V Yellowstonu jsme nahlédli do roku 1893

V Yellowstonu jsme nahlédli do roku 1893

14.11.2021 18:32


Yellowstonský prequel nás sice zavede do roku 1883, ale už nyní jsme se dozvěděli pár střípků o osudu jedné hlavní postavy, protože jsme v mateřském seriálu Yellowstone nahlédli do doby o deset let později, tedy do roku 1893.


Seriál 1883 ještě ani nezačal a už jsme se dočkali prvního crossoveru se seriálem Yellowstone. V premiéře čtvrté řady jsme totiž nahlédli do března roku 1893, kdy už v Montaně stojí Yellowstonský ranč rodiny Duttonových. V této scéně jsme se dočkali zejména čtyř postav, z nichž jedna bude sehrávat v 1883 hlavní roli – James Dillard Dutton, tedy hlava rodiny, jehož ztvární herec Tim McGraw. Můžeme tak s jistotou říci, že James, zkráceně zvaný J.D. Dutton, události prequelu 1883 přežije. Celá scéna v Yellowstonu je o tom, že na jeho pozemky dorazí skupina indiánů a jejich vůdce Red Bear, tedy Rudý medvěd, Jamese žádá, aby zde mohl pohřbít svého otce, který se na této půdě narodil. Ten k tomu svolí a ukáže tím, že se k indiánům chová s úctou. Dokonce jim daruje i jednoho ze svých volů, aby se po dlouhé cestě nasytili.

(James Dutton se stává první crossoverovou postavou seriálů Yellowstone a 1883.)

James Dutton se však tady nenachází sám. Po svém boku má dva syny – Spencera Duttona a Johna Duttona, který je jedním z nejméně tří Johnů Duttonů v rodině. V Yellowstonu totiž máme Johna Duttona, jehož roli zastává Kevin Costner, a i jeho otec se jmenoval John Dutton, kterého jsme mohli rovněž v seriálu vidět ve flashbacku a ztvárnil ho herec Dabney Coleman. V traileru k 1883 (a také v anotačním obrázku jeho článku) můžeme vidět mezi Jamesem a Margaret malého chlapce, kterým by asi měl být John. Takže jestli mu v této době má být kolem pěti let, tak by mu v roce 1893 už mělo být patnáct, což by celkem dotyčné scéně odpovídalo. Jeho mladší bratr Spencer je však teprve chlapec a hádáme, že při cestě Duttonových z Texasu do Montany ještě nebude na světě. Je ale pravděpodobné, že jeho matka Margaret buď bude už při cestě těhotná nebo otěhotní v průběhu ní, jelikož Spencer vypadá tak na devět let. Jeden z těchto bratrů by tak mohl být pravděpodobně dědečkem současného Johna Duttona ze seriálu Yellowstone. V 1883 se ale především zaměříme na jejich starší sestru Elsu, která bude jednou z hlavních postav.

(Vlevo John Dutton, vpravo Spencer Dutton.)

Foto: Paramount

Viděli jste už premiéru čtvrté řady Yellowstonu? Poznali jste v ní hned Tima McGrawa coby Jamese Duttona z chystaného prequelu?


Jít na 1883 | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!