupiny pokazi všetku namahu ked to bude niekto cudzi tak to nieje taka psychycka rana ako niekto z vlastnych a inač je to fuk je to serial jak to bude tak to bude len inač teraz ked maju tu chorobu a ešte aj zombici su hrozba a ešte aj ked umru tak budu zombie to je trošku vela na psychyku asi bych spapal 9mm žit na ich mieste :)
#1534 k_ub0: Vždyť píšu, že to nemůže být dítě. A my neznáme ani většinu lidí ze skupiny, takže to klidně může být nědo z nich a bude to překvápko. je nelogické, aby to byl utajený vězeň a pokud to tak bude scénáristická blbost.
#1533 Moor8: itak myši krmila dospela osoba baterka bola na urovni hlavy zombie a myš bola na plote strčena pred hlavu zombie vo vyšle dospelej osoby takze ziadne dieta to nebolo može to byt vezen z druhej strany veznice a predsa sa odtial dostane von a moze chodit po jedlo ale možem sa mylit ale proste podla mna to bude niekto neznamy a nikto zo skupiny už len to ze to scenaristi natočili tak aby divacci upodozrievali niekoho zo skupiny tak tam tresnu neznamu postavu aby to bol šok pre divaka a nie očakavana vec :) daju tam nejakeho blazna možno je to morgan :D on je blazon
#1531 k_ub0: Je to seriál, takže tam mohou přistát mimozemšťany a všechny chodce vymlátit :D Snažíme se uvažovat trochu realisticky. Další vězeň je prostě blbost. Tamti vězni tam byli zamčeni a nemohli ven, navíc byli zavřeni v jídelně s kuchyní, kde byly zásoby pro celou věznici. Ten chlápek v chatce to věděl. Všimni si toho mrtvého psa, jen to byl prostě blázen. Proto tam byl tak zašitej, že ho ani nepohřbil.
vezen to kludne može byt je to serial a tam sa moze stat všetko hlavne veznica je obrovska a z druhej strany skade prišiel tyrese je rozburana a potencionalny vezen tam moze byt (v druhej serii ked mischone vedie do woodbory riccka aspol tak narazia na drevenu chatku kde je chlapik ktory netuši ze je koniec sveta ,takze toho vezna by som bral ako č 1 predsa su vo veznicci vezni tam boli (tomas) a prezili tam rok či kolko takze nejaky zašity tam kludne moze byt ale nemusi a to ze prečo by to robil to my nepochopime pretoze ludia robia po ccelom svete veci ktore nevieme pochopit vrazdy deti ,upalovanie avšetko a to nezijeme v zombie svete . takže v zomie seriali sa moze stat všetko ale dam ruku do ohna že to nebola judith :D
#1528 Harimata: V dřívějších seriích chodci byli rozhodně rychlejší. Podívejte se na ten díl v Atlantě, kdy na sebe Rick a Glen napatlají střeva a chtějí se tak nepozorovaně dostat k dodávce, ale začne pršet a chodci je ucítí. Ti se pak pěkně dají do běhu a dokonce jeden přeleze i plot ;)
za spoiler se omlouvám, psali jsem to současně, ale je fakt, že už jsem ho jen zopakovala a dřív se tu o komixu taky mluvilo, tak mi to nepřišlo mimo.#1526 Moor8:
S těmi prasaty mi to přišlo v prvním okamžku taky úplně absurdní, chodci by za nimi šli tak jako tak, takže jediné, co mě napadlo bylo, že se jich chtěl zbavit, protože si myslel, že jsou zdrojem nákazy, ale zas proč zbytečně krmit chodce? Dívala jsem se teď znova na druhou řadu a přišlo mi, že jsou tam ti chodci rychlejší, než teď, jestli je to záměr, tak předpokládám, že je to postupným rozkladem, takže nakrmit je je trochu posilování nepřítele.
S tím plotem vysvětluju si to tak, že tam mají pocit bezpečí, a problém s plotem přehlížejí. Jako rick co nechce nosit zbraně a hraje si na farmáře.
