Jak je to s ženskými filmy od DC?

Jak je to s ženskými filmy od DC?

18.4.2018 13:45


Warner Bros. po masivním úspěchu Wonder Woman oznámil několik dalších filmů, kde budou hlavní role hrát silné ženské postavy. Pojďme si je v krátkém výčtu připomenout.


Wonder Woman 2

Patty Jenkins a Gal Gadot se brzy znovu sejdou na place a začnou pro nás chystat očekávaný sequel. V něm se proti Dianě postaví její největší komiksová nemesis Cheetah s tváří Kristen Wiig a velkou roli dostane i Pedro Pascal. Plánovaná premiéra filmu se v našich kinech uskuteční 31. října 2019.

Porazí Diana svou nepřítelkyni i na plátně? Foto: DC Comics

Birds of Prey

I když je Gavin O'Connor už delší dobu u kormidla Suicide Squad 2 a celkem dlouho plánuje natáčení, Warner Bros. upřednostňuje uvedení první ženské týmovky. Té nyní našla režisérku, filmu se ujme Cathy Yan, jež letos uspěla na Sundance se svým celovečerním debutem Dead Pigs. Scénář k filmu napsala Christina Hodson, tvůrkyně Bumblebee, a v hlavní roli by se měly představit Batgirl, Black Canary a Poison Ivy. Jediným potvrzeným členem hereckého ansámblu však zatím je Margot Robbie v roli Harley Quinn, která se tak zřejmě někde objeví ještě před sequelem Suicide Squad.

Uvede DC první ženský tým dřív než Marvel? Foto: DC Comics

Batgirl

Christina Hodson byla nedávno oznámena jako scenáristka Batgirl, od které byl dříve vyhozen Joss Whedon. Film by měl popsat zrod legendární gothamské hrdinky, zatím se však neví, v jaké časové kontinuitě se bude vyskytovat vůči Birds of Prey. Nejspíše se však objeví J.K. Simmons v roli Jamese Gordona a vyloučeno není ani angažmá dalších gothamských postav. Teď už jen najít režiséra.

Vrátí se Simmons do své role? Foto: Warner Bros.

Gotham City Sirens

Po rozpačitém přijetí Suicide Squad se David Ayer rozhodl nenatočit dvojku a místo toho začal chystat ženskou týmovku, ve které by se měly potkat Harley, Poison Ivy a Catwoman. Ayer má podle všeho hotovou první verzi scénáře, uvidíme však, zda mu jeho práce na dvojce loňského netflixovského trháku Bright umožní věnovat se vysněnému gothamskému projektu.

Uvidíme v kinech i další ženskou týmovku? Foto: DC Comics

New Gods

Apokolipský vládce Darkseid se měl objevit jako hlavní padouch v druhém díle Snyderovy Justice League, nakonec však v DCEU debutuje v projektu Avy DuVernay New Gods. Jelikož má Ava ze všech hrdinů nejraději Big Bardu, bude se film soustředit převážně na ni. Uvidíme tak nejspíše její počátky v Darkseidově gardě Female Furies, přechod na stranu dobra a boj proti všem apokolipským bohům.

Postaví se Barda v boji proti apokolipským bohům? Foto: DC Comics

The Kitchen

Vítanou změnou mezi ostatními superhrdinskými filmy je o trochu nezávislejší snímek z dílny temnější odnože DC Comics, Vertiga. Film z prostředí Hell's Kitchen natočí na Oscara nominovaná Andrea Berloff a v hlavních rolích mafiánských manželek uvidíme Elisabeth Moss, Tiffany Haddish a Melissu McCarthy, které v roli Gabriela O'Malleyho doplní hvězda Star Wars Domhnall Gleeson.

Dočkáme se jatek v Hell's Kitchen? Foto: DC Vertigo

Vedle ženských filmů je hlavní novinkou ve světě DC filmů oznámení dalšího snímku mimo DCEU. Po Jokerovi se na velká plátna podívá i Blackhawk, přičemž jeho produkce se ujme sám Steven Spielberg, jenž podle svých slov uvažuje i nad režií. Kvůli svým dalším závazkům však film uvede nejdříve až někdy v roce 2022.

Spielberg už pár filmů z války točil, troufne si na další? Foto: DC Comics

Na který z vypsaných filmů se těšíte nejvíce?


Jít na Justice League | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře