Postřehy k nejnovějšímu traileru k filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Postřehy k nejnovějšímu traileru k filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

25.3.2018 9:00


Předminulý týden jsme se dočkali vůbec prvního traileru na očekávaný film Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, který dorazí už letos v listopadu. V první ukázce vám mohlo něco uniknout, tak jsme pro vás připravili krátké shrnutí toho nejzásadnějšího, co se v traileru stalo.


Hned první záběr nám nabízí pohled na naše milované Bradavice, školu, ve které se odehrávalo dobrodružství Harryho Pottera. V traileru je vidět, jak se pár (nejspíše) úředníků z Ministerstva kouzel přemisťuje do Bradavic. Z knížek ovšem víme, že do školy a na její pozemky se přemisťovat nedá, takže hned první záběr v nás vyvolává několik otázek.

S přemisťováním je to ovšem trochu složité, protože už poslední díl Harryho Pottera toto vzácné pravidlo J. K. Rowlingové několikrát porušil. Smrtijedi, Voldemort a jiní se v Relikviích smrti přemisťovali z a do Bradavic takřka na denním pořádku, takže toto pravidlo už zřejmě nemůžeme až tolik brát v potaz. Důležité ovšem je, že v knihách je explicitně řečeno, že přemisťovat se nejde ani na školní pozemky. A úředníci se v traileru rozhodně přemisťují na školní pozemky. Tady vidíte, jak poměrně nenápadný záběr může vyvolat hned několik otázek.

V traileru dále vidíme, že úředníci se zajímají o Mloka Scamandera, který by mohl spolupracovat s Albusem Brumbálem na tajné misi. Brumbál, ještě v tuto dobu pouze jako vyučující profesor v Bradavicích, znovu nedůvěřuje Ministerstvu a radši se postaví na stranu žáků. Ostatně na to jsme zvyklí už ze série o Harrym Potterovi. Albus spolupracuje s Mlokem, který nejspíše jedná na jeho příkaz. Sám Brumbál se zatím z traileru zdá být postavou v pozadí, která moc nechce zasahovat do událostí, které se napříč Evropou dějí.

V jedné ze závěrečných scén dokonce řekne, že Gellerta Grindelwalda musí zastavit sám Mlok, protože on by byl do souboje moc zainteresován. Z toho vyplývá, že Albus už v té době Gellerta zná a zřejmě v něm převládá zaslepená láska k muži, který ho celý život pouze využíval. Pár záběrů na samotného Grindelwalda se pochopitelně také dočkáme. Ten vypadá podstatně lépe oproti minulému filmu (je pohublejší, má delší vlasy) a už v nás nevyvolává takový rozporuplný pocit jako u prvního dílu.

Zajímavý je ovšem záběr na Grindelwalda stojícího před jakýmsi velkým shromážděním. Nabízelo by se, že se jedná o jeho soud, jenže pokud nás oči neklamou, v ruce má svou mocnou hůlku. Naopak tedy může jít o sraz jeho následovníků, se kterými chce převrátit Evropu naruby. Údajně se ve filmu máme dočkat útěku z vězení, na což by mohl odkazovat hned jeden z posledních záběrů v traileru, kdy vidíme Grindelwalda v (policejním?) kočáře.

Vůbec prvního pohledu se také dočkáme na Letu Lestrange, která se v prvním díle mihla pouze na pohyblivé fotografii. Nyní ji vidíme na nějakém plese. S Mlokem se rozešla a aktuálně chodí s jeho bratrem Theseem, se kterým si pochopitelně Mlok nerozumí. Jeden záběr nám ovšem odhaluje, že bratři budou muset hodit své staré spory za hlavu a spolupracovat.

Leta Lestrange by měla dostat ve filmu více prostoru. Jedná se o příbuznou Bellatrix a jelikož víme, že Mlok se o Letě v minulém díle zmiňoval, že se poměrně změnila, dá se očekávat, že se Leta vydala na cestu zla stejně jako Bellatrix. To ještě nebylo potvrzeno, ale dalo by se i čekat, že Leta celou dobu Thesea využívá, aby se dostala blíže k Mlokovi a hlavně k Brumbálovi.

V pár záběrech v traileru se dočkáme i pohledu na staré známé, konkrétně na Tinu, Queenie a Jacoba. V prvních dvou případech se nejedná o nějaké překvapivé návraty, spíš nás zajímá, jak tvůrci v čele s Rowlingovou vrátí do hry Jacoba, mudlu, kterému byla v minulém díle vymazána paměť. Jeho přímé zasazení do příběhu a pomáhání kouzelníkům bude hrát v novém pokračování důležitou roli. Proč Jacob Mlokovi pomáhá a jak mu vůbec může nečar v kouzelnické válce pomoci? Právě tady se Mlok dopouští porušení hned několika kouzelnických zákonů o anonymitě kouzelnického světa, a možná proto je na začátku ukázky hledán úředníky z Ministerstva kouzel.

Credence Holokost se v dalším díle objeví. Zatím to vypadá, že se schovává v kouzelnickém cirkuse, kde ukazuje své nadání. O tom, jak zapadne do příběhu, zatím nevíme. Ale nesmíme zapomínat, že film se stále jmenuje Fantastická zvířata, kterých se mimochodem také v traileru letmo dočkáme, takže pevně věříme, že malou či velkou roli Credence (a i zvířata) ve druhém díle (či v celé sérii) určitě sehraje.

Na úplný závěr v traileru vidíme již zmíněného Mloka, jak najednou ochotně spolupracuje se svým bratrem, dále kočár nesený testrály, které můžeme znát z pátého dílu pojmenovaného Fénixův řád, a v neposlední řadě samotný znak Relikvií smrti, které sehrály důležitou roli v posledním Harryho dobrodružství. Náhoda? Nemyslíme si. Jelikož bychom se měli dočkat souboje mezi Grindelwaldem a Brumbálem, který by ho měl porazit a získat Bezovou hůlku, Relikvie by mohly v sérii mít mnohem větší význam, než se na první pohled zdá.

Líbil se vám trailer na Fantastická zvířata? Uniklo nám něco zásadního?

Foto: Warner Brothers.


Jít na Harry Potter | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!