Tak jak jsem psala na začátku, osobně si myslím, že je to někdo z té skupiny, na motivy komixu, jak tam byl ten odřezávač hlav, než vězeň, co se tam tak dlouho(rok?) schovává a bůhví z čeho žije? Kdyby to udělal Carl tak jedině tehdy, kdyby ti dva nemocní už byli přeměnění, na což asi ještě nebyl čas, ale těžko říct, kolik tam uběhlo času -tipuju, že moc ne. To s těmi krysami pravděpodobně dělá jedna a ta samá osoba, co zabila ty dva, ale není vyloučené že jsou to dva oddělené případy, že to udělalo děcko-děcko nutně neznamená 100 cm vysoký miničlověk :) zrovna ta holka, co jí trochu hráblo je docela vysoká, takže bych to úplně nezavrhovala. Těžko říct, jestl by byla schopná ty krysy vůbec nachytat, ale krys bude určitě dost a má za sebou docela trauma, v pubertě dělaj lidi divný věci, může být třeba náměsíčná… Ale taky není můj hlavní podezřelý :) Koneckonců v tomhle světě by asi aspoň jednou hráblo každému, takže podezřelí tam jsou úplně všichni, s výjimkou Judith :D
Takže jdeme na věc. Vezmu v bodech, lépe se na to pak reaguje.
Plot: Jejich přístup je fakt absolutně stupidní. Jediné nebezpečí, které jim hrozí, že chodci povalí plot, tak na to jen koukají a nic proti tomu nedělají. Je jich tam hafo, nebyl by problém stanovit třebas pětičlenné čety, co by to průběžně likvidovali. Koukají na to, jak chodci lomcují s plotem. Dříve, nebo později ho vyviklají. Akci s povaleným plotem mohli udělat i tak, že se prostě vynořilo mnohem větší stádo.
Mishone a mimčo: Podle mě Mishone ztratila své malé dítě a proto je tak tvrdá. Možná ho zabil i ten její brácha, či přítel, když se proměnili. To není spoiler, ale můj názor.
Prasátka: To byla zbytečně krutá scéna. (Zabíjení lidí nám nevadí tolik, jako utrpení zvířat. Zajímavé…) Nebyl k tomu jediný důvod, chodce by odlákal úplně stejně, kdyby tam jen začal řvát. Pokud by se nákaza šířila od prasat, tak by nemocný byl předně Rick. Ti dva a to prase se nakazili od toho chodce za plotem. Nakazil se někde venku, zemřel a pak došel k vězení a od něj se přenesla nákaza, i když nevím, jak. Nikdo s ním přímo do kontaktu nepřišel.
Sabotér: Zazněly tu některé návrhy, se kterými moc nesouhlasím. Schovaný vězeň to být nemůže. To by tam musel sám a neobjeven vydržet děsně dlouho. Přes půl roku, kdy vězení bylo zamořeno chodci a teď, když je tam hafo lidí. Kde by bral jídlo? Navíc, co by tím ten vězeň získal? Další návrh jsou ty dvě holčičky. Ty těžkou budou v noci chodit s baterkou krmit chodce. Toho by si jejich táta všimnul. Navíc by se nedostaly mezi ploty. Zda je to ten černej doktor si nejsem jistý. Je to bývalý alkoholik, takže proto chtěl jít ven a proto váhal nad tou flaškou. Když se na to koukneme logicky, není jediný důvod ho podezírat. Ale my se na to koukáme z pohledu seriálu a jeho kauzality, takže to klidně může být on. Přišlo mi divné, že by náš sabotér nechal ty krysy na místě a tak se prozradil. Jelikož i kdyby prolomili plot, pořád je tam druhý. Ale pokud chce vyvolat nedůvěru a rozkol, tak prosím. I když je to takové moc okaté. Dostat se tam mohl kdykoliv později. Evidentně v průběhu času přijali i další skupiny a jednotlivce, než ty z woodbery.
Závěr: velmi nečekaný. Nemusí to mít nutně spojitost se sabotérem. Mohl to být nezávislý akt někoho, kdo vzal řešení do svých rukou a zakročil proti hrozbě. (i když dost brutálně) O tom, že jsou v izolaci, museli vědět všichni, protože museli zjišťovat, zda ještě někdo není nemocnej. Důležité je izolovat všechny.
#1522 Harimata: Dôkaz že tie krysi tam nedavaju deti je ze to decko je tak po pás vysoké a v zabere kde krmia zombikov bola baterka na urovni zombie hlavy čiže to bola dospela postava aj myš daval cez plot na urovni dospeleho človeka dieta by nedrzalo baterku tak vysoko ani keby dvihlo ruky takže saboter pri plote je dospela osoba a vrazda tak isto karl je blazen ale nema gule nato aby zavrazdil 2 ludi a tahal ich rozrezane po zemi :D
Podla mna tam bude nejaka cudzia postava pochybujem ze by carl ,rick,a ostatny by dokazali zabit človeka a potom upalit v trailery hovoril hershel ze boli brutalne zabity takze icch nekto musel v spanku podrezat a tahat na dvor a potom upalit carl to určite nebol ani doktor ani bob podla mna to bude niekto uplne iny neznama postava ktora sabotovala plot a nasledne zavraždila 2 lud a upalila . ja si myslim že to bude nejaky zašity vezen ktory ich tam nechce dava to logiku ,serial naschval nabada aby sme si mysleli ze je to niekto zo skupiny nove postavy su vhodny kandidat ale aby to bolo prekvapko tak tam nakoniecc bude niekto cudzi aby to zamotali tak kym ho najdu bude sa riešit či to nieje nikto zo skupiny aby to bolo napinave :D
Tak třeba tomu sabotérovi nevadí, že tam pak vznikne podezřívavá atmosféra, přece jen jich je tam hodně a šance, že ho odhalí okamžitě,je malá, navíc pokud chce sabotovat proto, aby tam bylo co nejvíc problému, tak hledání zrádce je dost nepříjemné, takže by se to sbotérovi mohlo i zalíbit. Jinak pokud ten někdo, což třeba ten Carl ty lidi podřezal a upálil proto, aby se nešířila nákaza, tak to dost odbyl, ta krev všude kolem určitě není sterilní. Jinak podezřelí odhledě těch zabitých jsou rozhodně ti, co byli u toho, když ta ženská říkala, že kroě ní kašle ještě jeden chlápek-byla tam Michonne, Carol a kdo ještě? Podle mě ten, kdo to udělal byl tam.
Podľa mňa tých zombíkov kŕmilo to dievča, pretože keď jej zomrel otec, tak vyšla von k plotu…a keď Carol k nej prehovorila, tak hovorila len o Nickovi(Zombík) že je výnimočný a že prečo ho zabili…veď i prvom diele im Carl pri plote hovoril aby im nedávali mená, že sú mŕtvi, a ona že nie, že sú len iní. Ale na presnú odpoveď si budeme musieť chvíľu počkať .
Poslední dobou mi u dost seriálů přijde, že čím vyšší číslo série, tím díly ztrácejí na logičnosti…
Je to seriál a jako takový je potřeba ho brát. Nicméně některé věci opravdu nelze přehlédnout. Mají čas na to postavit si krásný přístřešek na svačiny a jediné co podniknou k zabezpečení je nová brána? Ze dřeva by šla udělat opravdu dobrá palisáda nebo aspoň nějaký hliněný val na zpevnění plotu.
Další co mě zaráží je, že oni vědí že když někdo zemře, tak se promění. Proč nevyužít prostředí věznice a na noc se nezamykat? Pak kdyby někdo umřel, tak nemůže napadnout ostatní, přesně jako ten jeden co se zamykal.
Je to seriál to vím, ale některé věci by šlo vymyslet určitě lépe, ale co já, popř. my do toho máme co kecat.
#1540 Moor83 Konec – upřímně bych vyloučila Carla, myslím si že přeci jen je to částečně pořád dítě a nějak mi tohle k němu nesedí…Navíc by mu dalo podle mě dost práce ty těla odtáhnout.
Prečo by to bola blbost blbost bude že nekto zo skupiny pokazi všetku namahu ked to bude niekto cudzi tak to nieje taka psychycka rana ako niekto z vlastnych a inač je to fuk je to serial jak to bude tak to bude len inač teraz ked maju tu chorobu a ešte aj zombici su hrozba a ešte aj ked umru tak budu zombie to je trošku vela na psychyku asi bych spapal 9mm žit na ich mieste :)
#1534 k_ub0: Vždyť píšu, že to nemůže být dítě. A my neznáme ani většinu lidí ze skupiny, takže to klidně může být nědo z nich a bude to překvápko. je nelogické, aby to byl utajený vězeň a pokud to tak bude scénáristická blbost.
#1533 Moor8: itak myši krmila dospela osoba baterka bola na urovni hlavy zombie a myš bola na plote strčena pred hlavu zombie vo vyšle dospelej osoby takze ziadne dieta to nebolo može to byt vezen z druhej strany veznice a predsa sa odtial dostane von a moze chodit po jedlo ale možem sa mylit ale proste podla mna to bude niekto neznamy a nikto zo skupiny už len to ze to scenaristi natočili tak aby divacci upodozrievali niekoho zo skupiny tak tam tresnu neznamu postavu aby to bol šok pre divaka a nie očakavana vec :) daju tam nejakeho blazna možno je to morgan :D on je blazon
#1535 Moor8Jo a ta holka začala vyšilovat až po smrti otce a ten zemřel až následující den po noci s krysami, takže to nespojujme.
#1534 k_ub0#1531 k_ub0: Je to seriál, takže tam mohou přistát mimozemšťany a všechny chodce vymlátit :D Snažíme se uvažovat trochu realisticky. Další vězeň je prostě blbost. Tamti vězni tam byli zamčeni a nemohli ven, navíc byli zavřeni v jídelně s kuchyní, kde byly zásoby pro celou věznici. Ten chlápek v chatce to věděl. Všimni si toho mrtvého psa, jen to byl prostě blázen. Proto tam byl tak zašitej, že ho ani nepohřbil.
vezen to kludne može byt je to serial a tam sa moze stat všetko hlavne veznica je obrovska a z druhej strany skade prišiel tyrese je rozburana a potencionalny vezen tam moze byt (v druhej serii ked mischone vedie do woodbory riccka aspol tak narazia na drevenu chatku kde je chlapik ktory netuši ze je koniec sveta ,takze toho vezna by som bral ako č 1 predsa su vo veznicci vezni tam boli (tomas) a prezili tam rok či kolko takze nejaky zašity tam kludne moze byt ale nemusi a to ze prečo by to robil to my nepochopime pretoze ludia robia po ccelom svete veci ktore nevieme pochopit vrazdy deti ,upalovanie avšetko a to nezijeme v zombie svete . takže v zomie seriali sa moze stat všetko ale dam ruku do ohna že to nebola judith :D
#1532 Moor8#1528 Harimata: V dřívějších seriích chodci byli rozhodně rychlejší. Podívejte se na ten díl v Atlantě, kdy na sebe Rick a Glen napatlají střeva a chtějí se tak nepozorovaně dostat k dodávce, ale začne pršet a chodci je ucítí. Ti se pak pěkně dají do běhu a dokonce jeden přeleze i plot ;)
Jo a poslední věc, snad se poučili a ty cely si budou na noc zamykat, kdyby jen řetězem na zámeček, nebo nějakou západkou.
za spoiler se omlouvám, psali jsem to současně, ale je fakt, že už jsem ho jen zopakovala a dřív se tu o komixu taky mluvilo, tak mi to nepřišlo mimo.#1526 Moor8:
S těmi prasaty mi to přišlo v prvním okamžku taky úplně absurdní, chodci by za nimi šli tak jako tak, takže jediné, co mě napadlo bylo, že se jich chtěl zbavit, protože si myslel, že jsou zdrojem nákazy, ale zas proč zbytečně krmit chodce? Dívala jsem se teď znova na druhou řadu a přišlo mi, že jsou tam ti chodci rychlejší, než teď, jestli je to záměr, tak předpokládám, že je to postupným rozkladem, takže nakrmit je je trochu posilování nepřítele.
S tím plotem vysvětluju si to tak, že tam mají pocit bezpečí, a problém s plotem přehlížejí. Jako rick co nechce nosit zbraně a hraje si na farmáře.
#1530 anushkaTak jak jsem psala na začátku, osobně si myslím, že je to někdo z té skupiny, na motivy komixu, jak tam byl ten odřezávač hlav, než vězeň, co se tam tak dlouho(rok?) schovává a bůhví z čeho žije? Kdyby to udělal Carl tak jedině tehdy, kdyby ti dva nemocní už byli přeměnění, na což asi ještě nebyl čas, ale těžko říct, kolik tam uběhlo času -tipuju, že moc ne. To s těmi krysami pravděpodobně dělá jedna a ta samá osoba, co zabila ty dva, ale není vyloučené že jsou to dva oddělené případy, že to udělalo děcko-děcko nutně neznamená 100 cm vysoký miničlověk :) zrovna ta holka, co jí trochu hráblo je docela vysoká, takže bych to úplně nezavrhovala. Těžko říct, jestl by byla schopná ty krysy vůbec nachytat, ale krys bude určitě dost a má za sebou docela trauma, v pubertě dělaj lidi divný věci, může být třeba náměsíčná… Ale taky není můj hlavní podezřelý :) Koneckonců v tomhle světě by asi aspoň jednou hráblo každému, takže podezřelí tam jsou úplně všichni, s výjimkou Judith :D
A taky mi přijde zvláštní, že si v noci nikdo té baterky nevšiml, snad je logické, aby měli hlídky. Co kdyby v noci dorazilo velké stádo.
PS: prosím spoilery z komiksu sem nedávejte, děkuji.
#1528 HarimataTakže jdeme na věc. Vezmu v bodech, lépe se na to pak reaguje.
#1522 Harimata: Dôkaz že tie krysi tam nedavaju deti je ze to decko je tak po pás vysoké a v zabere kde krmia zombikov bola baterka na urovni zombie hlavy čiže to bola dospela postava aj myš daval cez plot na urovni dospeleho človeka dieta by nedrzalo baterku tak vysoko ani keby dvihlo ruky takže saboter pri plote je dospela osoba a vrazda tak isto karl je blazen ale nema gule nato aby zavrazdil 2 ludi a tahal ich rozrezane po zemi :D
Podla mna tam bude nejaka cudzia postava pochybujem ze by carl ,rick,a ostatny by dokazali zabit človeka a potom upalit v trailery hovoril hershel ze boli brutalne zabity takze icch nekto musel v spanku podrezat a tahat na dvor a potom upalit carl to určite nebol ani doktor ani bob podla mna to bude niekto uplne iny neznama postava ktora sabotovala plot a nasledne zavraždila 2 lud a upalila . ja si myslim že to bude nejaky zašity vezen ktory ich tam nechce dava to logiku ,serial naschval nabada aby sme si mysleli ze je to niekto zo skupiny nove postavy su vhodny kandidat ale aby to bolo prekvapko tak tam nakoniecc bude niekto cudzi aby to zamotali tak kym ho najdu bude sa riešit či to nieje nikto zo skupiny aby to bolo napinave :D
Jojo, to zní dobře. #1520 Marleey:
#1524 k_ub0Tak třeba tomu sabotérovi nevadí, že tam pak vznikne podezřívavá atmosféra, přece jen jich je tam hodně a šance, že ho odhalí okamžitě,je malá, navíc pokud chce sabotovat proto, aby tam bylo co nejvíc problému, tak hledání zrádce je dost nepříjemné, takže by se to sbotérovi mohlo i zalíbit. Jinak pokud ten někdo, což třeba ten Carl ty lidi podřezal a upálil proto, aby se nešířila nákaza, tak to dost odbyl, ta krev všude kolem určitě není sterilní. Jinak podezřelí odhledě těch zabitých jsou rozhodně ti, co byli u toho, když ta ženská říkala, že kroě ní kašle ještě jeden chlápek-byla tam Michonne, Carol a kdo ještě? Podle mě ten, kdo to udělal byl tam.
Podľa mňa tých zombíkov kŕmilo to dievča, pretože keď jej zomrel otec, tak vyšla von k plotu…a keď Carol k nej prehovorila, tak hovorila len o Nickovi(Zombík) že je výnimočný a že prečo ho zabili…veď i prvom diele im Carl pri plote hovoril aby im nedávali mená, že sú mŕtvi, a ona že nie, že sú len iní. Ale na presnú odpoveď si budeme musieť chvíľu počkať .
#1522 Harimata